logo

Intrauterin enhed (IUD). anmeldelser

Samlet antal beskeder: 280

11/22/2010, Olga
Jeg er 27, et år efter fødslen, jeg blev gravid og gik til en abort, fornemmelser som ord, så jeg besluttede at lægge en spiral, lægen selv sagde, hvilken en til at købe og billigt. De lagde det i de sidste dage i måneden, da det allerede var smurt, så det var ikke det gør ondt. Det eneste der bekymrer mig nu er, at det er meget rigeligt og lange perioder.

10/7/2010, Kate
Jeg 20. sætter flåden efter fødslen, fordi månedligt gik i 2 måneder. der var smerter i underlivet, OBSTATIVE menstruationer, ondt tilbage, som med sammentrækninger, svaghed, konstant slimudslip. Under sex følte min mand hår, følte jeg ubehag, fordi Jeg var bange for, at spiralen ville skifte. men med hurtighed gik hendes mand til udlandet for at arbejde som følge af sex, det var det ikke. efter et par måneder gik jeg til lægen for at tage spiralen af, jeg kunne ikke tolerere sådanne perioder, det viste sig at jeg samlede hele bunken. vagina og livmoderen blev forstørret, trøst.. brrr.. Jeg var skræmt. da hun valgte iUD, viste det sig, at hun var rusten))) i ca en måned fortsatte alle baggrunde, så gik alt tilbage til det normale. Hvis jeg var gået længere, ville det have været værre. Nu vil jeg have en gips, oh, mens jeg ammer. mange "imod", men du bestemmer dig selv for, fordi hver organisme er forskellig.

08/26/2010, anonyme
Efter den første fødsel oprettede hun en multiload spiral. Hun har været sammen med hende i 6 år (selvom hun er sat på i 5 år). Intet problem, sæt og glem. Så snart helixen blev fjernet, begyndte Jess to måneder senere at tage fat på OK - bare forfærdeligt: ​​Håret faldt ned, brystet steg med 2 størrelser, og det blev ondt. Nu vil jeg lægge spiralen igen i 5 år.

9. august 2010, Lena
Jeg er 24 år. Jeg fødte min datter for 2 år siden (det var en kejsersnit), min mand beder om at installere en spiral. Men jeg vil virkelig ikke. Og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg læser anmeldelser, og for det meste negative, elsker manden hårdt sex, så jeg tror, ​​at hun vil hoppe ud meget hurtigt? Er det sådan? Påvirker det

01/17/2011, Natalia
Jeg også efter COP og gik rundt en masse læger, hvoraf 90% i en stemme sagde på ingen måde.
Og det faktum, at hun kan falde ud med sådan samleje 70%
Så denne metode til beskyttelse er ikke egnet!

27.10.2011, Olga
Hej, jeg er 21 år gammel, jeg fødte en datter for et år siden, jeg laver en spiral 3 uger siden, under samleje siger min mand, at hun føler sig en ubehagelig følelse nogle gange, hvordan man skal håndtere dette?

10.12.2010, Katerina
Jeg er 30 år gammel. to børn: de er 7 og 5 år gamle efter at have født det andet barn, ville jeg ikke have flere børn, som om det komplette sæt - datteren og sønnen :) var bange for at lægge spiralen, der er også nok "velbegyndere", der afskrækker. beskyttet af orale præventionsmidler, simpelthen - piller, indtil igen fløj. sønnen var stadig lille, så graviditeten brød sig af og uden tøven satte en spiral. Først var hun bange for at hun ville falde ud, de siger, at der er en høj risiko i de første tre måneder, og selv i løbet af året kan alting være det. Men Gud har barmhjertighed og nu med spiral med 2 års sorg, jeg ved det ikke. Min mand og jeg foretrækker også hårdt sex, men det er okay - intet ubehag, ingen smerte eller cyklusforstyrrelser - alt er fint - vi lever et fuldt sexliv.

12/10/2010 Luda
Fortæl mig, hvilken dag du kan starte efter at du har installeret Navy?

11.01.2011, Elena
det virker med det samme, men da det introduceres i de sidste dage i måneden, anbefaler lægerne et par dage

12.25.2010, Julia
I går sagde flåden lægen, at du kan leve, når din periode er helt over 26 år gammel

Navy anmeldelser

Mobil applikation "Happy Mama" 4.7 Kommunikation i ansøgningen er meget mere praktisk!

Jeg satte det under pierceringen af ​​spiralbjælken i livmoderen. Syet gennem abdominal kirurgi under generel anæstesi. de sagde, at de stadig var heldige, det sker, at helixen allerede flyver i livmoderen mens du bærer og gennemborer den. Og her går tællingen i et øjeblik, da blødningen i bukhinden, smerten, selvfølgelig gør maven ondt, men du vil ikke tænke på en spiral. Du kan begynde at udsætte et opkald til lægen om typen af ​​ventetid, maven kan passere, og derefter er værdifuld tid gået glip af.

Min ven efter hendes intrauterinskade blev gravid. Nu kan de ikke føde - hele tiden misforståelser. Jeg vil ikke engang prøve.

Min tante har spiralen allerede siden 1992. Alt er normalt, hun har brugt det i mere end 20 år, og alting er fint, min søster har sagt det for 5 år siden, og hun læste også hvad hun kunne tage med hende, sagde hun - ja, vi vil føde, og om 5 år Jeg vil tage et tip til at tage))) min kæreste er 4 år gammel - alt er fint (ttt) og jeg sætter mig selv den anden dag, jeg synes det er den bedste mulighed, selv om jeg ikke vil nægte det tredje barn, men der er ingen problemer, medmindre selvfølgelig Der er ingen sundhed, men alle præventionsmidler har negativ feedback

Prøv et præventionsimplantat. Jeg er heller ikke tilfreds med Navy og Oak på grund af den abortive metode og mange bivirkninger. Og det er det, vi har brug for.

Antikonceptionsspiral - Women's Forum

Den intrauterinske enhed (IUD) indsættes i livmoderhulen og forhindrer det befrugtede æg i at binde til livmoderen slimhinden. Mange IUD'er indeholder kobber og sølv, som forhindrer udviklingen af ​​inflammatoriske sygdomme og hæmmer sædmotilitet. I 1926 foreslog den tyske læge Ernst Grefenberg at bruge som Navy en ring af bronzelegering, messing med lavt kobberindhold. I 1960 udviklede American Jack Lipps den såkaldte "Lipps loop", hvis unikke var første gang, at elastiske materialer blev brugt til fremstilling af IUD'er, hvilket gjorde det muligt at minimere trauma hos en kvinde under spiralinstallationen.

Navy introduceres i en periode på 3-5 år.

Den intrauterin enhed indsættes af lægen i 3-4 dage fra menstruationens begyndelse. På dette tidspunkt er livmoderhalsen lidt åben, hvilket letter installationen af ​​spiralen. Derudover er graviditeten helt udelukket i denne periode.

Efter installationen af ​​spiralen kan sexlivet genoptages på 8-10. Dagen. Efter udløbsdatoen eller i tilfælde af komplikationer fjernes helixen let af en læge.

Den intrauterin enhed anbefales til kvinder, der har født, og kan etableres ca. tre måneder efter fødslen. Men hvis en kvinde fødte flere gange eller havde aborter, kan IUD'en forårsage perforering (perforation) af livmoderen, der forekommer i omkring 1% af tilfældene.

Kvindernes reproduktive funktion er ikke undertrykt. Efter fjernelse af helixen er graviditet mulig i den første måned.

* Høj ydeevne, Pearl Index 0.8-1.9.
* Kræver ikke daglig overvågning
* Varighed af handling
* Hurtig opsving af frugtbarhed efter fjernelse af lUD

* IUD indsættelse og fjernelse udføres i en medicinsk institution.
* Månedlig kontrol af en kvinde af tilstedeværelsen af ​​IUD-tråde i skeden efter menstruation
* Øget menstruationssmerter og udslip i de første måneder af brug af IUD
* Eventuel spontan udvisning af flåden.
* Øger risikoen for at udvikle bækkenbetændelsessygdomme hos kvinder, der er udsat for STD'er
* Øget risiko for udvikling af ektopisk graviditet

* Graviditet
* Spotting fra kønsorganerne af ukendt ætiologi
* Inflammatoriske sygdomme i bækkenområdet
* Maligne tumorer i livmoderhalsen eller legemets legeme
* Fibromyom, deformere livmoderhulen

Indsendt (12/08/2010 10:09)
---------------------------------------------
Jeg var på gynækologens undersøgelse i går, hun foreslog at lægge en spiral.

Ærligt kunne jeg ikke leve med tanken om, at der var en slags fremmedlegeme i min krop. det er hverken naturligt eller naturligt!

Alt om spiralen. Intrauterin enhed: fordele og ulemper

Der findes mange præventionsmetoder, og en af ​​dem er en spiral.

Den intrauterine enhed (IUD) kan have forskellige former og være lavet af forskellige materialer.

Den mest almindelige form - T-formet, men effekten af ​​formen ændres ikke.

Det afhænger af det materiale, hvorfra luden er lavet, hvordan kroppen opfatter det. Og dette gælder specifikt for din krop, da man kan komme op med noget, der ikke passer dig.

Plusser Navy:

  • Convenience. En læge på en medicinsk anlæg sætter helixen. Den intrauterinske anordning placeres på 3,5 og 7 år afhængigt af dens type. Og det er alt sammen. Det er kun nødvendigt hvert halve år at komme til en rutinemæssig inspektion.
  • Forholdsvis høj effektivitet. Hidtil er der ikke 100% antikonceptionsmetoder, herunder sterilisering og afholdenhed. IUD er effektiv i 75-80% af tilfældene, og det er ret meget.

ulemper

For at forstå ulemperne, skal du overveje, hvordan spiralen "virker". Den intrauterinske enhed forårsager en lille lokal betændelse på livmoderne. Kroppen, som reaktion på betændelse, "sender" i livmoderhulen et stort antal hvide blodlegemer, som opfatter sæd som antigener og ødelægger dem. Hvis helixen har en kobberbelægning, påvirker den også sædcellerne negativt. Men hvis en del af spermatozoen lykkedes at "bryde igennem" til ægget og befrugte det, vil det inflammerede endometrium sammen med de hvide blodlegemer ikke tillade embryoet at implantere (vedhæftes), og derfor vil graviditeten blive afbrudt i det allerførste indledende stadium.

Hvis du fjerner den etisk-moralske side af spørgsmålet, kan vi identificere de følgende mangler, som spiralen har:

  • Den intrauterin enhed øger risikoen for inflammation af forskellige slags.
  • IUD meget ofte, men forårsager ikke altid rigelig, lang, smertefuld menstruation.
  • Med IUD'er øges risikoen for ektopisk graviditet fire gange.
  • IUD har kontraindikationer (cervikal dysplasi, uterintumorer osv.).
  • Risikoen for at blive gravid forbliver.

Vi bør også bemærke hormonspolen. Den intrauterinske enhed "Mirena" på grund af hormonets udløsning i livmoderen fører til et fald, og undertiden fuldstændig forsvinder menstruationen. Mirena fortykker også den cervicale slimhinde, som forhindrer spermapassagen og forhindrer ægget til at modne.

Samtidig er mængden af ​​frigivet hormon så lille, at den kun har en lokal effekt. Men hormonspolen garanterer ikke, at opfattelsen ikke forekommer, selvom det reducerer sandsynligheden for embryobinding. Og selvfølgelig har hun også alle de samme kontraindikationer og er ikke egnet til alle.

Intrauterin udstyr. Fordele og ulemper

Efter fødslen er præventionen blevet akut. Kondomer mærkede ikke. Alergia på smøremidlet, med gynækologens stavelse - siger det nu ofte forekommer. Gynækologen rådede heller ikke specielt om piller og suppositorier af forskellige årsager. Generelt har jeg spiret i to år - jeg tænker ikke nu? Hvem har nogen erfaring? Jeg har Navy "Mirena" - lægen siger, at den eneste er tilladt i Europa

Spar penge med LetyShops cashback!

Tilmeld dig nu og få en Premium-konto.

Anmeldelser af intrauterin enhed

Pigerne besluttede at sætte helixen aldrig før, havde ikke haft nogen erfaring som om det var ondt eller ej, som du føler efter introduktionen, vil jeg være taknemmelig for hver anmeldelse.

For lang tid, spurgte om venner, nægtede. En af mine veninder blev gravid med en spiral, tabte barnet, syntes at have løftet noget tungt og spiralen gik væk. Da jeg lyttede til alle mulige historier, var jeg bange. Også interessante anmeldelser fra de piger, der har det.

Tak for svaret, men for mig siger alle, der har det, at der ikke er noget dårligt, at de er super, men de vil lære mere information

Min ven blev også gravid, de undlod at vædde, jeg er ænder imod hende.

Nå, hvad kan jeg tilføje? Værd og værd, alt er super, alt er godt (ttt))))

Sammenlignet med OK, for mig er Navy bare lykke, fordi OK, de undertrykker libido, uanset hvad du siger, og det viser sig som i en vittighed - hvor er der med hvem, men hvorfor.

Og med flåden - wow! Alt er muligt)) Og uden konsekvenser)) Hvad har helt sikkert en positiv effekt på spousal madras))

Af minuserne - i de første måneder efter installationen, daub før og efter måneder. om et par dage, som ikke tidligere blev observeret.

Det er ubehageligt at sætte, men generelt ret tolerant (på trods af at jeg generelt er utålmodig). Tænder behandle meget værre uden bedøvelse))) Og føde også. Et spørgsmål om et par minutter.

Hvilke andre oplysninger vil du gerne have?))

Ksen, og hvad er ok?)) Sori for et dumt spørgsmål.

Jeg har en svigersønner, hun anbefalede mig det ikke, for der sker faktisk befrugtning, men cellen kan ikke vedhæfte, for mig er det som et minikort, og hun sagde også (undskyld for detaljerne) at hun kun kan se hvordan hun får dem (alle disse guldovertræk og specielle formuleringer er faktisk markedsføring). Ja, og du skal vælge det mere end omhyggeligt, fordi det ikke er OK, som kan justeres

spiralen forhindrer ikke i virkeligheden graviditet eller rettere befrugtning;
Det er snarere abortiv, dvs. dens indsats har til formål at sikre, at det befrugtede æg ikke kunne få fodfæste i livmoderen, men det er klart, at det sker i nogle tilfælde (og ikke sjældent)
den anden komponent er inflammatoriske processer - i virkeligheden forhindrer helixens virkning dannelsen af ​​et fuldvandsepitel som følge af mindre eller mere mærkbare inflammatoriske processer i livmoderen forårsaget af at blive anbragt inde i en fremmedlegeme

Med hensyn til den abortive natur - dette er et uddrag af instruktionerne til den ret populære Multiload spiral.

Præventionsmiddel. Mekanismen for IUD's antikonceptionsvirkning er forbundet med en primær effekt på sæd, hvilket forhindrer dets evne til at befrugte et æg. Lægemidlet forårsager en lokal reaktion, som igen fører til en stigning i lysosomernes aktivitet og andre aseptiske inflammatoriske forandringer, der har en sædcelle effekt. Kobberet selv har antikonceptionsegenskaber forbundet med oxidationen af ​​kobberatomer og den successive opløsning af oxider i det intrauteriniske miljø. Kobber forbedrer ikke kun IUD's effektivitet, men gør også kernen uigennemtrængelig for røntgenstråler.

Hvis endog nogen trængte ind der og ægget blev befrugtet, så ja, det har meget, meget lave chancer for at vedhæfte. Men betrag det som en abort. Nå. Alle er fri til at tælle på sin egen måde, men enhver gynækolog kan bekræfte, at under normale forhold uden spiraler der er et befrugtet æg fastgjort til de fleste kvinder ikke hver gang.

En abort er ophør af en graviditet, og den begynder efter implantation, og for læger er det generelt så efter den faste c / b

Ifølge absolut. Du kan ikke stoppe, hvad der ikke var.

Jeg faktisk negativt til aborter, men jeg bruger spiralen med stor glæde. For andre muligheder er dårlige for mig - enten er det umuligt eller upåliteligt. Og jeg har heller ikke lyst til at føde hvert år.

Nå, ærligt, ja, det er umuligt at alt er perfekt. og således at den hormonelle baggrund ikke ryster, og at Gud forbyder det, påvirker ikke embryoet, og således at det ikke går glip af, og ikke konstant tænker på det, og vigtigst af alt, så processen ikke blander sig. for mig, så en af ​​metoderne. med sine plus og minusser

Uden personlig erfaring. Denne abort betyder faktisk, at en kvinde kan blive gravid hver måned, og der sker en abort. Og så afhænger det hele af, hvordan du føler om abort generelt og regelmæssig abort i særdeleshed.

dette er ikke abort, det er snarere et abort

Nå, abort, ja, det bliver mere præcist sagt. Men det forekommer mig, at et abort er, når det sker uden kendskab til en kvinde, og hvis hun ved en sådan mulig mulighed, så ville jeg kalde det en abort.

Jeg vil afsløre en lille familiehemmelighed - min mand og jeg gjorde det første barn i 1,5 år, og ægcellen var helt sikkert, og spermogrammerne var super, men det virkede ikke, selvfølgelig lagde det ikke ved. Og hvad betragtede hver gang et abort eller abort? Abort eller abort er, som mchichina korrekt noteret, ophør af graviditet. Og graviditet sker først efter implantation.

Ksyusha, ja, hvorfor ikke selvfølgelig vedhæftet. Det faktum, at graviditet ikke forekommer selv i meget sunde pares miilion grunde. Vi gjorde også de andet 2 år))) Gødning kunne ikke være sket, og det er alt sammen. Frugtbarheden er faktisk meget, meget kort. Vi må forsøge meget svært at sammenfaldende, ægget lever ikke længe, ​​også spermatozoer hos moderne mænd.

Det kunne ikke ske, men det kunne ske. Vi opdaterede jævnligt sædcellerne))) Lægerne forklarede generelt, at det i mit tilfælde er mest sandsynligt. Men det gør mig slet ikke trist;)

Igen reduceres alle til abort. :(

Og hvor går du væk fra dem, hvis dette er spiralens hovedvirkning: (

Mange tusinde pardon, men piger, tror du virkelig, at du kan bestemme ved slim og din følelsesmæssige og fysiske tilstand, når du bliver gravid, og hvornår ikke? Og hvorfor, den månedlige mulige afvisning i M's proces, anser du ikke for abort, eller er det som natur? Og når du selv kontrollerer processen, er dette en bevidst tilgang til abort?

For mig er det bedre, at RTI (selv om det også kan synde) Navy eller OK.

Dette er mindst 98-99% sikkerhed end dets egen anerkendelse. og derefter en direkte tur til abort i den allerede embryonale periode.

Jeg kalder ikke nogen, og Gud forbyder, at jeg ikke pålægger, jeg skriver min mening.

En ting jeg kan sige, BT og alle slags metoder hjalp mig slet ikke. Harmonier dansede som lopper på en hund :))) OK blev forbudt af lægen, og jeg overlevede kun RTI, efter regression, beregning af farlige / sikre dage ifølge O. (det forekommer som muligt), den første dag efter M. beskyttelse og voila, datter. Toli tidligt O., toli hun ønskede at blive født så meget, at hun sad der i mere end en uge indeni. Ellers kan jeg ikke forklare dette mirakel, som fejres om 7 år.

Ja, ved slim, temperatur og andre tegn kan du meget præcist bestemme din fertilitet. Jeg har udskudt befrugtning i lang tid, og jeg blev gravid første gang, jeg tror det takket være, at jeg studerede denne metode og observerede mig selv. Sandt nok er jeg selvuddannet, men jeg vil helt klart appellere til Marina (Mirage), når jeg føder at regulere yderligere fødsel. På YouTube er der forelæsninger af Irina Zhgareva, hvor hun forklarer meget klart om denne metode.

Masha, du er en voksen og smart pige, og det var også beskyttet før graviditet, ikke?

Ønsket om graviditet er kommet, annulleringen af ​​"beskyttelsen" er gået, og hvad er fertilitetsmetoden, undskyld?

Hvis du levede ved denne metode i 5 år, kontrollerede befrugtning, kunne jeg stadig tro på sin unikhed og gavn.

Nej, det var ikke beskyttet, hun levede ved denne metode i et år. OK før graviditet tog ikke mere end 4 år, jeg har åreknuder, så jeg kan ikke hormoner

Så metoden er år, og før det 3 år hvad? (undskyld), siden omkring 4 år, hvordan er det blevet annulleret?

Marina, da du viser sådan nysgerrighed, så vil jeg svare, metoden for afbrudt samleje. Men da jeg altid var følsom for mig selv, forstod jeg intuitivt, da jeg havde ægløsning, og i disse dage kunne jeg endda begrænse vores intime liv. Generelt råder jeg dig til at studere denne metode mere detaljeret, før du kategorisk sætter dens effektivitet i tvivl. Ovenfor skrev jeg om foredrag på YouTube.

Mash, tilgiv mig for at være så forankret i dit kærlighedsliv. Bare forsøger at forstå.

Men hvad med piger med dobbelt ægløsning i en cyklus? og hvis hormoner? (se mit indlæg ovenfor)

Marina, før jeg anvendte denne metode, studerede jeg det, konsulteret med gynækologen. Nogen denne metode er egnet, nogle gør det ikke. OK og den vaginale cirkel passede mig ikke, men det betyder ikke, at de ikke passer til alle. Til hver sin egen.

Masha, jeg er hjerteligt glad for dig, og jeg ønsker dig lys fødsel og sundhed til barnet!

Tak, baby forventes

Nå betyder det Boris sundhed! :)

Hvad er dobbelt ægløsning cyklus, Marina? :)
Ældre æg kan forlade ovnen kun inden for en dag! Det vil sige, dagen er den maksimale spredning for frigivelsen af ​​flere æg. Og så sker det kun hvis kvinden har en forudsætning for det, hvilket ikke er så ofte tilfældet (ikke helt for alle. Det er hvor mange tvillinger du ved? Ikke så meget, sikkert? Og ikke tvillinger, men tvillinger eller trillinger af krigere).
Og dit mirakel med døtre er ganske ofte en situation, den ældste datter selv er vidunderlig :) Dette er en fuldstændig forklarlig proces, men du kan ikke skrive og forklare i to ord på én gang. Hvis det er interessant, kan jeg fortælle dig en eller anden måde. Ja, her er de piger, der vil begynde at træne en af ​​disse dage, vil også kunne forklare alt for dig lidt senere :)

Jeg ved ikke om fertilitetsmetoden, men efter at have læst Maria's kommentar forstod jeg, at hun skrev om ægløsning.

Vi levede indtil den næste graviditet ifølge dette, praktisk talt en metode på 8 år (flere år efter temperatur og derefter - ifølge sympto-termisk), så forberedte vi på graviditeten og blev gravid som vi ønskede. Forskellen mellem mellem og yngste døtre er 9 år. Der er ingen problemer med at blive gravid.

Tyks, jeg ser på en eller anden måde, jeg blev talt af i årene med brug, vi begyndte allerede at planlægge gennemsnittet på temperaturmetoden, og hun er allerede 10, 5 næsten, og den yngste er allerede 1, 5 år gammel (nu flyver tid!), Så vi allerede 11, 5 år viser det sig, på en naturlig måde, siden 2003.
Og jeg kan fortælle fra min egen erfaring at bruge en helix, kondomer, afbrudt samleje, temperaturmetode og STMRP (jeg overvejede aldrig hormonprævention, gudsparede, aborter gjorde det aldrig), at STMRP er det bedste jeg kender i øjeblikket fra udskyde undfangelse og udtænke undfangelse.

Ja, foredragene fra Irina Zhgareva er meget nyttige, jeg anbefaler også!
Ira er en praktiserende obstetriksk-gynækolog, og forresten et medlem af vores organisation "Lykke til at være sammen" :)

Jeg har længe været tilmeldt hendes kanal, og jeg tror, ​​at hendes foredrag om kvindes sundhed er meget nyttige og bør lyttes til af enhver kvinde, der bekymrer sig om sig selv. Det er den kendsgerning, at hun er en seriøs læge, jeg blev tvunget til seriøst at overveje STMRP

Ja, 100% fungerer ikke, vi er alle voksne og med mulige konsekvenser skal overvejes

Nu er der hormonelle spoler.

Jeg hørte det her. Og hvad er det, hvilke funktioner?

Jeg havde det 5. år ingen problemer.

1. Indstillingen er ikke smertefuld, ligesom fjernelsen. forekommer under menstruation. det eneste der kan trække nedre ryg. men resten dag og alle.

2. For det meste moderne spiraler virker på det mekaniske princip + nogle hormoner. men til tider mindre end piller. helixen tillader simpelthen ikke, at ægget fastgøres til livmoderen. Æggecellen kan være befrugtet, men på grund af det faktum, at den ikke holdt fast, dør den og efterlader med menstruation.

3. Men med en helix øges risikoen for ektopisk graviditet. Jeg ved ikke, hvilken procentdel, men det er. så hvis forsinkelsen + smerten i underlivet = løbe til lægen. det skal bare huskes.

4. Det er bekvemt, at det placeres på 4-5 år. Disse er engangskostnader og i tid og i økonomi.

5. Velegnet til folk, der ikke har vane med at drikke piller regelmæssigt og i timen.

6. Den eneste bivirkning jeg oplevede var, at mængden af ​​udledning under menstruation steg. hvis jeg plejede at købe tamponer til 3 dråber, så med en spiral til 4 og hver anden time en ny..

7. Og alligevel, da helixen næsten ikke har nogen hormoner, efter at den er fjernet, kan du blive gravid meget hurtigere end efter pillerne.

Generelt er jeg glad for det. 5 år - der var ingen misfires. og ja det er dårligt at levere; det er sikkert muligt, men usandsynligt. For de første to eller tre menstruationer går du til gynækologen for kontrol, og han kontrollerer hendes stilling. Ja, hun kan flytte ud (så de siger), men kvinden selv kan styre hendes tilstedeværelse.

Kiev Mommies og ikke kun - et forum for moms, nuværende og fremtidige forældre

Navigationsmenu

Brugerdefinerede links

Brugeroplysninger

Intrauterin enhed

Stillinger 1 side 16 af 16

Share110-03-2009 23:40:41

  • Indsendt af: Ylkina
  • Mor zinger
  • Beliggenhed: Kiev, Troyeshchyna
  • Registreret: 11-12-2008
  • Beskeder: 185
  • Respekt: ​​+21
  • Positiv: +14
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1986-06-24]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    1 dag 9 timer

Hej til alle mødre! Opmuntrer et intimt spørgsmål. Jeg vil lægge en intrauterin enhed, men jeg synes hvad, dyrt eller til en overkommelig pris. Min gynækolog siger, at hun ville lægge Mirena, det koster 1500 UAH. Hvem er erfarne i denne sag, fortæl mig, hvad der er bedre. Venter på dine svar!

Share210-03-2009 23:58:30

  • Indsendt af: Alya
  • Slim Moderator
  • Placering: Sumy
  • Registreret: 13-12-2008
  • Beskeder: 2172
  • Respekt: ​​+208
  • Positiv: +364
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 33 [1984-10-31]
  • .:
  • .: 7 6 8
  • .: hjælp, drugba, gutel
  • Brugt på forummet:
    16 dage 21 timer

Jeg håber din genecologist fortalte om alle bivirkningerne, og ikke 100% garanti mod graviditet?

Share311-03-2009 09:23:54

  • Indsendt af: Ylkina
  • Mor zinger
  • Beliggenhed: Kiev, Troyeshchyna
  • Registreret: 11-12-2008
  • Beskeder: 185
  • Respekt: ​​+21
  • Positiv: +14
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1986-06-24]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    1 dag 9 timer

. Hun priste altid "hende" Miren, og om de andre - altid betændelse.

Share411-03-2009 10:40:58

  • Indsendt af: Alya
  • Slim Moderator
  • Placering: Sumy
  • Registreret: 13-12-2008
  • Beskeder: 2172
  • Respekt: ​​+208
  • Positiv: +364
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 33 [1984-10-31]
  • .:
  • .: 7 6 8
  • .: hjælp, drugba, gutel
  • Brugt på forummet:
    16 dage 21 timer

Bare otkatik betyder, at det er godt, at det kommer fra dette firma, så rummer rundt på internettet, om disse spiraler, tog på et tidspunkt problemet op, læst meget, hørte nok, satte det ikke på og fortryder det ikke. Enhver spiral - dette fremmedlegeme er ukendt for hvad der fører, i det mindste for 200g. mindst 2000 gr.

Piger, svar, hvem ved hvad der er godt med dette, det vil kun være negativt fra mig!

Share511-03-2009 10:52:36

  • Indsendt af: Ylkina
  • Mor zinger
  • Beliggenhed: Kiev, Troyeshchyna
  • Registreret: 11-12-2008
  • Beskeder: 185
  • Respekt: ​​+21
  • Positiv: +14
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1986-06-24]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    1 dag 9 timer

Tak Alya for din tilbagemelding! Hvem ved ellers måske i praksis?

Share611-03-2009 11:02:57

  • Indsendt af: Elov
  • Redaktør
  • Registreret: 19-12-2008
  • Indlæg: 3667
  • Respekt: ​​+380
  • Positiv: +553
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • .: 2
  • .: 2 5 8
  • .: avto, drugba, foto, gutel
  • Brugt på forummet:
    29 dage 11 timer

Jeg ved ærligt ikke rigtigt, så jeg vil ikke argumentere
men min ven, efter fødslen, satte en spiral, fordi hun ønskede ikke længere at blive gravid, men nu ønsker hun allerede, spiralen har taget af, men hun kan ikke.

Redigeret af Elov (11-03-2009 11:05:41)

Share713-03-2009 17:04:17

  • Indsendt af: tata
  • medlem
  • Registreret: 13-03-2009
  • Indlæg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Brugt på forummet:
    1 time 29 minutter

Hej, jeg har en spiral i et år, mens der ikke var nogen problemer. hvis du vil lægge en spiral så er det bedst at vælge det intrauteriniske system, det er sikrere og beskytter dig mod infektion. Jeg vil også ændre

Share813-03-2009 17:20:25

  • Indsendt af: Ylkina
  • Mor zinger
  • Beliggenhed: Kiev, Troyeshchyna
  • Registreret: 11-12-2008
  • Beskeder: 185
  • Respekt: ​​+21
  • Positiv: +14
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1986-06-24]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    1 dag 9 timer

. ingen problemer endnu

Dette beroligede mig, tak. I dag spurgte jeg en gynækolog ven, hun roste også Mirena spiralen meget. Sandsynligvis bruge det.

Share913-03-2009 19:01:56

  • Indsendt af: InnaStar
  • medlem
  • Beliggenhed: Kiev
  • Registreret: 01-03-2009
  • Beskeder: 42
  • Respekt: ​​+5
  • Positiv: 3
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 37 [1981-06-30]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    12 timer 3 minutter

Sikker på 1000%, din gynækolog har ikke et sygeligt tilbageslag, spytter på andre spiraler, men denne er den mest gyldne. fra enhver spiral kan der være betændelse, det er din kropsspecialitet, der tages i betragtning. Jeg taler som jordemor. Tro mig, jeg har set, hvordan de dyre og ikke spiraler blev trukket ud langs ambulancen.
læs om intrauterin systemet, det er sikrere.
Ja, og fortsæt ikke med lægen, du har altid et valg. og hun har brug for at sælge mere så det mere i sin tegnebog

Share1013-03-2009 20:11:19

  • Indsendt af: Ylkina
  • Mor zinger
  • Beliggenhed: Kiev, Troyeshchyna
  • Registreret: 11-12-2008
  • Beskeder: 185
  • Respekt: ​​+21
  • Positiv: +14
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1986-06-24]
  • .:
  • Brugt på forummet:
    1 dag 9 timer

Tak for svaret InnaStar. Jeg har lige set på internettet prisen, i dag er det 2600 UAH.

Share1113-03-2009 20:32:36

  • Indsendt af: tata
  • medlem
  • Registreret: 13-03-2009
  • Indlæg: 3
  • Respekt: ​​0
  • Positiv: 0
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Brugt på forummet:
    1 time 29 minutter

Jeg ved, at jeg lægger en spiral til 250 UAH med sølvsprøjtning, jeg kan ikke huske præcis, hvad det blev kaldt, men af ​​de 3 tilbud var det dyreste, hvis du tilbød en spiral til en sådan pris, og ikke et system, så forekommer det mig, at det er dyrt.

Share1216-03-2009 21:35:09

  • Indsendt af: Diana
  • Dronning af forummet
  • Placering: Verkhnodniprovsk
  • Registreret: 18-01-2009
  • Beskeder: 10220
  • Respekt: ​​+2504
  • Positiv: +3635
  • Invitationer: 0
  • Køn: Kvinde
  • Alder: 32 [1985-11-08]
  • .: 1
  • .: 4 10 6
  • .: drugba, gutel, forum
  • ::
  • Brugt på forummet:
    3 måneder 7 dage

Her læser jeg en interessant artikel om spiralen, og jeg vil dele med dig.
Intrauterin enhed: myter og virkelighed
Intrauterin enhed er en af ​​de mest pålidelige præventionsmetoder i dag. Men på trods af dette beslutter ikke mange kvinder om denne metode til beskyttelse mod uønsket graviditet. Lad os prøve at finde ud af, hvad der er sandt om hvad der siges om flåden, og hvad er en ægte myte.

Af de tusindvis af kvinder, der bruger den traditionelle spiral i et år, bliver kun seks til otte gravid. Og hvis vi taler om hormonspolen, er kun en ud af tusind kvinder gravid.

I vores land er det sædvanligt at anvende to typer spiraler: hormonelle og traditionelle. Hvis vi taler om traditionelle spiraler, ser de sådan ud: en plastikbase omkring hvilken kobber eller sølvtråd er indpakket. Metalioner hæmmer sædets bevægelse i livmoderen, og forhindrer desuden vedhæftning af et befrugtet æg i livmoderen.

Hormonale spoler er mere effektive, fordi de er installeret i en kvindes krop, begynder en "portion" af progesteron at skille sig ud hver dag, hvilket gør cervical slim tykkere og dermed "uigennemtrængeligt" for sædceller. Således kan sædcellen simpelthen ikke komme ind i livmoderen. Denne spiral er lavet af plastik og i form det ligner bogstavet "T".

1. Når du har installeret IUD, skal du stoppe med at bruge tamponer.

Dette er en sand myte. Hvis du installerer en spiral, kan du ikke flytte den eller fjerne vatpinden. Faktum er, at tamponen ikke findes så dybt.

Derfor, hvis du beslutter dig for at gå ind for sport eller har genoprettet at svømme, så er der ingen grund til at nægte tamponer. Det er rigtigt, at mange gynækologer anbefaler at bruge tamponer, men skiftevis med pakninger.

Fra den konstante brug af tamponer er det stadig bedre at nægte.

2. Hvis graviditeten kommer, kan spiralen skade fosteret.

Selvfølgelig eksisterer sandsynligheden for, at der sker en graviditet, selv efter installationen af ​​helixen, men det er meget, meget lille. Hvis kvinden stadig er gravid, bliver spiralen normalt ikke fjernet, da dette kan øge risikoen for abort.

Eksperter er overbeviste om, at den intrauterine enhed ikke skader den normale udvikling af fosteret og heller ikke forstyrrer den normale arbejdsstrøm, så vær ikke bange for det.

3. Efter installationen af ​​helixen er det nødvendigt at gå til gynækologen for en månedlig inspektion.

Dette er ikke sandt. Efter installationen af ​​IUD skal du komme til at se en gynækolog om en måned, men kun for at sikre, at helixen er installeret korrekt. Derefter vil du være nok til de sædvanlige inspektioner, der kræves af hver kvinde - en gang hvert halve år.

Det skal dog bemærkes, at efter at du har installeret spiralen, skal du straks se en læge, hvis du har svær smerte i underlivet eller blødningen, der ikke er forbundet med menstruation.

4. Spiralen øger sandsynligheden for, at en kvinde udvikler kræft i livmoderen og livmoderen.

Denne erklæring er også uberettiget og fundamentalt forkert.

Nylige undersøgelser af forskere viser, at installationen af ​​traditionelle og hormonelle spoler er helt sikker og kan ikke føre til sådanne konsekvenser.

Men den absolutte sandhed er, at en kvinde har brug for regelmæssige besøg hos gynækologen, og helixen har intet at gøre med det.

5. En kvinde kan til enhver tid uafhængigt kontrollere tilstedeværelsen af ​​en spiral.

Det er det virkelig. Gør det nemt. Til at begynde med skal du vaske dine hænder, så læg dig ned på ryggen med dine ben bøjet på knæene fra hinanden.

Slap af dine muskler og indsæt dit indeks eller langfinger i vagina så dybt som muligt.

Du kan let mærke enderne af "antennerne" (strenge) af spiralen, der kommer ud af livmoderhalsen med en lille pude af din finger.

6. Under samleje kan en mand føle tilstedeværelsen af ​​en spiral.

Ja, det er det virkelig. Men det sker i meget sjældne tilfælde.

Partneren kan mærke pricks af plastiske tråde i slutningen af ​​helixen. Men dette er ikke et stort problem, for du kan til enhver tid spørge din gynækolog om at forkorte trådens ender, så de ikke blander sig under intimitet.

7. Navy kan installeres selv kvinder, der har født, og kvinder, der for nylig er blevet mødre.

Det er det virkelig. Selv kvinder, der endnu ikke har haft tid til at erhverve børn, kan etablere både traditionelle og hormonelle intrauterinske enheder.

Det er dog vigtigt at bemærke, at gynækologer gør dette med stor omhu, da helixen øger risikoen for inflammatoriske sygdomme og dermed infertilitet som følge heraf.

Intrauterin udstyr kan også indsættes i ammende mødre inden for seks uger efter levering.

8. Er det anbefalet at installere IUD under menstruation?

Selvfølgelig kan du til enhver tid installere en spiral, men det anbefales at gå igennem proceduren for at installere en spiral to til tre dage inden menstruationens afslutning.

Hvorfor? Faktum er, at gynækologen i dette tilfælde vil være sikker på, at kvinden ikke er gravid, og i løbet af menstruationen udvider den livmoderhalske kanal naturligvis og lægen vil komme ind i helixen lettere.

Takket være dette er det muligt at gøre processen med at indføre en spiral mindre smertefuld for en kvinde.

Endelig er det også nødvendigt at bemærke nogle få funktioner i Navy.

De er gode, fordi sådanne bivirkninger som kvalme, opkastning, vægtøgning, som nogle gange observeres, når der tages piller, er næsten helt udelukket. Det er også vigtigt at sige, at lægen kun kan installere spiralen ved hjælp af et plastrør, hvori lUD'en er indsat.

Det skal bemærkes, at ikke alle kvinder kan lægge en spiral.

Installation af IUD anbefales ikke til kvinder, der har akutte betændelser i bækkenområdet, såvel som svulster i de eksterne genitalier og livmoderen.
Kilde for Journal of Health.

Intrauterin udstyr: anmeldelser og priser

En af de mest effektive metoder til kvinders prævention er intrauterin udstyr. Pålideligheden af ​​denne præventionsmetode er ca. 98%, dette er et meget højt resultat.

Lad os se nærmere på, hvad effekten af ​​intrauterin udstyr er baseret på, hvad er anmeldelserne om dem hos kvinder, hvilke undersøgelser skal udføres før installationen, hvem der kan lægge en spiral og hvem der ikke bør, hvad er indikationerne og kontraindikationerne samt mulige komplikationer.

Virkningen og effektiviteten af ​​den intrauterinske enhed

Den intrauterinske enhed er en lille plastikanordning (oftest), der, når den indføres i livmoderen, blokerer muligheden for at indsætte et befrugtet æg i livmoderen og den videre udvikling af embryoet. Nogle kvinder anser helixen for at være en abortiv antikonceptionsmetode, fordi befrugtning forekommer. For nogle troende er dette uacceptabelt. For et sådant moralsk synspunkt er Mirena intrauterin indretning mere egnet. Det forhindrer ikke kun mekanisk graviditet, men tillader heller ikke befrugtning på grund af ændringer i hormonniveauer (denne helix producerer en lille mængde af hormonet levonorgestrel dagligt - 20 mikrogram pr. 24 timer, virkningen ligner den af ​​orale præventionsmidler). Om Mirena's intrauterin enhed, anmeldelserne er positive, der er ingen "punkteringer" på grund af sin dobbelte handling. Læs mere kvinders meninger og diskussioner i kommentarerne nederst på denne side.

Det anbefales at installere intrauterin præventionsmidler til kvinder med en sund partner, fordi de ikke beskytter mod seksuelt overførte infektioner. Og i tilfælde af infektion kan være en katalysator for den inflammatoriske proces i livmoderen.

Typer af intrauterin udstyr

Der er flere typer intrauterine systemer. De adskiller sig fra hinanden i det materiale, de er fremstillet af, i størrelse og form. Korrekt afhente den intrauterin enhed kan kun en læge. De mest populære intrauterine enheder: Nova T, Multiload, Juno, Mirena.

Men for at sige, hvilken af ​​disse intrauterine enheder er det bedste, er det forkert. Hver af dem har sine fordele og ulemper. Desuden bør Navy vælges individuelt for hver kvinde. Du kan købe en intrauterin enhed i næsten ethvert apotek. Men før vi køber, anbefaler vi at kalde flere apoteker på en gang for at finde ud af deres pris, da det kan variere meget.

Spiral Nova T (pris omkring 2500 rubler) har en T-formet udsigt. Dens horisontale grene er meget elastiske, hvilket gør installationen af ​​Navy lettere og ikke-traumatisk. Denne spiral kan være i livmoderen op til 5 år.

Intrauterin enhed Multiload (pris
- omkring 3500 rubler) har form af en halvhale, i enderne af dens grene er der spidsfremspring, som gør det muligt for spiralen at klare sig bedre på livmoderens vægge. Denne funktion reducerer risikoen for spontan tab (udvisning) af Navy.

Navy Mirena betragtes som en af ​​de mest effektive, men også dyre marine. Omkostningerne ved denne intrauterin enhed er ca. 7000-10000 rubler. Varighed Mirena - 5 år. Installationen af ​​Mirena-helix med små fibroider er også acceptabelt, og nogle eksperter tror endda, at denne "hormonale helix" kan bremse væksten af ​​denne godartede neoplasma.
Den store fordel ved dyre marine er, at de materialer, der er en del af dem (guld, sølv, kobber), har en antiinflammatorisk virkning.

Vi anbefaler at se videoen med Elena Malysheva om Navy Mirena og dens installation.

Juno Biot

Spiraler "Juno" optrådte i Rusland for mere end 20 år siden. De blev opfundet af hviderussiske læger. Kobberholdig Navy er blevet et ægte gennembrud indenfor præventionen. Nu på apoteker kan du finde flere sorter af dette præventionsmiddel - både til kvinder, der har født og for kvinder, der ikke har født.

Den mest budgetmulighed. Dens omkostninger er omkring 250 rubler. Dette er en T-formet ankerformet spiral. Den er lavet af inert materiale og dækket af meget tynd kobbertråd. Kobber har en yderligere antikonceptionsvirkning. Holdbarhed - 5 år.

Juno Bio-T Super

Omtrentlig pris - 300 rubler. Dens forskel fra den foregående model er en speciel antimikrobiell sammensætning, som behandles spiral. Denne sammensætning omfatter propolis. Ifølge producenten er dette forebyggelsen af ​​endometritis og inflammation af æggestokkene - hyppige komplikationer ved brug af lUD. Brugsperioden er 5 år.

Juno Bio-T Ag med sølv

Pris - omkring 450 rubler. Sølv er en del af spiralens "vikling" sammen med kobber. Dette ædle metaller forhindrer oxidation af kobber og forbedrer dermed dens effektivitet. Kan være i livmoderen op til 7 år.

Juno Bio Multi

Prisen er ca. 550 rubler, med kobber. Afviger f-formede, skråkantede kanter og lidt større størrelse end den tidligere beskrevne Navy. Derfor bør denne lUD anvendes af mødre af mange børn, kvinder, der har gennemgået flere aborter, såvel som dem, der allerede har haft tilfælde af intrauterin svangerskabsforebyggende midler, der falder ud af livmoderen. Levetiden er 5 år.

Juno Bio Multi Ag

Det koster omkring 800 rubler. Strukturen omfatter ikke kun kobber, men også sølv. Vist til de samme kvinder som Juno Bio Multi. Men levetiden er mere - 7 år.

Ringformet Juno Bio-T

Omtrentlig pris - 300 rubler. Dette er den eneste helix, der kan anbefales til montering hos kvinder, der ikke har født. Den har en relativt lille størrelse (18 mm) og en form, der minimerer risikoen for perforering af livmoderen med en spiral. Den anden type spiral har en lidt større størrelse - 24 mm. Det anbefales til kvinder, der har født, men for dem, der af en eller anden grund ikke kan bruge den klassiske T-formede IUD. Hvis der efter installationen var alvorlig blødning, smerte osv. Kan være i livmoderen op til 5 år. Indeholder kobber.

Ringformet Juno Bio-T AG

Det koster omkring 450 rubler. Egenskaber er de samme, men indeholder sølv. Installeret i op til 7 år.

Dette er en dyr spiral med guld, det koster omkring 5.000 rubler. Det er T-formet. Denne spiral bruges af dem, der har en allergisk reaktion på kobber. Det kan føre til afvisning af præventionsmiddelet og dets tab. Spiraler med guld er meget mindre tilbøjelige til at have bivirkninger, da de har en antiinflammatorisk effekt, endnu mere end sølv. Varighed - 7 år. Udseende er nøjagtigt som den sædvanlige Juno Bio-T.

Forresten, i vores marked er der Navy og dyrere, for eksempel T de Oro 375 Gold - en spiral med en guldkerne, dens omkostninger er mere end 10.000 rubler. Producent - Spanien.

Installation af intrauterin enhed

Før du installerer den intrauterinske enhed, skal du gennemgå en gynækologisk undersøgelse og videregive udtværinger. Spiralen er kun indstillet til sund og ofte fødsel til kvinder, der ikke har inflammatoriske processer i det fødedygtige system på tidspunktet for lUD-installationen. Det anbefales også at lave ultralyd for at opdage mulige kontraindikationer til denne type prævention.

Installationen af ​​den intrauterinske anordning udføres på dag 5-7 fra menstruationscyklusens begyndelse, når den livmoderhalsske kanal er lidt bjærkelig, vil dette lette hele processen. Præceptivet kan også installeres umiddelbart efter en abort, 5-6 uger efter fødslen (hvis livmoderen er faldet til da og selvom menstruationscyklussen endnu ikke er blevet genoprettet) og i 3-4 dage efter ubeskyttet samleje med henblik på post-coital antikonception.

Før montering af spiral gynækologen foretager en gynækologisk undersøgelse, måler længden af ​​livmoderen ved hjælp af specialværktøjer. Installationen selv varer ikke mere end 5-7 minutter, eller endnu mindre. På nuværende tidspunkt kan en kvinde opleve ubehagelige træningsfornemmelser i underlivet.

Schematisk ligner installationen af ​​intrauterin antikonceptionsmiddel.

Umiddelbart efter installationen og inden for 7-10 dage kan der være en del smerter. Samt spotting spotting. Hvis de ikke giver dig meget ubehag, er det inden for det normale område. Det er muligt, om nødvendigt at tage smertestillende midler (ibuprofen, paracetamol osv.) Eller antispasmodik (No-shpa).

Efter 8-10 dage kan du genoptage sexlivet, ikke længere bange for graviditeten. Men før denne gang er det bedre at passe på. Du bør også undgå kraftig fysisk anstrengelse, disse omfatter ikke kun løftevægte, men også lang gang. Sport og besøge badet eller saunaen sat til side i et par uger.

10 dage efter installationen af ​​intrauterin antikonceptionsmiddel bør du besøge en læge, og det anbefales at gennemgå en ultralydstest, hvis det ikke blev gjort samme dag. Besøg til gynækologen skal også planlægges efter 1, 3, 6 måneder, og derefter gå til eksamen 2 gange om året.

Hvilke kvinder skal altid huske at installere Navy

1. Det er nødvendigt at periodisk uafhængigt verificere tilstedeværelsen af ​​spiraltråder, der rager frem fra livmoderhalsen. Deres længde bør forblive uændret. Hvis du ikke føler for trådene, er de blevet for lange eller omvendt - kort, så er det akut at se en læge, det betyder, at flåden er flyttet fra sin plads. Og hvis der ikke er tråde, så er det helt muligt, at en udvisning fandt sted - spontan forlængelse af lUD'en eller spiralen var væk et eller andet sted i livmoderen.

2. Selvom alt er i orden, er en aftale med en gynækolog nødvendigt at gå hver sjette måned.

3. Under ingen omstændigheder må du gå med en spiral længere end den anbefalede periode, da lUD'en kan "vokse" i livmoderhulen og det vil kun være muligt at få det derfra kun på en operationel måde. Normalt anbefaler lægerne at fjerne den intrauterine enhed flere måneder før udløbsdatoen for at undgå komplikationer.

4. Desværre garanterer selv IUD ikke 100% ikke-forekomst af graviditet. I gennemsnit bliver ud af 100 kvinder med installeret IUD gravide 1. Derfor skal du overvåge din menstruationscyklus så omhyggeligt som du gjorde før du installerede spiralen.

5. Hvis du har svær smerter i maven, er der en ubehagelig lugt fra kønsorganerne, en pludselig svaghed eller blødning er begyndt, gå straks til læge eller ring en ambulance.

6. Hvis du planlægger en graviditet, er det absolut nødvendigt at fjerne lUD. Det (fjernelse) samt indførelsen af ​​den intrauterine enhed udføres kun af en gynækolog.

Indikationer og kontraindikationer til lUD, fordele og ulemper, for og imod

1. IUD er vist for kvinder, der har født som et pålideligt middel til prævention.

2. Navyens pålidelighed overstiger ikke 98%.

3. Der er en risiko (omend lav) af perforering af livmodervæggen både under installationen og efter prolaps (udvisning) af helixen.

4. Mere rigelig menstruation, mulig intermenstruel blødning og som følge heraf - anæmi. Når du bruger Mirena, er det praktisk talt umuligt.

5. IUD'er bør ikke installeres på kvinder med inflammatoriske infektionssygdomme i de ydre og indre genitalorganer, tumorer i livmoderen, deformering af hulrummet, anæmi (hæmoglobin under 90 g / l). En relativ kontraindikation er også en historie med ektopisk graviditet, da risikoen altid øges hos kvinder, der bruger denne form for prævention.

6. På trods af alle disse mangler har intrauterin udstyr også utvivlsomme fordele - det er en af ​​de mest pålidelige metoder til moderne prævention (sammen med kondomer og perorale præventionsmidler), lang varighed (op til 7 år).

Graviditet og intrauterin svangerskabsforebyggende middel

Hvis graviditeten ikke desto mindre opstod ved brug af et intrauterin antikonceptionsmiddel, har kvinden to muligheder - enten forsøge at redde barnet eller få abort. I de fleste tilfælde kan barnet forsøge at gemme. Der er et par kvinder, der har udført og født sunde børn, der blev opfattet ved hjælp af denne form for prævention.

Hvis en kvinde vælger en abort, så vil metoden til at gennemføre det kun afhænge af graviditeten, hendes ønske og materielle muligheder. Først fjerner lægen helixen fra livmoderen, trækker den ud bag antennene, udvider derefter den livmoderhalsske kanal og fjerner dens indhold enten ved hjælp af en curette eller en vakuumsuger.

Hvis graviditeten skal bevares, vejer lægen alle fordele og ulemper og beslutter, at det vil være sikrere at fjerne lUD med det samme eller forlade det indtil fødslen. Af stor betydning er det særlige sted, hvor ægget blev implanteret. Fjernelse af helix kan forårsage spontan abort. En fremmedlegeme i livmoderen kan altid være en kilde til betændelse.

Hvis det er besluttet at forlade lUD, bliver det "født" sammen med moderkagen (placenta) eller fjernes fra livmoderen under en kejsersnit.

Nedenfor vil du finde mange kommentarer fra kvinder, der allerede har lagt eller kommer til at lægge en spiral, nogle få hundrede anmeldelser.

Andre interessante artikler om præventionen, herunder "naturlige" - ved at definere "farlige" dage:

Spiral intrauterin anmeldelser Ukraine

Det mest populære intrauterin hormonelle antikonceptionsmiddel er Mirena helix (IUD). Intrauterin præventionsmidler (IUD'er) er blevet brugt siden midten af ​​det sidste århundrede. De blev hurtigt forelsket i kvinder på grund af mange positive kvaliteter: manglen på en systemisk effekt på den kvindelige krop, høj ydeevne, brugervenlighed.
Spiralen påvirker ikke kvaliteten af ​​seksuel kontakt, det er etableret i lang tid, det kræver praktisk taget ikke kontrol. Men lUD'en har en meget stor ulempe: Mange patienter udvikler en tendens til metrorrhagi, som følge heraf må de nægte denne form for prævention.

I 60'erne blev der skabt intrauterine systemer indeholdende kobber. Deres antikonceptionsvirkning var endnu højere, men problemet med blødning fra livmoderen blev ikke løst. Og som følge heraf blev i 70'erne den tredje generation af IUD udviklet. Disse medicinske systemer kombinerer de bedste kvaliteter af orale præventionsmidler og IUD'er.

Hormonholdige præventionsmidler er yderst effektive, og samtidig forårsager de ikke udviklingen af ​​metrorrhagi.

Beskrivelse af den intrauterinske enhed Mirena

Mirena har en T-form, der hjælper med at låse sikkert i livmoderen. En af kanterne er udstyret med en løkke af tråde, der er designet til at fjerne systemet. I midten af ​​helixen ligger et hvidligt hormon. Det går langsomt ind i livmoderen gennem en speciel membran.

Den hormonelle komponent i helixen er levonorgestrel (gestagen). Et system indeholder 52 mg af dette stof. En yderligere komponent er en polydimethylsiloxanelastomer. Navy Mirena er placeret inde i røret. Spiralen har en individuel vakuum-plastpapiremballage. Den skal opbevares på et mørkt sted ved en temperatur på 15-30 C. Holdbarheden fra fremstillingsdatoen er 3 år.

Action Mirena på kroppen

Mirena-antikonceptionssystemet begynder at "frigive" levonorgestrelet i livmoderen umiddelbart efter installationen. Hormonet kommer ind i hulrummet med en hastighed på 20 μg / dag, efter 5 år falder dette tal til 10 μg om dagen. Helixen har en lokal handling, levonorgestrel er næsten helt koncentreret i endometrium. Og allerede i livmodermuskellaget er koncentrationen ikke mere end 1%. I blodet er hormonet indeholdt i mikrodoser.

Efter indførelsen af ​​helixen kommer den aktive komponent ind i blodet på ca. en time. Der nås den højeste koncentration i 2 uger. Denne figur kan variere betydeligt afhængigt af kvindens kropsvægt. Med en vægt på op til 54 kg er blodindholdet af levonorgestrel ca. 1,5 gange højere. Det aktive stof er næsten helt nedbrudt i leveren og evakueres af tarmene og nyrerne.

Handlingsprincip af Mirena

Den antikonceptive virkning af lægemidlet Mirena er ikke afhængig af en svag lokal reaktion på et fremmedlegeme, men er hovedsageligt forbundet med virkningerne af levonorgestrel. Implantationen af ​​et befrugtede æg udføres ikke ved at dæmpe aktiviteten af ​​livmoderepitelet. Samtidig stopper den naturlige vækst af endometrium og dets kirtler virker.

Desuden hæmmer Mirena-helix sædmotiliteten i livmoderen og dens rør. Forebyggende virkning af lægemidlet øger den høje viskositet af det cervikale slim og fortykkelse af slimhinden i livmoderhalsen, som komplicerer penetrering af spermatozoer i livmoderhulen.

Efter indstilling af systemet i flere måneder, er der en omstrukturering af endometrium, der manifesteres ved uregelmæssige blodspredningssekretioner. Men efter en kort tid fremkalder spredning af livmoderen et betydeligt fald i varighed og volumen af ​​menstruationsblødning, indtil deres fuldstændige ophør.

Indikationer for brug

IUD er installeret primært for at forhindre uønsket graviditet. Desuden bruges systemet til meget stærk menstruationsblødning i uforklarlig grund. Muligheden for ondartede neoplasmer i det kvindelige reproduktive system er udelukket. Som et gestagenisk middel til lokal virkning anvendes den intrauterinske anordning til forebyggelse af endometriehyperplasi, for eksempel med svær climax eller efter bilateral oophorektomi.

Mirena bruges undertiden til behandling af menorrhagier, hvis der ikke er hyperplastiske processer i livmoderen eller ekstragenitale patologier med markant hypokoagulering (trombocytopeni, von willebrands sygdom).

Kontraindikationer

Mirenas spiral henviser til interne svangerskabsforebyggende midler, derfor kan den ikke anvendes til inflammatoriske sygdomme i kønsorganerne:

  • endometrit efter fødslen
  • betændelse i bækkenet og livmoderhalsen;
  • septisk abort, udført 3 måneder før opsætning af systemet;
  • infektion lokaliseret i den nedre del af genitourinary system.

Udviklingen af ​​bækkenorganernes akutte inflammatoriske patologi, som praktisk talt ikke kan behandles, er en indikation for tilbagetrækning af helixen. Derfor er interne svangerskabsforebyggende midler ikke installeret med en disposition til smitsomme sygdomme (konstant ændring af seksuelle partnere, et stærkt fald i immunitet, aids osv.). For beskyttelse mod uønsket graviditet er Mirena ikke egnet til kræft, dysplasi, kropsfibroider og livmoderhals, ændringer i deres anatomiske struktur.

Da levonorgestrel opdeles i leveren, er helixen ikke installeret i dette organs maligne neoplasma, såvel som i cirrose og akut hepatitis.

Selvom den systemiske virkning på levonorgestrelkroppen er ubetydelig, er dette gestageniske stof ikke desto mindre kontraindiceret i alle gestagenafhængige kræftsygdomme, for eksempel brystkræft og andre tilstande. Dette hormon er også kontraindiceret for slagtilfælde, migræne, alvorlig diabetes, tromboflebitis, hjerteanfald, arteriel hypertension. Disse sygdomme er en relativ kontraindikation. I denne situation afgøres spørgsmålet om brugen af ​​Mirena af lægen efter laboratoriediagnosen. Spiralen kan ikke installeres, hvis du har mistanke om graviditet og overfølsomhed over for lægemidlet.

Bivirkninger

Ofte manifesterede bivirkninger

Der er flere bivirkninger af Mirena, som findes i næsten hver tiende kvinde, der har etableret en spiral. Disse omfatter:

  • lidelse i centralnervesystemet: irascibility, hovedpine, nervøsitet, dårlig humør, nedsat seksuel lyst;
  • øget kropsvægt og acne;
  • gastrointestinal dysfunktion: kvalme, mavesmerter, opkastning;
  • vulvovaginitis, smerter i bækkenet, spotting;
  • brystspænding og ømhed;
  • rygsmerter, som i osteochondrose.

Alle de ovennævnte tegn er tydeligst manifesteret i de første måneder af brugen af ​​stoffet Mirena. Derefter falder deres intensitet, og som regel går ubehagelige symptomer uden spor.

Sjældne bivirkninger

Sådanne bivirkninger observeres hos en ud af tusind patienter. De er også normalt kun udtryk for de første måneder efter installationen af ​​IUD. Hvis intensiteten af ​​manifestationerne ikke falder med tiden, er den nødvendige diagnose foreskrevet. Sjældne komplikationer er oppustethed, hyppige humørsvingninger, kløe, ødem, hirsutisme, eksem, alopeci og udslæt.

Allergiske reaktioner er meget sjældent manifesterede bivirkninger. Med deres udvikling er det nødvendigt at udelukke en anden kilde til urticaria, udslæt osv.

Instruktioner til brug

Montering spiral Mirena

Det intrauterinske system pakkes i en steril vakuumpose, som åbnes før helix installeres. Bortskaf det åbne system på forhånd.

Installer et præventionsmiddel Mirena kan kun kvalificerede gynækolog. Før dette skal lægen foretage en undersøgelse og foreskrive den nødvendige undersøgelse:

  • gynækologisk undersøgelse og undersøgelse af brystet;
  • cervikal smear;
  • mammografi;
  • colposcopy og bækkenundersøgelse.

Det er nødvendigt at sikre, at der ikke er graviditet, ondartede neoplasmer og STI'er. Når inflammatoriske sygdomme opdages, behandles de før optagelse af Mirena. Du bør også bestemme størrelsen, placeringen og formen af ​​livmoderen. Den korrekte position af spiralen giver en antikonceptionsvirkning og beskytter mod udvisning af systemet.

Patienter i den frugtbare alder af IUD administreres i de første dage af menstruationen. I mangel af kontraindikationer kan systemet installeres umiddelbart efter en abort. Med en normal livmoderkontraktion efter fødslen kan Mirena anvendes efter 6 uger. Du kan erstatte helixen hver dag uanset cyklus. For at forhindre overdreven vækst af endometriumet bør det intrauteriniske system administreres ved menstruationscyklusens afslutning.

Sikkerhedsforanstaltninger

Efter installationen af ​​IUD skal du se en gynækolog efter 9-12 uger. Derefter kan du besøge lægen en gang om året, med klager oftere. Mens kliniske data viser en udsættelse for udviklingen af ​​åreknuder og trombose af benernes vener, når der anvendes en spiral, er der ingen. Men når tegn på disse sygdomme opstår, skal du konsultere en læge.

Virkningen af ​​levonorgestrel påvirker glucosetolerancen negativt, hvorfor patienter med diabetes skal systematisk overvåge glucosens niveau i blodet. Med truslen om septisk endokarditis hos kvinder med valvulær hjertesygdom, bør introduktion og fjernelse af systemet udføres ved anvendelse af antibakterielle midler.

Mulige bivirkninger Mirena

  1. Ektopisk graviditet - er yderst sjælden og kræver akut kirurgisk indgreb. Denne komplikation kan mistænkes hvis symptomer på graviditet opstår (langvarig menstruationsforsinkelse, svimmelhed, kvalme etc.) sammen med svær nedre abdominalsmerter og tegn på indre blødninger (svær svaghed, bleg hud, takykardi). Der er en højere sandsynlighed for at "tjene" en sådan komplikation efter at have lidt alvorlige inflammatoriske eller infektiøse patologier i bækkenet eller en historie med ektopisk graviditet.
  2. Penetration (vokser i væggen) og perforering (perforering) i livmoderen udvikles normalt med indføring af en spiral. Disse komplikationer kan ledsages af laktation, nylige arbejdskraft, unaturlige placering af livmoderen.
  3. Udvisning af systemet fra livmoderen opstår ganske ofte. Til tidlig opdagelse rådes patienterne til at kontrollere tilstedeværelsen af ​​tråde i skeden efter hver periode. Det er som regel under menstruation, at sandsynligheden for en lUD er høj. Denne proces går ubemærket af en kvinde. Følgelig slutter antikonceptionsvirksomheden under udvisningen af ​​Mirena. For at undgå misforståelser anbefales det at inspicere brugte tamponer og pakninger til tab. Blødning og smerte kan være en manifestation af begyndelsen af ​​at falde ud af spiralen midt i cyklen. Hvis der er sket en ufuldstændig udvisning af et intrauterint hormonal middel, skal lægen fjerne den og installere en ny.
  4. Pelvic inflammatoriske og smitsomme sygdomme udvikles normalt i den første måned af Mirena system brug. Risikoen for komplikationer stiger med hyppige ændringer af seksuelle partnere. Indikationen for fjernelse af helixen i dette tilfælde er tilbagevendende eller alvorlig patologi og fraværet af et resultat af behandlingen udføres.
  5. Amenoré udvikler sig hos mange kvinder med brug af lUD. Komplikation opstår ikke umiddelbart, men et sted i 6 måneder efter installationen af ​​Mirena. Ved afslutningen af ​​månedlige er det nødvendigt at udelukke graviditeten først og fremmest. Efter at helixen er fjernet, genoprettes menstruationscyklussen.
  6. Hos ca. 12% af patienterne dannes funktionelle ovariecyster. Ofte manifesterer de sig ikke på nogen måde, og kun lejlighedsvis kan der være smerter under sex og en følelse af tunghed i underlivet. Forstørrede follikler vender normalt tilbage til normal på 2-3 måneder alene.

LUD fjernelse

Spiralen skal fjernes 5 år efter installationen. Hvis patienten ikke planlægger graviditeten yderligere, udføres manipulationen i begyndelsen af ​​måneden. Fjernelse af systemet i midten af ​​cyklen, er der en chance for opfattelse. Hvis det ønskes, kan et intrauterin antikonceptionsmiddel straks erstattes af en ny. Cyklusdagen betyder ikke noget. Efter fjernelse af produktet skal du omhyggeligt inspicere systemet, da der er vanskeligheder med at fjerne Mirena, kan stoffet glide ind i livmoderhulen. Både introduktion og fjernelse af systemet kan være ledsaget af blødning og smerte. Nogle gange er der besvimelse eller beslag hos patienter med epilepsi.

Graviditet og Mirena

Helixen har en stærk antikonceptionsvirkning, men ikke 100%. Hvis graviditeten udvikler sig, så er det først og fremmest nødvendigt at udelukke sin ektopiske form. I en normal graviditet fjernes spiralen omhyggeligt eller undergår en medicinsk abort. Ikke i alle tilfælde viser det sig at udtrække Mirena-systemet fra livmoderen, så sandsynligheden for for tidlig ophør af graviditeten stiger. Også tage hensyn til de sandsynlige bivirkninger af hormonet på dannelsen af ​​fosteret.

Brug under amning

Levonorgestrel IUD i en lille dosis kommer ind i blodbanen og kan udskilles i mælk, når du ammer en baby. Hormonets indhold er ca. 0,1%. Læger siger ved denne koncentration det er muligt, at en sådan dosis kan påvirke barnets generelle tilstand.

Ofte stillede spørgsmål

Mirena's pris er ret høj, og brugen af ​​et antikonceptionsmiddel kan provokere mange bivirkninger. Betyder nogen positiv indvirkning på den kvindelige krop?

Mirena bruges ofte til at genoprette tilstanden af ​​endometrium efter bilateral fjernelse af æggestokkene eller under patologisk overgangsalder. Også intrauterin enhed:

  • øger hæmoglobinniveauet
  • udfører forebyggelse af kræft og endometriehyperplasi;
  • reducerer varigheden og mængden af ​​idiopatisk blødning
  • genopretter jernmetabolisme i kroppen
  • reducerer smerte med algomenorré
  • udfører forebyggelse af livmoderfibre og endometriose i livmoderen
  • har en tonic effekt.

Er Mirena brugt til at behandle fibroider?

Spiralen suspenderer væksten af ​​myoma node. Men yderligere diagnose og høring af gynækologen er nødvendig. Det er nødvendigt at tage hensyn til volumen og lokalisering af knuder, for eksempel i submucøse masser af fibromer, som ændrer livmoderens form, er installationen af ​​Mirena-systemet kontraindiceret.

Anvendes til endometriose intrauterin medicin Mirena?

Helixen bruges til at forhindre endometriose, da den stopper væksten af ​​endometrium. For nylig blev der præsenteret resultaterne af undersøgelser, der viste effektiviteten af ​​behandlingen af ​​sygdommen. Men systemet giver kun en midlertidig effekt, og hver sag skal betragtes separat.

Jeg har seks måneder efter introduktionen af ​​Mirena udviklet amenoré. Så det burde være? Kan jeg blive gravid i fremtiden?

Mangel på menstruation er en naturlig reaktion på hormonets virkning. Hun udvikler sig gradvist i hver 5 patienter. Bare i tilfælde af at lave en graviditetstest. Hvis det er negativt, skal du ikke bekymre dig, efter at systemet er fjernet, genoptages menstruationen, og du kan planlægge en graviditet.

Når du har installeret Mirena-antikonceptionsmiddelet, kan udslip, smerte eller livmoderblødning forekomme?

Disse symptomer manifesterer sig normalt i en mild form umiddelbart efter indførelsen af ​​Mirena. Alvorlig blødning og smerte er ofte tegn på ekstraktion af helixen. Årsagen kan være ektopisk graviditet, ukorrekt installation af systemet eller udvisning. Kontakt omgående en gynækolog.

Kan Mirena spiral påvirke vægten?

Vægtstigning er en af ​​bivirkningerne af lægemidlet. Men du skal overveje, at den forekommer hos 1 kvinde ud af 10, og som regel er denne virkning kortvarig, efter nogle måneder forsvinder den. Det hele afhænger af organismens individuelle karakteristika.

Jeg forsvarede mig mod uønsket graviditet med hormonpiller, men glemte ofte at drikke dem. Hvordan kan jeg ændre stoffet til Mirena spiral?

Uregelmæssige orale hormoner kan ikke fuldt ud beskyttes mod graviditet, så det er bedre at skifte til intrauterin beskyttelse. Før det skal du konsultere en læge og bestå de nødvendige tests. Installer systemet er bedre i 4-6 dage efter menstruationscyklussen.

Hvornår kan jeg blive gravid efter Mirena's tilbagetrækning?

Ifølge statistikker bliver 80% af kvinderne gravide, medmindre de selv ønsker det, i det allerførste år efter udvindingen af ​​spiralen. Takket være den hormonelle virkning øger det endog niveauet af fertilitet (frugtbarhed).

Hvor kan jeg få Mirena spiral? Og hvad er prisen?

IUD frigives kun ved recept og sælges i et apotek. Dens pris bestemmes af producenten, og varierer fra 9 til 13 tusinde rubler.

Anmeldelser af patienter og læger om Mirena

Kvinders anmeldelser om Mirena-systemet er ret modstridende, og de kombinerer glæde og taknemmelighed med afsky og rædsel. Et positivt indtryk er primært baseret på følgende punkter: Manglen på tung menstruation og bivirkninger (nogle patienter passerer i de første måneder), gunstige omkostninger (baseret på 5 år), brugervenlighed (sæt og glemmer), påvirker ikke seksuel kontakt. Derudover har spiralen hjulpet mange kvinder til at suspendere væksten af ​​fibroider og reducere manifestationer af endometriose.

Negativ feedback var primært baseret på krav på følelsesmæssige forstyrrelser (irritabilitet, nedsat seksuel lyst) og uæstetisk udseende (hårtab, acne).

Anmeldelser af læger, som kvinder, om lUD er også tvetydige, men mere tilbageholdt. Eksperter bekræfter den høje præventionsvirkning og terapeutisk virkning hos nogle sygdomme. Men de forklarer, at før du installerer spiralen, har Mirena nødvendigvis en grundig diagnose.