logo

Intrauterin enhed (IUD). anmeldelser

Samlet antal beskeder: 280

11/22/2010, Olga
Jeg er 27, et år efter fødslen, jeg blev gravid og gik til en abort, fornemmelser som ord, så jeg besluttede at lægge en spiral, lægen selv sagde, hvilken en til at købe og billigt. De lagde det i de sidste dage i måneden, da det allerede var smurt, så det var ikke det gør ondt. Det eneste der bekymrer mig nu er, at det er meget rigeligt og lange perioder.

10/7/2010, Kate
Jeg 20. sætter flåden efter fødslen, fordi månedligt gik i 2 måneder. der var smerter i underlivet, OBSTATIVE menstruationer, ondt tilbage, som med sammentrækninger, svaghed, konstant slimudslip. Under sex følte min mand hår, følte jeg ubehag, fordi Jeg var bange for, at spiralen ville skifte. men med hurtighed gik hendes mand til udlandet for at arbejde som følge af sex, det var det ikke. efter et par måneder gik jeg til lægen for at tage spiralen af, jeg kunne ikke tolerere sådanne perioder, det viste sig at jeg samlede hele bunken. vagina og livmoderen blev forstørret, trøst.. brrr.. Jeg var skræmt. da hun valgte iUD, viste det sig, at hun var rusten))) i ca en måned fortsatte alle baggrunde, så gik alt tilbage til det normale. Hvis jeg var gået længere, ville det have været værre. Nu vil jeg have en gips, oh, mens jeg ammer. mange "imod", men du bestemmer dig selv for, fordi hver organisme er forskellig.

08/26/2010, anonyme
Efter den første fødsel oprettede hun en multiload spiral. Hun har været sammen med hende i 6 år (selvom hun er sat på i 5 år). Intet problem, sæt og glem. Så snart helixen blev fjernet, begyndte Jess to måneder senere at tage fat på OK - bare forfærdeligt: ​​Håret faldt ned, brystet steg med 2 størrelser, og det blev ondt. Nu vil jeg lægge spiralen igen i 5 år.

9. august 2010, Lena
Jeg er 24 år. Jeg fødte min datter for 2 år siden (det var en kejsersnit), min mand beder om at installere en spiral. Men jeg vil virkelig ikke. Og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg læser anmeldelser, og for det meste negative, elsker manden hårdt sex, så jeg tror, ​​at hun vil hoppe ud meget hurtigt? Er det sådan? Påvirker det

01/17/2011, Natalia
Jeg også efter COP og gik rundt en masse læger, hvoraf 90% i en stemme sagde på ingen måde.
Og det faktum, at hun kan falde ud med sådan samleje 70%
Så denne metode til beskyttelse er ikke egnet!

27.10.2011, Olga
Hej, jeg er 21 år gammel, jeg fødte en datter for et år siden, jeg laver en spiral 3 uger siden, under samleje siger min mand, at hun føler sig en ubehagelig følelse nogle gange, hvordan man skal håndtere dette?

10.12.2010, Katerina
Jeg er 30 år gammel. to børn: de er 7 og 5 år gamle efter at have født det andet barn, ville jeg ikke have flere børn, som om det komplette sæt - datteren og sønnen :) var bange for at lægge spiralen, der er også nok "velbegyndere", der afskrækker. beskyttet af orale præventionsmidler, simpelthen - piller, indtil igen fløj. sønnen var stadig lille, så graviditeten brød sig af og uden tøven satte en spiral. Først var hun bange for at hun ville falde ud, de siger, at der er en høj risiko i de første tre måneder, og selv i løbet af året kan alting være det. Men Gud har barmhjertighed og nu med spiral med 2 års sorg, jeg ved det ikke. Min mand og jeg foretrækker også hårdt sex, men det er okay - intet ubehag, ingen smerte eller cyklusforstyrrelser - alt er fint - vi lever et fuldt sexliv.

12/10/2010 Luda
Fortæl mig, hvilken dag du kan starte efter at du har installeret Navy?

11.01.2011, Elena
det virker med det samme, men da det introduceres i de sidste dage i måneden, anbefaler lægerne et par dage

12.25.2010, Julia
I går sagde flåden lægen, at du kan leve, når din periode er helt over 26 år gammel

Intrauterin enhed: pris, anmeldelser, fotos

Den intrauterinske enhed (IUD) er en lille T-formet enhed fremstillet af fleksibel plast, der indeholder kobber eller hormoner.

Den vaginale spiral hæmmer sædets evne til at bevæge sig, og ægløsning kan ikke forekomme overhovedet.

På grund af dette falder sandsynligheden for begyndelsen af ​​befrugtningen. Den hormonholdige helix komprimerer den cervicale slim, som forhindrer det befrugtede æg i at trænge ind i livmoderen.

Men i de fleste kvinder anbefales det at installere en hormonfri spiral.

Den vaginale spole er langt det bedste ikke-hormonelle middel mod uønsket graviditet.

Intrauterin enhed er det?

Virkningen af ​​den intrauterinske enhed har to retninger:

  • mekanisk effekt på livmoderhalsepitelet, hvilket resulterer i ændringer i endometriumstrukturen, og det befrugtede æg kan ikke vedhæftes
  • skum dannet under inflammatoriske processer forårsaget af spiralens virkning på epitelet, reducerer mobiliteten og levedygtigheden af ​​spermatozoer

Derudover øger kobber den antikonceptionsvirkning, der forårsager aseptisk inflammation i livmoderen.

Faktisk er denne præventionsmetode abort. Fordi graviditet som sådan kan forekomme godt, og det befrugtede æg trænger ind i livmoderhulen, men ikke har evnen til at implanteres i det på grund af forstyrrelser i endometriske lag.

Fosteret dør 7-10 dages opfattelse. Men i de fleste tilfælde har ægget ikke engang tid til at modne. IUD udvider æggelederne, og det bevæger sig langs dem flere gange hurtigere end normalt. Som følge heraf forbliver ægget umodent og ude af stand til at opfatte.

Hvordan installeres den intrauterine enhed?

Den intrauterinske enhed installeres af en obstetriksk-gynækolog ved en medicinsk anlæg.

Indsend videoen som det normalt sker.

En kvinde skal først undersøges og bestå følgende prøver:

  • til seksuelt overførte infektioner
  • HIV, hepatitis
  • smøre på flora
  • cervikal skrabning
  • urinanalyse
  • Ultralyd af bækkenorganerne

Hvis der ikke er kontraindikationer for installationen af ​​den intrauterinske enhed, og kvinden ikke forventer et barn, registreres hun på en aftale med en lokal gynækolog. Lægen sætter spiralen i livmoderhulen.

Det skal bemærkes, at spiralen er hovedsageligt født til familie kvinder. Nursing individer er ordineret en hormon-holdig spiral af medicinske årsager.

For eksempel reducerer Mirena mængden af ​​blødning under menstruation og derved forhindrer væksten af ​​fibromatøse knuder på livmoderen. Hos kvinder, der har født, er livmoderhulen mindre end livmoderen, 2 gange, og den livmoderhalske kanal er tværtimod mere udvidet. I den forbindelse er det mere hensigtsmæssigt at installere IUD for kvinder, der allerede er blevet mødre.

Introduktionen af ​​spiralen foregår midt i cyklen. I denne periode er den antibakterielle aktivitet af cervikal slim maksimal, risikoen for afstødning og andre problemer er reduceret.

Overfladen af ​​livmoderhalsen behandles med bedøvelsesgel. I ekstremt sjældne tilfælde kan der gives en smertestillende medicin. Men i almindelighed føles en kvinde kun mild smerte, som kan sammenlignes med dem der forekommer ved menstruationens begyndelse.

Så anbefales det at lægge sig ned. Selvfølgelig er det i en polyklinik vanskeligt at gøre. Det er bedst at holde frid på dagen for Navy-installationen eller tage fridage fra arbejde.

Prøv ikke at gøre fysisk arbejde. I den første uge efter installationen opgiver du sex og sport. I løbet af denne tid kan blødning og tyngde i maven forekomme.

Dette er ikke forfærdeligt, men hvis smerten er stærk og ikke ophører, er det nødvendigt at konsultere en læge for at fjerne spiralen.

Sådan fjerner du en spiral?

Den intrauterinske enhed ligner bogstavet "T" med antennerne nedenfor.

For dem vil spiralen selv blive tegnet. Processen med dens fjernelse er i de fleste tilfælde smertefri, men kvinden oplever ofte ubehag.

Hvis der ikke er komplikationer såsom perforering af livmoderen, udføres fjernelse af intrauterin indretning i polykliniske tilstande.

Kvinden ligger på den gynækologiske stol, lægen sætter en dilator ind i vagina for at se livmoderhalsen. Det behandles med antiseptisk middel. Derefter forsøger gynækologen med hjælp af pincet og andre hjælpeinstrumenter at "gribe" antennerne og træk helixen ud af livmoderen.

Hvis det af en eller anden grund ikke virker, vil fjernelsen blive udført ved hjælp af et hysteroskop.

Under fjernelse vil kvinden føle kramper og smerter i maven i maven, muligvis blødning, men det går ganske hurtigt.

Pålidelighed som et middel til prævention

Denne præventionsmetode anses for at være den mest pålidelige af alle tilgængelige, og dens effektivitet er 99,9%.

Af de 100 kvinder, der havde en spiral i løbet af året, blev kun en gravid.

Dog bemærkede kvinden simpelthen ikke, at hun havde spiralen faldet. Og det falder ud for dem, der lige har født et barn og for det ufødte barn på grund af den bredere passage af livmoderhalskanalen.

Men glem ikke, at den intrauterine enhed ikke beskytter mod seksuelt overførte infektioner, så du bør ikke glemme kondomet uden en permanent seksuel partner.

Kombinationen af ​​disse to metoder til beskyttelse øger manglende evne til at opfatte op til 100%.

Hvis spiralen er indstillet korrekt, kan en kvinde efter fjernelsen blive gravid inden for et år. Derudover bemærkede mange kvinder en positiv psykologisk virkning af brugen af ​​den intrauterinske enhed.

Uden frygt for uplanlagt graviditet bliver en kvinde mere selvsikker, afslappet og temperamentsfuld.

I modsætning til orale præventionsmidler kræver spiralen ingen begrænsninger og daglig overvågning. Det føles også slet ikke af en mand. Den intrauterine enhed + sølv beskytter ikke kun uønsket graviditet, men reducerer også risikoen for inflammatoriske processer i bækkenet.

Bivirkninger

På trods af alle de glæder af den intrauterinske enhed og dens effektivitet, glem ikke at dette først og fremmest er en medicin, og det har sine egne bivirkninger. Blandt dem er:

  • øger risikoen for infektion i livmoderhulen
  • mængden af ​​blødning under menstruation stiger signifikant
  • med uretmæssig installation af livmoderen kan en kvinde opleve smerter i underlivet
  • ikke-hormonal spole beskytter ikke mod ektopisk graviditet
  • Efter fjernelse af IUD er det nødvendigt at bruge kondom i de første 3-4 måneder, fordi der er risiko for ektopisk graviditet
  • spiralen beskytter ikke mod seksuelt overførte infektioner, derfor er det ikke egnet til kvinder, der ikke har en regelmæssig partner

Intrauterin enhed, anmeldelser

  • Nogle kvinder er bange for, at hvis du sætter på en hormonal spole, begynder du at blive fed, din stemning vil forværres, og din bryst vil skade. Faktisk vil nogle ændringer overholdes de første 1-1,5 måneder, indtil kroppen bliver brugt. Hvis de fortsætter videre, skal helixen fjernes.
  • efter installation af IUD, blodtab stiger under menstruation. Dette skal tages i betragtning. Hvis en kvinde allerede er så rigelig, bør hun vælge det hormonelle lUD. De tværtimod reducerer blodcirkulationen.
  • der er bekymringer for, at flåden kan falde. Ja, det sker, så du har brug for en måned efter installationen til at komme til gynækologen for et besøg og derefter overholdes hvert halve år.
  • kvinder er bange for at etablere en spiral efter fødslen. Hvad hvis det på en eller anden måde påvirker amning? Faktisk, hvis lUD ikke er hormonalt, forbliver helixen næsten den eneste mulige måde at beskytte under amning. Det er langt mere farligt at bruge orale præventionsmidler.

Fordele og ulemper ved at bruge intrauterin enhed

Godbidder

  • intrauterin enhed er det mest effektive middel til at forhindre graviditet
  • spiralen forstyrrer ikke vagina i vagina for at absorbere hormoner og enzymer indeholdt i sædcellerne
  • du behøver ikke tage piller hver dag på samme tid og bekymre dig, hvis du ikke tager dem i tide
  • spiral har et langt liv
  • hvis spiralen er ikke-hormonal, forårsager den ikke fysiologiske ændringer i kvindens krop
  • en mand føler ikke ubehag under samleje i modsætning til kondom eller ring
  • installation af den intrauterin enhed kræver ikke store finansielle investeringer
  • når helixen fjernes, kan kvinden blive gravid ganske hurtigt

ulemper

  • Til installation af Navy er der kontraindikationer
  • ikke egnet til kvinder, der fødes
  • Beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme, derfor er den ikke egnet til ugifte kvinder og ikke har en regelmæssig partner
  • når du bærer en spiral, kan ektopisk graviditet forekomme
  • blødning stiger under menstruation
  • Hvis den er installeret forkert, kan spiralen vokse ind i livmoderen

Intrauterin enhed: fordele og ulemper

Den intrauterin enhed (IUD) er en af ​​de mest almindelige måder at beskytte mod uønsket graviditet. Og det er ikke overraskende, fordi pålideligheden af ​​denne præventionsmetode er mere end 95%.

Ifølge WHO er omkring 75 millioner kvinder i dag foretrukket iUD på grund af dets effektivitet og brugsikkerhed. Men installationen af ​​en spiral er et indgreb i kroppen, så denne procedure har helt sikkert sine fordele og ulemper, som bør studeres før brug.

Hvad er intrauterin enhed (IUD)

Den intrauterinske enhed er en lille plast- og metalanordning, der er indsat i en kvindes livmoder for at beskytte mod uønsket graviditet. Sølv eller kobber, som er dækket af en spiral, beskytter livmoderen mod infektion og øger antikonceptionsvirkningen.

Der er mange forskellige typer af intrauterine enheder, der varierer i størrelse, form, materialer, for eksempel: loop, spiral, T-formet, ring, hestesko mv. Den mest almindelige er for tiden den T-formede IUD. Det forhindrer sæd i at komme ind i livmoderen ved at reducere ovulatorisk periode og forhindrer det befrugtede æg i at binde til livmoderendometrium.

De frigiver også hormonelle intrauterine enheder, der kombinerer fordelene ved oral og intrauterin prævention. Instruktioner for brug er knyttet til enhver intrauterin enhed. Kun en læge kan afhente, installere og også fjerne en spole fra livmoderen. Navy kan bæres op til 10 år, men normalt sættes det på år 3-4. Gynækologer anbefaler oftest kvinder som spiraler som Mirena, Multiload, Nova T.

Hvordan virker den intrauterine enhed (IUD)?

Handlingsprincippet for den intrauterinske anordning er at forhindre implantation og udvikling af embryoet i livmoderen. Spiralen skaber virkningen af ​​tilstedeværelsen af ​​et fremmedlegeme, som forhindrer sæd i at komme ind i livmoderen og gødning af ægget. Hvis befrugtning sker, gør helix det umuligt at vedhæfte ægget til livmoderendometrium.

Hvilken spiral er bedre og hvordan man vælger den rigtige lUD, kun lægen beslutter, idet man tager hensyn til kroppens individuelle egenskaber. Efter at skruen er sat ind i livmoderhulen, begynder den straks sit arbejde. Den antikonceptive virkning af IUD er baseret på følgende virkningsmekanismer:

Spiralen øger uterusmuskelens tone, hvilket forhindrer fastgørelsen af ​​et befrugtet æg. Det øger også æggeledernes peristaltik, og derfor har det befrugtede æg tid til at komme ind i livmoderen, når endometrium ikke er klar til dette. Hvis befrugtning forekommer, vil graviditeten blive afbrudt ved spontan abort i den tidlige periode.

  • effekt af aseptisk inflammation

Efter indsættelse af helixen begynder leukocytter at stige i livmoderen og opfatte det som fremmedlegeme. Leukocytinfiltrering af endometriet gør det umuligt at implantere ægget. Derudover forbedrer hvide blodlegemer og makrofager processen med sædabsorption, hvilket giver en endnu mere udtalt antikonceptionsvirkning.

  • effekt af at skabe enzymforstyrrelser

Den intrauterin enhed ændrer sammensætningen af ​​enzymer i livmoderens endometrium og skaber i det ugunstige forhold til befrugtning.

  • obstruktion effekt af sperm penetration i livmoderhulen

Enderne af trådene i den intrauterinske anordning forhindrer sæd i at komme ind i livmoderhalskanalen. I hormonelle spoler i livmoderhalsen opstår der også fortykkelse af slim.

  • virkning af hæmning af ægløsning

Spiralen skaber betingelserne for at blokere ægløsning, der påvirker hypothalamus-hypofysesystemet.

Installation af intrauterin enhed

Den intrauterine enhed kan anvendes til kvinder, der har født efter en abort, hvis en abort blev udført uden inflammatoriske komplikationer, kvinder, der har født efter 35 år, som har kontraindikationer for orale præventionsmidler, kvinder med lav risiko for infektioner i reproduktive kanaler i mangel af cervicale patologier.

Fremgangsmåden til indsættelse af en spiral i livmoderhulen er en medicinsk intervention, der kræver noget forberedelse. Før du installerer spiralen, skal en kvinde undersøges godt og helbrede alle kroniske gynækologiske sygdomme.

Inspektion inden installation af Navy omfatter:

  • rådføre sig med en læge for at indsamle en patients historie
  • gynækologisk undersøgelse for at bestemme størrelsen og positionen af ​​livmoderen
  • Ultralyd i bækkenorganerne for at udelukke formationer og inflammatoriske processer i livmoderen og dets vedhæng;
  • klinisk blod og urintest;
  • blodprøver for hiv, syfilis, hepatitis;
  • Levering af swabs på cytologi, mikroflora fra 3 point, bakposev adskillende vagina og livmoderhalsen;

Umiddelbart inden indførelsen af ​​lUD'en skal gynækologen sonde livmoderen og måle længden og afstanden mellem livmodervinklerne. Helix er indsat i 3-4 dages menstruation, for i kritiske dage er livmoderhalsen røde, hvilket letter indsættelsen af ​​lUD. Det blod, der frigives under menstruationen, reducerer også risikoen for livmoderskader og betyder manglende graviditet på tidspunktet for spiralens installation.

Lidt smerter i maven efter indførelsen af ​​spiralen og spotting - normen, det er kun livmoderens reaktion på indførelsen af ​​et fremmedlegeme. I de første dage er patienten ikke anbefalet motion. Kønslivet efter installation af lUD kan begynde om 1-2 uger afhængigt af helbredstilstanden.

I de første par måneder efter installationen af ​​spiralen er udseendet af spotting muligt. Hvis helixen er indstillet korrekt, må hverken kvinden eller hendes seksuelle partner føle det. Lægeundersøgelse efter indføring af spiral skal først udføres en gang om måneden, derefter en gang hver tredje måned og derefter hvert halve år.

Bivirkninger efter lUD indsættelse

Bivirkninger efter installation af helix i livmoderhulen forekommer sjældent. Moderne teknologier til fremstilling af intrauterin udstyr reducerer risikoen for deres udseende til et minimum. Men alligevel skal du konsultere en læge efter indførelsen af ​​helixen, hvis du har:

  • kraftig blødning
  • lavere mavesmerter
  • Mistanke om graviditet;
  • smertefuld eller blodig udledning under samleje
  • symptomer på infektion opstod (usædvanlig vaginal udtømning, kløe, brændende, ubehagelig lugt);
  • spiralstrengene forkortes eller forlænges

Kontraindikationer til installation af IUD

  • graviditet;
  • ektopisk graviditet i fortiden;
  • akutte eller kroniske inflammatoriske processer i kønsorganerne
  • endometriose;
  • cervikal dysplasi;
  • abnormitet af livmoderens struktur
  • Uddannelse i livmoderen
  • livmoderblødning
  • anæmi;
  • blødningsforstyrrelser
  • endokrine sygdomme (diabetes, skjoldbruskkirtlen)

Fordele og ulemper ved intrauterin enhed

Fordele ved intrauterin indretning

Den vigtigste fordel ved at bruge en lUD er langsigtet beskyttelse mod uønsket graviditet (i en periode på 3 til 10 år afhængigt af helix). Forebyggende virkning sker umiddelbart efter installationen af ​​enheden. Beskyttelsesmetoden ved hjælp af en spiral er meget effektiv, beskyttelsesgraden når 98%.

Spiralen er let installeret, og denne proces er reversibel, dvs. Efter anmodning fra patienten kan spiralen fjernes til enhver tid efter anmodning fra kvinden. Graviditet efter fjernelse af helixen sker sædvanligvis efter flere cyklusser, og til tider endda i den første menstruationscyklus genoprettes frugtbarheden ret hurtigt.

IUD-prævention giver kvinder mulighed for at træffe deres egne beslutninger om børns planlægning. Den seksuelle partner vil ikke være i stand til at finde ud af om en spiral er til stede i en kvindes krop, fordi den ikke mærkes. Yderligere foranstaltninger til beskyttelse af flåden er ikke påkrævet. Spiralen påvirker på ingen måde kvinders generelle tilstand, forværrer ikke udløb af ekstragenital sygdomme.

Brugervenlighed af lUD er, at den ikke behøver daglig overvågning, som for eksempel med p-piller. Installeret og glemt i flere år. Andre stoffer og lægemidler påvirker ikke den antikonceptive virkning af lUD. I tilstedeværelsen af ​​en spiral kan du også udføre kirurgiske procedurer. Spiral er ikke kontraindiceret under amning.

Omkostningerne ved at installere en intrauterin enhed varierer afhængigt af spiralformen og den valgte klinik, men generelt er denne beskyttelsesmetode tilgængelig for alle segmenter af befolkningen. I nogle kvinders klinikker er spiraler sat helt fri for kvinder. Tager orale præventionsmidler koster nogle gange meget mere.

Ulemper ved intrauterin indretning

Måske er den største ulempe ved at bruge IUD'en, at efter helixens indførelse forbliver livmoderhalsen røget, hvilket er fyldt med indtræden af ​​patogene mikroorganismer i den. Dette kan igen forårsage en inflammatorisk proces i bækkenet: livmoderen (endometritis) og dets bilag (adnexitis), selv om helixen er lavet af metal med en desinfektionsvirkning.

I de første par måneder af brugen af ​​en helix kan en kvinde opleve smerter i underlivet. Årsagen til smerte efter installationen af ​​IUD er enten en øget følsomhed i livmoderen eller en forkert valgt type helix. Tilstedeværelsen af ​​et fremmedlegeme i livmoderen samt permanent mekanisk beskadigelse af livmoderens endometrium ved kontakt med spiralen forlænger menstruationen og mængden af ​​menstruationsstrømmen. I sjældne tilfælde er det fyldt med anæmi.

Desværre kan der undertiden ved anvendelse af lUD'et forekomme en ektopisk graviditet - en tilstand, hvor et befrugtet æg er fastgjort ikke i livmoderen, hvor det skal være, men i æggelederne. Konsekvenserne af ektopisk graviditet er yderst farlige, endog dødelige, hvis graviditeten ikke blev detekteret tidligt.

Når det indføres i helixens livmoderhule, bliver livmoderen endometrium tyndere, hvilket negativt påvirker evnen til at blive gravid i fremtiden og øger risikoen for miskarriere. Eventuelle abnormiteter i strukturen i en køns kønsorganer er en kontraindikation for montering af en spiral, da hundrede procent beskyttelse mod graviditet ikke kan garanteres.

En anden væsentlig ulempe ved IUD er sandsynligheden for, at en helix falder ud. Dette sker normalt i kritiske dage. Da spiralbruddet ses ekstremt sjældent af en kvinde, er en uønsket graviditet mulig. IUD beskytter ikke mod kønsinfektioner, så det er en præventionsmetode, men med tvivlsomme partnere bør du bruge yderligere beskyttelse med kondomer.

Spiralen er kun placeret på kvinder, der har født, og derfor er det ikke som en metode til prævention at alle er egnede. Indsæt ikke, træk ikke spiralen alene kategorisk umuligt ud. Alle manipulationer med den intrauterine enhed skal kun udføres af en specialist. Hvert halve år anbefales en kvinde at blive undersøgt af en gynækolog for forebyggende formål.

Således kan den intrauterin indretning som en beskyttelsesmetode ikke passe til enhver kvinde, da der er en række kontraindikationer og alvorlige bivirkninger ved brug af den. Derfor kræver udvælgelse og installation af IUD grundig forberedelse og konsultation af en kvalificeret læge.

Navy anmeldelser

Jeg satte det under pierceringen af ​​spiralbjælken i livmoderen. Syet gennem abdominal kirurgi under generel anæstesi. de sagde, at de stadig var heldige, det sker, at helixen allerede flyver i livmoderen mens du bærer og gennemborer den. Og her går tællingen i et øjeblik, da blødningen i bukhinden, smerten, selvfølgelig gør maven ondt, men du vil ikke tænke på en spiral. Du kan begynde at udsætte et opkald til lægen om typen af ​​ventetid, maven kan passere, og derefter er værdifuld tid gået glip af.

Min ven efter hendes intrauterinskade blev gravid. Nu kan de ikke føde - hele tiden misforståelser. Jeg vil ikke engang prøve.

Min tante har spiralen allerede siden 1992. Alt er normalt, hun har brugt det i mere end 20 år, og alting er fint, min søster har sagt det for 5 år siden, og hun læste også hvad hun kunne tage med hende, sagde hun - ja, vi vil føde, og om 5 år Jeg vil tage et tip til at tage))) min kæreste er 4 år gammel - alt er fint (ttt) og jeg sætter mig selv den anden dag, jeg synes det er den bedste mulighed, selv om jeg ikke vil nægte det tredje barn, men der er ingen problemer, medmindre selvfølgelig Der er ingen sundhed, men alle præventionsmidler har negativ feedback

Prøv et præventionsimplantat. Jeg er heller ikke tilfreds med Navy og Oak på grund af den abortive metode og mange bivirkninger. Og det er det, vi har brug for.

Antikonceptionsspiral - Women's Forum

Den intrauterinske enhed (IUD) indsættes i livmoderhulen og forhindrer det befrugtede æg i at binde til livmoderen slimhinden. Mange IUD'er indeholder kobber og sølv, som forhindrer udviklingen af ​​inflammatoriske sygdomme og hæmmer sædmotilitet. I 1926 foreslog den tyske læge Ernst Grefenberg at bruge som Navy en ring af bronzelegering, messing med lavt kobberindhold. I 1960 udviklede American Jack Lipps den såkaldte "Lipps loop", hvis unikke var første gang, at elastiske materialer blev brugt til fremstilling af IUD'er, hvilket gjorde det muligt at minimere trauma hos en kvinde under spiralinstallationen.

Navy introduceres i en periode på 3-5 år.

Den intrauterin enhed indsættes af lægen i 3-4 dage fra menstruationens begyndelse. På dette tidspunkt er livmoderhalsen lidt åben, hvilket letter installationen af ​​spiralen. Derudover er graviditeten helt udelukket i denne periode.

Efter installationen af ​​spiralen kan sexlivet genoptages på 8-10. Dagen. Efter udløbsdatoen eller i tilfælde af komplikationer fjernes helixen let af en læge.

Den intrauterin enhed anbefales til kvinder, der har født, og kan etableres ca. tre måneder efter fødslen. Men hvis en kvinde fødte flere gange eller havde aborter, kan IUD'en forårsage perforering (perforation) af livmoderen, der forekommer i omkring 1% af tilfældene.

Kvindernes reproduktive funktion er ikke undertrykt. Efter fjernelse af helixen er graviditet mulig i den første måned.

* Høj ydeevne, Pearl Index 0.8-1.9.
* Kræver ikke daglig overvågning
* Varighed af handling
* Hurtig opsving af frugtbarhed efter fjernelse af lUD

* IUD indsættelse og fjernelse udføres i en medicinsk institution.
* Månedlig kontrol af en kvinde af tilstedeværelsen af ​​IUD-tråde i skeden efter menstruation
* Øget menstruationssmerter og udslip i de første måneder af brug af IUD
* Eventuel spontan udvisning af flåden.
* Øger risikoen for at udvikle bækkenbetændelsessygdomme hos kvinder, der er udsat for STD'er
* Øget risiko for udvikling af ektopisk graviditet

* Graviditet
* Spotting fra kønsorganerne af ukendt ætiologi
* Inflammatoriske sygdomme i bækkenområdet
* Maligne tumorer i livmoderhalsen eller legemets legeme
* Fibromyom, deformere livmoderhulen

Indsendt (12/08/2010 10:09)
---------------------------------------------
Jeg var på gynækologens undersøgelse i går, hun foreslog at lægge en spiral.

Ærligt kunne jeg ikke leve med tanken om, at der var en slags fremmedlegeme i min krop. det er hverken naturligt eller naturligt!

Alt om spiralen. Intrauterin enhed: fordele og ulemper

Der findes mange præventionsmetoder, og en af ​​dem er en spiral.

Den intrauterine enhed (IUD) kan have forskellige former og være lavet af forskellige materialer.

Den mest almindelige form - T-formet, men effekten af ​​formen ændres ikke.

Det afhænger af det materiale, hvorfra luden er lavet, hvordan kroppen opfatter det. Og dette gælder specifikt for din krop, da man kan komme op med noget, der ikke passer dig.

Plusser Navy:

  • Convenience. En læge på en medicinsk anlæg sætter helixen. Den intrauterinske anordning placeres på 3,5 og 7 år afhængigt af dens type. Og det er alt sammen. Det er kun nødvendigt hvert halve år at komme til en rutinemæssig inspektion.
  • Forholdsvis høj effektivitet. Hidtil er der ikke 100% antikonceptionsmetoder, herunder sterilisering og afholdenhed. IUD er effektiv i 75-80% af tilfældene, og det er ret meget.

ulemper

For at forstå ulemperne, skal du overveje, hvordan spiralen "virker". Den intrauterinske enhed forårsager en lille lokal betændelse på livmoderne. Kroppen, som reaktion på betændelse, "sender" i livmoderhulen et stort antal hvide blodlegemer, som opfatter sæd som antigener og ødelægger dem. Hvis helixen har en kobberbelægning, påvirker den også sædcellerne negativt. Men hvis en del af spermatozoen lykkedes at "bryde igennem" til ægget og befrugte det, vil det inflammerede endometrium sammen med de hvide blodlegemer ikke tillade embryoet at implantere (vedhæftes), og derfor vil graviditeten blive afbrudt i det allerførste indledende stadium.

Hvis du fjerner den etisk-moralske side af spørgsmålet, kan vi identificere de følgende mangler, som spiralen har:

  • Den intrauterin enhed øger risikoen for inflammation af forskellige slags.
  • IUD meget ofte, men forårsager ikke altid rigelig, lang, smertefuld menstruation.
  • Med IUD'er øges risikoen for ektopisk graviditet fire gange.
  • IUD har kontraindikationer (cervikal dysplasi, uterintumorer osv.).
  • Risikoen for at blive gravid forbliver.

Vi bør også bemærke hormonspolen. Den intrauterinske enhed "Mirena" på grund af hormonets udløsning i livmoderen fører til et fald, og undertiden fuldstændig forsvinder menstruationen. Mirena fortykker også den cervicale slimhinde, som forhindrer spermapassagen og forhindrer ægget til at modne.

Samtidig er mængden af ​​frigivet hormon så lille, at den kun har en lokal effekt. Men hormonspolen garanterer ikke, at opfattelsen ikke forekommer, selvom det reducerer sandsynligheden for embryobinding. Og selvfølgelig har hun også alle de samme kontraindikationer og er ikke egnet til alle.

Intrauterin udstyr: anmeldelser og priser

En af de mest effektive metoder til kvinders prævention er intrauterin udstyr. Pålideligheden af ​​denne præventionsmetode er ca. 98%, dette er et meget højt resultat.

Lad os se nærmere på, hvad effekten af ​​intrauterin udstyr er baseret på, hvad er anmeldelserne om dem hos kvinder, hvilke undersøgelser skal udføres før installationen, hvem der kan lægge en spiral og hvem der ikke bør, hvad er indikationerne og kontraindikationerne samt mulige komplikationer.

Virkningen og effektiviteten af ​​den intrauterinske enhed

Den intrauterinske enhed er en lille plastikanordning (oftest), der, når den indføres i livmoderen, blokerer muligheden for at indsætte et befrugtet æg i livmoderen og den videre udvikling af embryoet. Nogle kvinder anser helixen for at være en abortiv antikonceptionsmetode, fordi befrugtning forekommer. For nogle troende er dette uacceptabelt. For et sådant moralsk synspunkt er Mirena intrauterin indretning mere egnet. Det forhindrer ikke kun mekanisk graviditet, men tillader heller ikke befrugtning på grund af ændringer i hormonniveauer (denne helix producerer en lille mængde af hormonet levonorgestrel dagligt - 20 mikrogram pr. 24 timer, virkningen ligner den af ​​orale præventionsmidler). Om Mirena's intrauterin enhed, anmeldelserne er positive, der er ingen "punkteringer" på grund af sin dobbelte handling. Læs mere kvinders meninger og diskussioner i kommentarerne nederst på denne side.

Det anbefales at installere intrauterin præventionsmidler til kvinder med en sund partner, fordi de ikke beskytter mod seksuelt overførte infektioner. Og i tilfælde af infektion kan være en katalysator for den inflammatoriske proces i livmoderen.

Typer af intrauterin udstyr

Der er flere typer intrauterine systemer. De adskiller sig fra hinanden i det materiale, de er fremstillet af, i størrelse og form. Korrekt afhente den intrauterin enhed kan kun en læge. De mest populære intrauterine enheder: Nova T, Multiload, Juno, Mirena.

Men for at sige, hvilken af ​​disse intrauterine enheder er det bedste, er det forkert. Hver af dem har sine fordele og ulemper. Desuden bør Navy vælges individuelt for hver kvinde. Du kan købe en intrauterin enhed i næsten ethvert apotek. Men før vi køber, anbefaler vi at kalde flere apoteker på en gang for at finde ud af deres pris, da det kan variere meget.

Spiral Nova T (pris omkring 2500 rubler) har en T-formet udsigt. Dens horisontale grene er meget elastiske, hvilket gør installationen af ​​Navy lettere og ikke-traumatisk. Denne spiral kan være i livmoderen op til 5 år.

Intrauterin enhed Multiload (pris
- omkring 3500 rubler) har form af en halvhale, i enderne af dens grene er der spidsfremspring, som gør det muligt for spiralen at klare sig bedre på livmoderens vægge. Denne funktion reducerer risikoen for spontan tab (udvisning) af Navy.

Navy Mirena betragtes som en af ​​de mest effektive, men også dyre marine. Omkostningerne ved denne intrauterin enhed er ca. 7000-10000 rubler. Varighed Mirena - 5 år. Installationen af ​​Mirena-helix med små fibroider er også acceptabelt, og nogle eksperter tror endda, at denne "hormonale helix" kan bremse væksten af ​​denne godartede neoplasma.
Den store fordel ved dyre marine er, at de materialer, der er en del af dem (guld, sølv, kobber), har en antiinflammatorisk virkning.

Vi anbefaler at se videoen med Elena Malysheva om Navy Mirena og dens installation.

Juno Biot

Spiraler "Juno" optrådte i Rusland for mere end 20 år siden. De blev opfundet af hviderussiske læger. Kobberholdig Navy er blevet et ægte gennembrud indenfor præventionen. Nu på apoteker kan du finde flere sorter af dette præventionsmiddel - både til kvinder, der har født og for kvinder, der ikke har født.

Den mest budgetmulighed. Dens omkostninger er omkring 250 rubler. Dette er en T-formet ankerformet spiral. Den er lavet af inert materiale og dækket af meget tynd kobbertråd. Kobber har en yderligere antikonceptionsvirkning. Holdbarhed - 5 år.

Juno Bio-T Super

Omtrentlig pris - 300 rubler. Dens forskel fra den foregående model er en speciel antimikrobiell sammensætning, som behandles spiral. Denne sammensætning omfatter propolis. Ifølge producenten er dette forebyggelsen af ​​endometritis og inflammation af æggestokkene - hyppige komplikationer ved brug af lUD. Brugsperioden er 5 år.

Juno Bio-T Ag med sølv

Pris - omkring 450 rubler. Sølv er en del af spiralens "vikling" sammen med kobber. Dette ædle metaller forhindrer oxidation af kobber og forbedrer dermed dens effektivitet. Kan være i livmoderen op til 7 år.

Juno Bio Multi

Prisen er ca. 550 rubler, med kobber. Afviger f-formede, skråkantede kanter og lidt større størrelse end den tidligere beskrevne Navy. Derfor bør denne lUD anvendes af mødre af mange børn, kvinder, der har gennemgået flere aborter, såvel som dem, der allerede har haft tilfælde af intrauterin svangerskabsforebyggende midler, der falder ud af livmoderen. Levetiden er 5 år.

Juno Bio Multi Ag

Det koster omkring 800 rubler. Strukturen omfatter ikke kun kobber, men også sølv. Vist til de samme kvinder som Juno Bio Multi. Men levetiden er mere - 7 år.

Ringformet Juno Bio-T

Omtrentlig pris - 300 rubler. Dette er den eneste helix, der kan anbefales til montering hos kvinder, der ikke har født. Den har en relativt lille størrelse (18 mm) og en form, der minimerer risikoen for perforering af livmoderen med en spiral. Den anden type spiral har en lidt større størrelse - 24 mm. Det anbefales til kvinder, der har født, men for dem, der af en eller anden grund ikke kan bruge den klassiske T-formede IUD. Hvis der efter installationen var alvorlig blødning, smerte osv. Kan være i livmoderen op til 5 år. Indeholder kobber.

Ringformet Juno Bio-T AG

Det koster omkring 450 rubler. Egenskaber er de samme, men indeholder sølv. Installeret i op til 7 år.

Dette er en dyr spiral med guld, det koster omkring 5.000 rubler. Det er T-formet. Denne spiral bruges af dem, der har en allergisk reaktion på kobber. Det kan føre til afvisning af præventionsmiddelet og dets tab. Spiraler med guld er meget mindre tilbøjelige til at have bivirkninger, da de har en antiinflammatorisk effekt, endnu mere end sølv. Varighed - 7 år. Udseende er nøjagtigt som den sædvanlige Juno Bio-T.

Forresten, i vores marked er der Navy og dyrere, for eksempel T de Oro 375 Gold - en spiral med en guldkerne, dens omkostninger er mere end 10.000 rubler. Producent - Spanien.

Installation af intrauterin enhed

Før du installerer den intrauterinske enhed, skal du gennemgå en gynækologisk undersøgelse og videregive udtværinger. Spiralen er kun indstillet til sund og ofte fødsel til kvinder, der ikke har inflammatoriske processer i det fødedygtige system på tidspunktet for lUD-installationen. Det anbefales også at lave ultralyd for at opdage mulige kontraindikationer til denne type prævention.

Installationen af ​​den intrauterinske anordning udføres på dag 5-7 fra menstruationscyklusens begyndelse, når den livmoderhalsske kanal er lidt bjærkelig, vil dette lette hele processen. Præceptivet kan også installeres umiddelbart efter en abort, 5-6 uger efter fødslen (hvis livmoderen er faldet til da og selvom menstruationscyklussen endnu ikke er blevet genoprettet) og i 3-4 dage efter ubeskyttet samleje med henblik på post-coital antikonception.

Før montering af spiral gynækologen foretager en gynækologisk undersøgelse, måler længden af ​​livmoderen ved hjælp af specialværktøjer. Installationen selv varer ikke mere end 5-7 minutter, eller endnu mindre. På nuværende tidspunkt kan en kvinde opleve ubehagelige træningsfornemmelser i underlivet.

Schematisk ligner installationen af ​​intrauterin antikonceptionsmiddel.

Umiddelbart efter installationen og inden for 7-10 dage kan der være en del smerter. Samt spotting spotting. Hvis de ikke giver dig meget ubehag, er det inden for det normale område. Det er muligt, om nødvendigt at tage smertestillende midler (ibuprofen, paracetamol osv.) Eller antispasmodik (No-shpa).

Efter 8-10 dage kan du genoptage sexlivet, ikke længere bange for graviditeten. Men før denne gang er det bedre at passe på. Du bør også undgå kraftig fysisk anstrengelse, disse omfatter ikke kun løftevægte, men også lang gang. Sport og besøge badet eller saunaen sat til side i et par uger.

10 dage efter installationen af ​​intrauterin antikonceptionsmiddel bør du besøge en læge, og det anbefales at gennemgå en ultralydstest, hvis det ikke blev gjort samme dag. Besøg til gynækologen skal også planlægges efter 1, 3, 6 måneder, og derefter gå til eksamen 2 gange om året.

Hvilke kvinder skal altid huske at installere Navy

1. Det er nødvendigt at periodisk uafhængigt verificere tilstedeværelsen af ​​spiraltråder, der rager frem fra livmoderhalsen. Deres længde bør forblive uændret. Hvis du ikke føler for trådene, er de blevet for lange eller omvendt - kort, så er det akut at se en læge, det betyder, at flåden er flyttet fra sin plads. Og hvis der ikke er tråde, så er det helt muligt, at en udvisning fandt sted - spontan forlængelse af lUD'en eller spiralen var væk et eller andet sted i livmoderen.

2. Selvom alt er i orden, er en aftale med en gynækolog nødvendigt at gå hver sjette måned.

3. Under ingen omstændigheder må du gå med en spiral længere end den anbefalede periode, da lUD'en kan "vokse" i livmoderhulen og det vil kun være muligt at få det derfra kun på en operationel måde. Normalt anbefaler lægerne at fjerne den intrauterine enhed flere måneder før udløbsdatoen for at undgå komplikationer.

4. Desværre garanterer selv IUD ikke 100% ikke-forekomst af graviditet. I gennemsnit bliver ud af 100 kvinder med installeret IUD gravide 1. Derfor skal du overvåge din menstruationscyklus så omhyggeligt som du gjorde før du installerede spiralen.

5. Hvis du har svær smerter i maven, er der en ubehagelig lugt fra kønsorganerne, en pludselig svaghed eller blødning er begyndt, gå straks til læge eller ring en ambulance.

6. Hvis du planlægger en graviditet, er det absolut nødvendigt at fjerne lUD. Det (fjernelse) samt indførelsen af ​​den intrauterine enhed udføres kun af en gynækolog.

Indikationer og kontraindikationer til lUD, fordele og ulemper, for og imod

1. IUD er vist for kvinder, der har født som et pålideligt middel til prævention.

2. Navyens pålidelighed overstiger ikke 98%.

3. Der er en risiko (omend lav) af perforering af livmodervæggen både under installationen og efter prolaps (udvisning) af helixen.

4. Mere rigelig menstruation, mulig intermenstruel blødning og som følge heraf - anæmi. Når du bruger Mirena, er det praktisk talt umuligt.

5. IUD'er bør ikke installeres på kvinder med inflammatoriske infektionssygdomme i de ydre og indre genitalorganer, tumorer i livmoderen, deformering af hulrummet, anæmi (hæmoglobin under 90 g / l). En relativ kontraindikation er også en historie med ektopisk graviditet, da risikoen altid øges hos kvinder, der bruger denne form for prævention.

6. På trods af alle disse mangler har intrauterin udstyr også utvivlsomme fordele - det er en af ​​de mest pålidelige metoder til moderne prævention (sammen med kondomer og perorale præventionsmidler), lang varighed (op til 7 år).

Graviditet og intrauterin svangerskabsforebyggende middel

Hvis graviditeten ikke desto mindre opstod ved brug af et intrauterin antikonceptionsmiddel, har kvinden to muligheder - enten forsøge at redde barnet eller få abort. I de fleste tilfælde kan barnet forsøge at gemme. Der er et par kvinder, der har udført og født sunde børn, der blev opfattet ved hjælp af denne form for prævention.

Hvis en kvinde vælger en abort, så vil metoden til at gennemføre det kun afhænge af graviditeten, hendes ønske og materielle muligheder. Først fjerner lægen helixen fra livmoderen, trækker den ud bag antennene, udvider derefter den livmoderhalsske kanal og fjerner dens indhold enten ved hjælp af en curette eller en vakuumsuger.

Hvis graviditeten skal bevares, vejer lægen alle fordele og ulemper og beslutter, at det vil være sikrere at fjerne lUD med det samme eller forlade det indtil fødslen. Af stor betydning er det særlige sted, hvor ægget blev implanteret. Fjernelse af helix kan forårsage spontan abort. En fremmedlegeme i livmoderen kan altid være en kilde til betændelse.

Hvis det er besluttet at forlade lUD, bliver det "født" sammen med moderkagen (placenta) eller fjernes fra livmoderen under en kejsersnit.

Nedenfor vil du finde mange kommentarer fra kvinder, der allerede har lagt eller kommer til at lægge en spiral, nogle få hundrede anmeldelser.

Andre interessante artikler om præventionen, herunder "naturlige" - ved at definere "farlige" dage:

Spiral livmoder anmeldelser

Er det værd eller ikke at lægge en spiral? Dette spørgsmål stilles af mange kvinder, der vælger beskyttelsesmetode mod uønsket graviditet. Den intrauterinske enhed er en anordning (normalt fremstillet af plastik med guld, kobber eller sølv), der tjener som gødningsblokerer og (hvis fusionen forekommer) som en barriere for indtrængningen af ​​ægget i livmoderen eller dets fastgørelse til livmoderne.

Hvilke typer intrauterin udstyr tilbydes i dag, hvad er bedre at vælge, og hvad kan installationen stå overfor?

Artiklens indhold:

Typer af intrauterin udstyr i dag

Af alle de kendte præventionsmidler spiral i dag blandt de tre bedste mest effektive og populære. Typer af spiraler - mere end 50.

Konventionelt er de opdelt i 4 generationer af denne enhed:

  • Fra inerte materialer

Allerede irrelevant i vores tidsmulighed. Den største ulempe er risikoen for, at enheden falder ud af livmoderen og en ekstremt lav grad af beskyttelse.

  • Spiraler med kobber i sammensætningen

Denne komponent "kæmper" med sæd, der har trængt ind i livmoderen. Kobber skaber et surt miljø, og som følge af betændelse i livmodervæggene øges leukocytniveauet. Installationstid - 2-3 år.

Installationsperiode - op til 5 år. Meget højt beskyttelsesniveau.

Apparatets ben er i form af "T", og det indeholder hormoner. Handling: I livmoderhulen udgives en daglig mængde hormoner, hvilket resulterer i undertrykkelse af processen med frigivelse / modning af ægget. Og på grund af en stigning i viskositeten af ​​slim fra livmoderhalsen, sænker eller stopper bevægelsen af ​​spermatozoer. Installationstid - 5-7 år.

Formen af ​​den intrauterinske enhed (IUD) - en paraply, en spiral, en løkke eller en ring, brevet T. Sidstnævnte er den mest populære.

De mest populære typer navy i dag

  • Navy Mirena

Funktioner: T-formet med hormonet levonorgestrel i stangen. Lægemidlet "kastes" i livmoderen i en tilstand på 24 μg / dag. Den dyreste og mest effektive spiral. Prisen er 7000-10000 rubler. Installationsperioden er 5 år. IUD bidrager til behandlingen af ​​endometriose eller uterine myoma (plus), men det fører også til dannelsen af ​​ovarie follikulære cyster.

Egenskaber: Oval form med pigge-fremspring for at reducere risikoen for nedbør. Den er lavet af plastik med kobbertråd. Omkostningerne er 2000-3000 rubler. Interfererer med befrugtning (spermatozoa dør på grund af den inflammatoriske reaktion forårsaget af kobber) og implantation af embryoet (når det ser ud) i livmoderen. Det betragtes som en abortiv antikonceptionsmetode (som i virkeligheden enhver anden IUD). Anvendelse tilladt for kvinder, der fødes. Bivirkningerne: øget periode og smertefulde perioder, smerter i underlivet osv. Antikonceptionsvirkningen kan reduceres, når der tages antidepressiva.

Egenskaber: form - "T", materiale - plast med kobber (+ sølvtip, bariumsulfat, PE og jernoxid), installationsperiode - op til 5 år, gennemsnitlig pris - ca. 2000 rubler. For nem fjernelse af spiralen på spidsen er der en tråd med 2 haler. Virkningen af ​​IUD: neutralisering af sædets evne til at befrugte et æg. Ulemper: udelukker ikke udseendet af ektopisk graviditet, der er tilfælde af perforering af livmoderen, når du installerer en spiral, forårsager rigelige og smertefulde perioder.

  • Navy T-Copper Cu 380 A

Funktioner: form - "T", installationstid - op til 6 år, materiale - fleksibel polyethylen med kobber, bariumsulfat, ikke-hormonal enhed, tysk producent. Handling: Undertrykkelse af sædaktivitet, forebyggelse af befrugtning. Anbefales til kvinder, der fødes. Særlige instruktioner: Det er muligt at opvarme fragmenterne af helixen (og dermed deres negative påvirkning på det omgivende væv) under termiske procedurer.

  • Navy T de Oro 375 Guld

Funktioner: I sammensætningen - 99/000 guld, en spansk producent, prisen er omkring 10.000 rubler, installationen er op til 5 år. Handling: Beskyttelse mod graviditet, reducerer risikoen for livmoderbetændelse. IUD-formularen er en hestesko, T eller U. Af de hyppigste bivirkninger er der en stigning i intensitet og varighed af menstruation.

Fordele og ulemper ved intrauterin udstyr

Af fordelene ved flåden er følgende:

  • Den lange gyldighedsperiode er op til 5-6 år, hvor det er muligt (som angivet af fabrikanterne) ikke at bekymre sig om andre metoder til prævention og utilsigtet graviditet.
  • Den terapeutiske effekt af visse typer IUD'er (den bakterieide virkning af sølvioner, hormonelle komponenter).
  • Gemmer på svangerskabsforebyggende midler. Køb Navy i 5 år billigere end hele tiden bruge penge på andre præventionsmidler.
  • Fraværet af sådanne bivirkninger, som er efter at have taget hormonelle piller - fedme, depression, hyppige hovedpine mv.
  • Evnen til at fortsætte amning. Spiral vil ikke påvirke mælkens sammensætning, i modsætning til tabletter.
  • Restaurering af evnen til at opstå fra 1 måned efter fjernelse af IUD.

Argumenter mod brugen af ​​en spiral - ulemper ved Navy

  • 100% garanti for beskyttelse mod graviditet, ingen giver (maks. 98%). Hvad angår ektopisk graviditet - spiralen øger risikoen med 4 gange.
  • No IUD garanterer ingen bivirkninger. I bedste fald er smerte og en forøgelse af menstruationsvarighed, mavesmerter, udledning (blodig) i midten af ​​cyklussen osv. I værste fald afvisning af helix eller alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.
  • Risikoen for spontan fjernelse af lUD fra livmoderen. Som regel, efter løft af vægte. Dette ledsages normalt af kramper i mavesmerter og feber (hvis der er en infektion).
  • Navy er forbudt i nærvær af mindst ét ​​element fra listen over kontraindikationer.
  • Ved brug af Navy kræver regelmæssig overvågning af dets tilstedeværelse. Nærmere bestemt angiver dets filamenter, hvis fravær et skift af helixen, dets tab eller afvisning.
  • En af de væsentligste ulemper er risikoen for tidlig graviditet i fremtiden på grund af endometrisk udmattelse i livmoderen.
  • Graviditet, der opstår i forbindelse med brugen af ​​flåden, anbefaler eksperter at afbryde. Bevarelse af fosteret afhænger af placeringen i selve livets livmoder. Det er værd at bemærke, at når en graviditet opstår, bliver lUD'en alligevel fjernet, og risikoen for abort øges dramatisk.
  • Den IUD beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme og indtrængen af ​​forskellige infektioner i kroppen. Desuden bidrager det til deres udvikling, fordi livmoderkroppen forbliver let åben, når du bruger lUD.
  • Ved installation af IUD er der en risiko (0,1% af tilfældene) at lægen vil gennembore livmoderen.
  • Spiralens virkemekanisme er abortiv. Det svarer til abort.

Kategoriske kontraindikationer til brug for Navy (fælles for alle typer)

  • Enhver patologi af bækkenorganerne.
  • Sygdomme i bækkenorganerne og kønsorganerne.
  • Tumorer i livmoderhalsen eller selve livmoderen, fibroider, polypper.
  • Graviditet og mistanke om hende.
  • Erosion af livmoderhalsen.
  • Infektion af de indre / ydre kønsorganer i ethvert trin.
  • Uterus misdannelser / underudvikling.
  • Tumorer i kønsorganerne (allerede bekræftet eller hvis de mistænkes).
  • Uterin blødning af uforklarlig oprindelse.
  • Allergi til kobber (for Navy med kobber i sammensætningen).
  • Ungdomsårene.

Relative kontraindikationer:

  • Ektopisk graviditet eller mistanke om det.
  • Sygdomme i det kardiovaskulære system.
  • Dårlig blodkoagulering.
  • Endometriose (uanset - i fortiden eller i nutiden).
  • Fraværet af graviditeter i historien. Det vil sige for kvinder, der ikke har født kvinder, er lUD ikke forbudt, men anbefales ikke.
  • Overtrædelser af menstruationscyklussen.
  • Lille livmoder.
  • Venereal sygdomme.
  • Ar på livmoderen.
  • Risikoen for at "indhente" en seksuelt overført sygdom. Det vil sige flere partnere, en partner med sygdomme, promiskuøs sex osv.
  • Langsigtet behandling med antikoagulantia eller antiinflammatoriske lægemidler, som fortsætter på tidspunktet for installationen af ​​helixen.
  • Ikke ualmindeligt - sådan et tilfælde, som spiralen vokser i livmoderen. Nogle gange glemmer kvinder bare det, og til sidst skal man skære en spiral med livmoderen.

Meninger af læger om flåden - hvad eksperter siger

Efter installation af Navy

  • Ikke en 100 procent antikonceptionsmetode, hvis fordele opvejer bivirkningerne og risikoen for alvorlige konsekvenser. Absolut ikke anbefalet til unge piger, der ikke fødte. Risikoen for infektion og ektopisk øges markant. Fra spiralens fordele: Du kan sikkert gå i sport og sex, fedme truer ikke, "antenner" forstyrrer ikke selv med en partner, og i nogle tilfælde er der endda en helbredende effekt. Sandt sommetider er det krydset af konsekvenserne.
  • Undersøgelser og observationer på Navy var meget. Stadig er der flere positive øjeblikke. Selvfølgelig er ingen immune fra konsekvenserne, alt er individuelt, men i større grad spiraler i dag er ret sikre midler. Et andet spørgsmål er, at de ikke beskytter mod infektioner og sygdomme, og med risiko for at udvikle onkologi er deres brug strengt forbudt. Det skal også siges om brugen af ​​stoffer i kombination med brugen af ​​hormonelle spoler. For eksempel reducerer regelmæssigt aspirin signifikant (2 gange!) Helixens vigtigste effekt (prævention). Derfor er det i behandlingen og medikamentet fornuftigt at bruge yderligere præventionsmidler (kondomer, for eksempel).
  • Uanset hvad du siger, men uanset elasticiteten af ​​lUD, er det et fremmedlegeme. Og derfor vil kroppen altid reagere på indførelsen af ​​et fremmedlegeme i overensstemmelse med dets egenskaber. En af dem øger menstruationens smerte, den anden har smerter i maven, den tredje har problemer med tømning af tarmene. Hvis bivirkningerne er svære, eller hvis de ikke forsvinder efter 3-4 måneder, er det bedre at opgive helixen.
  • Absolut kontraindiceret brug af Navy til nulliparous kvinder. Især i alderen af ​​chlamydia. Spiralen kan let fremkalde en inflammatorisk proces uanset tilstedeværelsen af ​​sølv og guldioner. Beslutningen om brugen af ​​flåden bør træffes strengt individuelt! Sammen med lægen og under hensyntagen til alle nuancer af sundhed. Spiralen er et middel til en kvinde, der har født, som kun har en stabil og sund partner, et godt helbred i den kvindelige del og fraværet af en sådan organisme som allergi overfor metaller og fremmedlegemer.
  • Faktisk er det nødvendigt at træffe en beslutning om flåden - at være eller ikke være - omhyggeligt. Det er klart, at det er praktisk - en gang indstillet, og i flere år er du ligeglad med noget. Men der er 1 - konsekvenser, 2 - en bred liste over kontraindikationer, 3 - en masse bivirkninger, 4 - problemer med fostre, der bærer efter brug af en spiral osv. Og endnu en ting: Hvis arbejdet indebærer at løfte vægte, skal du ikke kontakte flåden. Det er godt, hvis helix viser sig at være den ideelle vej ud (i hvert fald bedre end abort!), Men du skal stadig omhyggeligt afveje alle mulige problemer og fordele.

Mulige virkninger af intrauterin udstyr

Ifølge statistikker er de fleste af Navy's afslag i vores land af religiøse årsager. Trods alt er iUD faktisk en abortiv metode, fordi den hyppigste udvisning af et befrugtet æg er ved tilgange til livmodervæggen. Resten afviser helix på grund af frygt ("en ubehagelig og lidt smertefuld installationsprocedure) på grund af bivirkninger og mulige konsekvenser.

Er det virkelig værd at være bange for konsekvenserne? Hvad kan brugen af ​​flåden?

Først og fremmest er det værd at bemærke, at komplikationer af forskellig art, når de bruger IUD, er forbundet med en analfabetisk tilgang til beslutningstagning både af lægen og kvinden: på grund af undervurdering af risici på grund af uagtsomhed ved brug af IUD (manglende overholdelse af anbefalingerne) på grund af lav kvalifikation af den læge, der installerer spiralen osv.

Så de hyppigste komplikationer og konsekvenser ved brug af IUD:

  • Infektion / betændelse i bækkenorganerne (PID) - op til 65% af tilfældene.
  • Uterine spiral afvisning (udvisning) - op til 16% af sagerne.
  • Spiral indvækst.
  • Meget tung blødning.
  • Alvorligt smertsyndrom.
  • Abort (i tilfælde af graviditet og fjernelse af spiral).
  • Ektopisk graviditet.
  • Udtømningen af ​​endometrium og som følge heraf et fald i evnen til svangerskab.

Mulige komplikationer ved brug af IUD'er indeholdende kobber:

  • Lang og tung menstruation - mere end 8 dage og 2 gange stærkere. I de fleste tilfælde kan de være normen, men de kan også være resultatet af en ektopisk graviditet, afbrudt normal graviditet eller livmoderens perforering, så vær ikke doven for at gå til lægen igen.
  • Kramper smerter i underlivet. Tilsvarende (se afsnit ovenfor) - det er bedre at være sikker og kontrolleret af en læge.

Mulige komplikationer ved brugen af ​​IUD'er indeholdende hormoner:

  • Den mest almindelige komplikation er amenoré. Det vil sige fraværet af menstruation. Hvis amenoréens skyldige ikke er en ektopisk graviditet, nemlig iUD, er årsagen reversibel atrofi af livmoderepitelet.
  • Downed menstruationscyklus, udseende af spotting i midten af ​​cyklusen osv. Når man observerer disse symptomer i mere end 3 måneder, bør den gynækologiske naturens patologi udelukkes.
  • Symptomer på gestagen handling. Det vil sige acne, migræne, ømhed i brystet, "radikulitis" -pine, opkastning, nedsat libido, depression osv. Hvis symptomerne vedvarer i 3 måneder, kan man mistanke om, at gestagen er intolerant.

De mulige konsekvenser af overtrædelser af teknikken til installation af Navy.

  • Perforering af livmoderen. Ofte observeret i nulliparøse piger. I det sværeste tilfælde skal livmoderen fjernes.
  • Bryde i livmoderhalsen.
  • Blødning.
  • Vasovagal reaktion

Mulige komplikationer efter fjernelse af lUD.

  • Inflammatoriske processer i bækkenorganerne.
  • Purulent proces i bilagene.
  • Ektopisk graviditet.
  • Kronisk bækkenbetændelsessyndrom.
  • Barnløshed.