logo

Mirena. anmeldelser

Samlet antal beskeder: 4111

01/12/2013, Alexandra
Hej igen. Dette er igen Alexandra, som skrev dig 11.01. Du siger, at endometriose skal behandles i virkeligheden. Er det ikke rigtigt at forhindre sygdommens udseende ved at lægge Miren i stedet for at behandle hende?
Og endnu et spørgsmål. En gynækolog foreslog, at ubeskyttet sex er forebyggelsen af ​​endometriose. Derfor rådede han til at lægge en spiral og sove med sin mand så ofte som muligt. Jeg har ikke set dette andetsteds. Vær venlig at kommentere. Tak.

    Evgeniya34 (konsulent):
    Alexandra, i forskellige perioder af en kvindes liv, gennemgår sin krop forskellige ændringer. Hvordan besluttede du at endometriose ugle vil mærkes? Det sker, at han efter den næste fødsel kalder sig ned i mange år. Edak, efter din logik er det nødvendigt at forebygge at tage alle lægemidler fra førstehjælpskittet - til pankreatitis, for cholecystitis, alle antibiotika til alle kendte infektioner. Så trods alt?)) Har du læst om endometriose? Hovedforudsætningen, hvor endometriose kommer fra, er effekten af ​​et højt østrogenindhold på livmoderen og migrationen af ​​endometriide heterotopier under menstruationen. Du kan lægge Miren som et præventionsmiddel, og i en vil du have forebyggelse af endometriose. Men igen er valget dit. Ubeskyttet sex påvirker ikke forebyggelsen af ​​endometriose)) Dette er en historie. Ubeskyttet sex med en helt sund partner kan beskytte dig mod vaginal dysbiose og ved at udveksle antistoffer mod forskellige infektioner, giver dig og din mand immunitet.

01.11.2013, Irina
Velkommen! Jeg er 36 år gammel, lægen rådede til at lægge Navy "Mirena", men jeg lider stadig af "acne" især før menstruation! Og "Mirena" bidrager til udseendet af acne, er det værd at installere Navy "Mrena"?

    Evgeniya34 (konsulent):
    Irina, du kan ikke argumentere uden at vide problemet. Og hvilke klager har du?

01.11.2013, Alexandra
Hej Jeg vil meget gerne høre din mening om min situation.
Jeg er 33 år gammel. Ved 29 år gammel kirurgi for at fjerne en endometrioid cyste. Derefter tre Diferelin injektioner og to graviditeter i træk med en pause på et år. Flere børn planlægger ikke. I øjeblikket er et år gået siden den sidste fødsel. Endometriose er endnu ikke kommet tilbage. Nu ved jeg ikke hvordan man skal opføre sig korrekt. Skal jeg starte nu hormonbehandling (for eksempel Mirena) eller vente på gentagelse af endometriose og kun derefter sætte sig ned på hormoner?
Jeg forstår, at endometriose sandsynligvis vender tilbage igen. Men jeg tror det, hvad hvis det sker, for eksempel i tre år. Og hvis jeg begynder behandling nu, viser det mig, at jeg tog hormoner i tre år længere end jeg kunne. Og dette er faktisk skadeligt.
Jeg læser også, at når endometriose udvikler, øges niveauet af østrogener dramatisk i kroppen. Måske er det bare værd at genoptage dette hormon hver måned, og så snart indikatoren kryber op, skal du installere Miren med det samme? Tak.

01.11.2013, Alexandra
Hej, Eugene. Jeg vil meget gerne høre din mening om min situation.
Jeg er 33 år gammel. Ved 29 år gammel kirurgi for at fjerne en endometrioid cyste. Derefter tre Diferelin injektioner og to graviditeter i træk med en pause på et år. Flere børn planlægger ikke. I øjeblikket er et år gået siden den sidste fødsel. Endometriose er endnu ikke kommet tilbage. Nu ved jeg ikke hvordan man skal opføre sig korrekt. Skal jeg starte nu hormonbehandling (for eksempel Mirena) eller vente på gentagelse af endometriose og kun derefter sætte sig ned på hormoner?
Jeg forstår, at endometriose sandsynligvis vender tilbage igen. Men jeg tror det, hvad hvis det sker, for eksempel i tre år. Og hvis jeg begynder behandling nu, viser det mig, at jeg tog hormoner i tre år længere end jeg kunne. Og dette er faktisk skadeligt.
Jeg læser også, at når endometriose udvikler, øges niveauet af østrogener dramatisk i kroppen. Måske er det bare værd at genoptage dette hormon hver måned, og så snart indikatoren kryber op, skal du installere Miren med det samme? Tak.

    Evgeniya34 (konsulent):
    Alexandra, du forstår alt korrekt. Endometriose er en østrogenafhængig sygdom. Det er nødvendigt at behandle, hvad der generer, det er faktisk. Hvis du ikke har brug for prævention, skal du muligvis ikke begynde at tage COC og ikke installere Miren i mangel af klager. Så snart der er klager, vil du klage til gynækologen og sammen vil du vælge metoden til at begrænse endometriose. Det giver ingen mening at overvåge østrogenniveauet. Jeg vil ikke grave ind i betingelserne og medicinsk ræsonnement, men ikke altid det høje niveau af østrogen på papir afspejles i form af nogle slags somatiske manifestationer. Med andre ord er det ikke tallene på papiret, men manifestationerne af sygdommen, der skal orienteres.

01/10/2013, Tatyana45
Hej, Eugene. Jeg er 45 år gammel, Mirena koster 4,5 år på grund af myoma. Jeg vil gerne sige, at hun bare reddede mig. Hvis lægen ikke havde rådgivet hende, ville jeg allerede have skilt med livmoderen. Jeg vil gerne erstatte Mirena med en ny, siden dens gyldighedsperiode udløber, men ifølge resultaterne af ultralydet: "Intramural-subserous node 70x60x50mm. Livmoderen ændres ikke." Lægen sagde, at med sådan en knude er Miren ikke sat. Kirurgisk behandling er sandsynligvis indikeret (læs fjernelse af livmoderen).
Fortæl mig, er der nogen erfaring med at installere (erstatte) Mirena med en sådan myom? Tak for svaret.

    Evgeniya34 (konsulent):
    Tatyana45, en interessant ting. Nu med tilstedeværelsen af ​​denne knude har du Mirena på en fremragende måde. Hvad forhindrer dig i at installere en ny på dagen for dens fjernelse?

01.11.2013, Tatyana45
Det er det! Alt passer mig helt! Lægen vil ikke sætte, taler med sådan en knude er ikke længere indstillet! Jeg troede måske, at der er nogle regler at argumentere for

    Evgeniya34 (konsulent):
    Tatyana45, her og spørg din læge om at argumentere for, hvorfor hun nægter at erstatte Mirena med en ny, hvis væksten af ​​knuder er under kontrol, og der er ingen klager fra patienten. Hvad forhindrer hende i at erstatte Miren med den tomme container med en ny en dag? I sidste ende kan lægen ændres.

01/10/2013, Zhanna (32 år gammel)
God dag! Eugene, jeg søgte råd for et halvt år siden. Jeg har en simpel jernhyperplasi uden atypia efter den tredje fødsel. For et år siden, efter rengøring, efter henvendelse fra den behandlende læge, satte hun Mirena. Halvdelen af ​​året blev udsmeltet i næsten 20 dage ud af 28, du sagde til dig, at en sådan stat er teoretisk normal, selv op til et år. 26. januar vil være præcis et år, da Mirena er værd. Situationen er ikke ændret. De bliver regelmæssigt smurt fra 10-11 i måneden til 7 dage efter en pause på 3-4 dage og 2 uger igen bliver de første fem smurt som normale perioder. Hvad gør jeg Fjern Miren eller ej. Jeg er bange for, at hvis jeg fjerner rengøringen, begynder jeg igen, og livet er heller ikke meget behageligt.

    Evgeniya34 (konsulent):
    Jeanne, diskuter med din læge et parallel COC-indtag med levonorgestrel (Ripevidon). COC'er indeholder østrogener, som vil hjælpe med at styre cyklussen bedre.

01/10/2013, Elena
Hej, Eugene! Jeg har brug for dit råd! Jeg er 45 år gammel og allerede i de sidste 7 år lider jeg af blødning, der slutter med en stabil rengøring en gang om året. Endometrial hyperplasia diagnoser, præmenopausal metrorrhagia. på chistkuyu. Sidste gang de blev rengjort 5.11.12 Der var allerede lavet et forslag til operationen (fra den læge, der rensede og så mig for første gang, men jeg er bange for denne frygt). Min læge råde mig til at give Miren den sidste chance for genopretning, og jeg besluttede (og troede på hende og efter anmeldelserne på dit forum). Leveret 13. december, 12 og allerede den 24. december, 12 begyndte at prale mere og derefter mindre, hvilket varer i dag (det er allerede 18 dage) Nu er det allerede månedligt i overflod. Jeg er allerede begyndt panik, at opsigelsen ikke er planlagt, men alt bliver stærkere, og med Mirena skal alt være anderledes, som alle skriver? Kort sagt var helligdage slet ikke en glæde, alle mine tanker om en ting. Jeg beder dig om at rådgive hvad du skal gøre? Vent videre, håber på det bedste?

    Evgeniya34 (konsulent):
    Helen, for det første, ikke panik! Panik er altid en dårlig rådgiver og i alt. Tranexam 2-fanen x 3 gange om dagen eller Dicynon 1 t x 3 gange om dagen forsøger at tage. Det er nødvendigt at lave en ultralyd nu for at se om helixen er normal, om den er forskudt. Hvis der ikke er nogen reduktion i blødningen på de hæmatostatiske præparater, vil det være muligt at tilføje OK for bedre at kontrollere cyklussen. Generelt er der i de første måneder efter installationen af ​​Mirena muligt forskellige intensiteter og varighed af blødning.

12/27/2012, Olga
Velkommen! Jeg er 49 år gammel. Consult, please :) Min diagnose er endometriose, myoma, endometriel hyperplasi (glandular). Put Mirena (endometrium var 8 mm på dag 14). Efter installation af Mirena har jeg det godt, før jeg installerede Mirena, var der smerter i æggestokkene, nu er der næsten ingen smerter, menstruationen kom 45 dage efter installationen Mirena, der var en uge, men smertefri og anæmisk. Jeg læser instruktionerne, Mirena, om bivirkninger, mulig blødning inden for 6 måneder. Jeg er ikke bekymret for blødning, da jeg indså, at dette er normen, men min bekymring over farveløse, rigelige sekretioner uden farve og lugt. Dette er også normen. En anden læge (i Rusland) skrev en recept til Estrovel og femoston. Hun begyndte at tage estravela, følte blink og hendes bryst blev sørget for frygtelig, holdt op med at drikke og alle skader var væk. Jeg drikker en rød børste til stedet for et estravela, det passer mig bedre. Nu undrede jeg mig: er det nok at begynde at tage feminost eller en rød børste i mit tilfælde? Fra SW. Olga. PS. Jeg bor i udlandet, lokale læger anbefaler mig ikke at drikke enten femoston eller estrovel, de siger, at Mirena er nok. Men jeg stoler kun på vores læger, på grund af familiemæssige omstændigheder kan jeg kun flyve hjem om foråret for at gennemgå en hel undersøgelse med kompetente læger.

    Evgeniya34 (konsulent):
    Olga, jeg er imod borovoy queens, røde børster og andre kætteri. Denne silo gælder ikke for lægemidler, og endnu mere er det ikke blevet undersøgt, hvordan alt dette vil interagere med hormonet Mirena. Femoston til hvilket formål blev udpeget? Læs instruktionerne for femoston, det er et lægemiddel til HRT i overgangsalder og tilstande, hvor æggestokkens funktion er alvorligt reduceret. Hvis du havde reduceret ovariefunktion, ville behovet for Mirena forsvinde i sig selv, da endometriose er en østrogenafhængig sygdom, og med overgangsalderen slås i sig selv. I et ord, en mørk historie med dine udnævnelser... Min mening - hvis du har det godt imod Mirens baggrund, behøver du ikke tage noget andet.

12/26/2012, Natalya41
Hej Eugene! Miren blev etableret for 4 år siden med det formål at behandle fibroider. Det rodede i omkring 6 måneder. Alle disse år var der næsten ingen udskillelser. Sidste år gjorde hun ultralyd, resultaterne var gode: livmoderen faldt i størrelse fra 9 uger. til 4. I september 2012 følte jeg smerter i sakrummet, nedre ryg. Jeg gik til klinikken, behandlede den inflammatoriske proces. Ultralyd viste endometriose og flere små fibroider. Systemet blev fjernet (lægen sagde, at helixen skiftede og fjernede den). Efter at have fjernet IUD drak jeg Duphaston 20 tabletter, blødningen stoppede ikke hele tiden, jeg blev ordineret til at tage Janine. I forbindelse med de kommende helligdage drikker jeg den anden pakke i træk, blødningen er første gang, nogle gange gennembrud. Hvad skal jeg gøre med min hormonelle baggrund? Mirena var meget glad for mig. Advisér mig hvad jeg skal gøre? Tak.

Mirena

Beskrivelse pr. 5. marts 2015

  • Latin navn: Mirena
  • ATX kode: G02BA03
  • Aktiv ingrediens: Levonorgestrel (Levonorgestrel)
  • Producent: Bayer Schering Pharma AG (Tyskland, Finland)

struktur

1 intrauterin enhed indeholder:

  • levonorgestrel - 52 mg;
  • polydimethylsiloxanelastomer - 52 mg.

Udgivelsesformular

Intrauterin terapeutisk system Mirena er en hvid eller næsten hvid hormonelastomerkerne placeret på den T-formede kasse og dækket af en uigennemtrængelig membran, der fungerer som en slags regulator af den aktive aktive ingrediens. Den T-formede krop er forsynet med en løkke i den ene ende med en fastgjort gevind til fjernelse af skruen og to skuldre. Mirena-systemet er anbragt i et ledertube og fri for synlige urenheder. Lægemidlet leveres i sterile blister af polyester eller TYVEK materiale i en mængde på 1 stk.

Farmakologisk aktivitet

Det intrauteriniske system eller blot IUD Mirena er et farmaceutisk præparat baseret på levonorgestrel, som gradvist frigives i livmoderhulen, har en lokal gestagen effekt. På grund af den aktive bestanddel af et terapeutisk middel reduceres følsomheden af ​​østrogen- og progesteronreceptorerne af endometriumet, som manifesterer sig i en stærk antiproliferativ virkning.

Observerede morfologiske forandringer i livmoderens indre foring og en svag lokal reaktion på et fremmedlegeme i dets hulrum. Slimhinden i livmoderhalsen er i vid udstrækning komprimeret, hvilket forhindrer spermatets indtrængning i livmoderen og hæmmer motoriske evner hos individuelle spermatozoer. I nogle tilfælde er ægløsningsdepression også bemærket.

Brug af stoffet Mirena ændrer gradvist arten af ​​menstruationsblødning. I de første måneder af anvendelse af intrauterin indretning, på grund af inhibering af endometrial proliferation, kan der være en forøgelse af blodig udledning fra vagina. Da den farmakologiske virkning af et terapeutisk middel udvikler sig, når udpræget undertrykkelse af proliferative processer når sit maksimum, forekommer der en periode med knap blødning, som ofte omdannes til oligo- og amenoré.

3 måneder efter start af brug af Mirena, falder menstruationsblodet af kvinder med 62-94% og efter 6 måneder - med 71-95%. Sådan en farmakologisk evne til at ændre karakteren af ​​uterine blødninger ansøgt til behandling af idiopatisk menorrhagi uden hyperplastiske processer i de kvindelige kønsorganer membraner eller Ekstra genital betingelser integrale til patogenesen af ​​som udtrykkes hypocoagulation fordi lægemiddeleffektivitet er sammenlignelig med de kirurgiske behandlingsmetoder.

Farmakodynamik og farmakokinetik

Efter etableringen af ​​den intrauterint system et farmaceutisk præparat begynder at virke med det samme, hvilket resulterer i en gradvis frigivelse af levonorgestrel og dens aktive absorption, som det kan ses i ændringen af ​​dets koncentration i blodplasma. Frigivelseshastigheden af ​​den aktive komponent er oprindeligt 20 μg pr. Dag og falder gradvist og når 10 μg om dagen efter 5 år. Hormonelle Mirena spolesættene høj lokal eksponering, der tilvejebringer en koncentrationsgradient af det aktive stof i retning af endometrium til myometrium (koncentrationen af ​​livmodervæggene afviger med mere end 100 gange).

Komme ind i det systemiske kredsløb, levonorgestrel binder til serumproteiner: 40-60% aktiv bestanddel uspecifikt binder til albumin, og 42-62% af den aktive bestanddel - specifik bærer selektiv kønshormoner SHBG. Ca. 1-2% af doseringen er til stede i det cirkulerende blod som et frit steroid. Under brug af et terapeutisk middel falder koncentrationen af ​​SHBG, og den frie fraktion øges, hvilket indikerer, at lægemidlets farmakokinetiske evne ikke er lineær.

Efter indsættelse af IUD, Mirena i livmoderhulen, påvises levonorgestrel i blodplasmaet allerede efter 1 time, og den maksimale koncentration nås efter 2 uger. Under kliniske undersøgelser blev det påvist, at koncentrationen af ​​den aktive komponent afhænger af kvindens kropsvægt - med lav vægt og / eller med en høj koncentration af SHBG er mængden af ​​hovedkomponenten i plasma højere.

Levonorgestrel metaboliseres involverer CYP3A4 isozymet til slutprodukter i stofskiftet i en konjugeret og konjugeret 3-alfa og 5-beta-tetragidrolevonorgestrela derefter output gennem tarmen og gennem renal udskillelse med en faktor lig med 1,77. I uændret form elimineres den aktive komponent kun i spormængder. Den samlede clearance af biologisk stof Mirena fra plasma er 1 ml pr. Minut pr. Kg vægt. Halveringstiden er ca. 1 dag.

Indikationer for brug

  • prævention;
  • idiopatisk menorrhagia;
  • endometriose;
  • livmoderfibre;
  • profylaktisk behandling af endometriehyperplasi under hormonudskiftningsterapi.

Mirena Spiral - kontraindikationer

Absolutte kontraindikationer for brugen af ​​hormonal spole:

  • graviditet;
  • inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne
  • postpartum endometritis;
  • infektiøs proces i de nedre dele af det urogenitale system;
  • en historie med septisk abort i løbet af de sidste tre måneder
  • ondartet neoplasma i livmoderen eller dens livmoderhals
  • cervicitis;
  • tuberkulose af det kvindelige reproduktive system
  • livmoderblødning af ukendt oprindelse
  • cervikal dysplasi;
  • hormonafhængige tumortumorer;
  • medfødte eller erhvervede uregelmæssigheder af livmoderens anatomiske og histologiske struktur;
  • akut leversygdom
  • overfølsomhed over for de farmakologiske komponenter i den intrauterinske enhed.

Patologiske tilstande, som kan komplicere brugen af ​​intrauterin indretning med levonorgestrel:

  • postpartum periode fra 48 timer til 4 uger;
  • dyb venetrombose;
  • godartet trofoblastisk sygdom;
  • brystkræft til rådighed eller i historien de seneste 5 år;
  • lungeemboli;
  • erhvervet immundefekt syndrom;
  • høj sandsynlighed for seksuelt overførte infektioner;
  • aktiv leverpatologi (for eksempel akut viral hepatitis, dekompenseret cirrhosis, etc.).

Bivirkninger af mirena

Ændringer i menstruationscyklussen

Bivirkninger af lUD bør begynde med en ændring i menstruationsblødningens art og cykliske karakter, fordi de forekommer meget oftere end andre bivirkninger af terapeutiske foranstaltninger. Blødningens varighed øges således hos 22% af kvinderne, og uregelmæssige uterineblødninger observeres i 67%, når de overvejer de første 90 dage efter installationen af ​​lægemidlet Mirena. Hyppigheden af ​​disse fænomener falder gradvist, da hormonspolen over tid frigiver mindre biologisk aktive stoffer, og ved udgangen af ​​det første år er henholdsvis 3% og 19%. Antallet af manifestationer af andre menstruationsforstyrrelser øges imidlertid - ved udgangen af ​​det første år udvikler amenoré i 16% og sjælden blødning hos 57% af patienterne.

Andre bivirkninger

  • På den del af immunsystemet: hududslæt og kløe, urticaria, angioødem.
  • Fra nervesystemet: hovedpine, migræne, deprimeret humør indtil depression.
  • Bivirkninger fra reproduktionssystemet og brystkirtler: vulvovaginitis, udslip fra kønsorganerne, infektion i bækkenorganerne, dysmenoré, smerter i brystkirtlerne, udvisning af intrauterin spiral, ovariecyster, perforering af uterus.
  • Mave-tarmkanalen: mavesmerter, kvalme.
  • Dermatologiske lidelser: acne, hirsutisme, alopeci.
  • Siden hjerte-kar-systemet: forhøjet blodtryk.

Mirena intrauterin enhed: brugsanvisning (metode og dosering)

Generelle bestemmelser for driften af ​​stoffet

Antikonceptionsvæsken Mirena injiceres direkte i livmoderhulen, hvor den udøver sine farmakologiske virkninger i 5 år. Frigivelseshastigheden af ​​den aktive hormonelle komponent er 20 μg pr. Dag i begyndelsen af ​​brugen af ​​IUD og falder gradvist til 10 μg om dagen efter 5 år. Den gennemsnitlige eliminationsgrad af levonorgestrel i hele terapeutiske forløb er ca. 14 mikrogram pr. Dag.

Der er en særlig indikator for effektiviteten af ​​antikonceptionsmidler, hvilket afspejler antallet af graviditeter hos 100 kvinder under brug af svangerskabsforebyggende midler. Med korrekt installation og overholdelse af alle regler for brug af en intrauterin enhed er Pearl for Mirena-indekset ca. 0,2% i 1 år, og den samme figur i 5 år er 0,7%, hvilket udtrykker den utrolig høje effektivitet af denne antikonceptionsmetode ( Til sammenligning: for kondomer ligger Pearl-indekset fra 3,5% til 11%, og for kemikalier som sædceller, fra 5% til 11%).

Installation og fjernelse af det intrauterinale system kan ledsages af smerter i maven, moderat blødning. Manipulation kan også forårsage besvimelse på grund af en vaskulær vagal reaktion eller et konvulsivt anfald hos patienter med epilepsi. Derfor kan det være nødvendigt at anvende lokalbedøvelse hos de kvindelige kønsorganer.

Før du installerer lægemidlet

Det anbefales, at den intrauterine enhed kun installeres af en læge, der har erfaring med denne form for prævention, da obligatoriske aseptiske tilstande og passende medicinsk viden om kvindelig anatomi og drift af et farmaceutisk præparat er påkrævet. Umiddelbart inden installationen er det nødvendigt at gennemføre en generel og gynækologisk undersøgelse for at eliminere risikoen for yderligere brug af præventionsmidler, tilstedeværelsen af ​​graviditet og sygdommen, der virker som kontraindikationer.

Lægen skal bestemme livmoderens stilling og hulrummets størrelse, da den korrekte position af Mirena-systemet sikrer, at den aktive komponent er jævnt påvirket af endometriumet, hvilket skaber betingelser for dets maksimale effektivitet.

Instruktioner om Mirena for medicinsk personale

Visualiser livmoderhalsen med gynækologiske spejle, behand det og vagina med antiseptiske opløsninger. Grib livmoderhalsens overlæbe med tænger og med forsigtigt trækkraft rette den livmoderhalsske kanal, fastgør denne position af det medicinske instrument indtil slutningen af ​​manipulationen af ​​installationen af ​​den intrauterinske enhed. Ved langsomt fremdrift af livmoderproben gennem organhulen til bunden af ​​livmoderen bestemmes retningen af ​​livmoderhalsen og den præcise dybde af hulrummet parallelt med undtagelse af mulige anatomiske skillevægge, synechiae, submukosale fibroider eller andre hindringer. Hvis cervixkanalen er smal, anbefales det at anvende lokal eller ledende type anæstesi til udvidelse.

Kontroller den sterile emballage med stoffet for integritet, og åbn derefter den og tag den intrauterine enhed ud. Flyt skyderen til den yderste position, så systemet trækkes ind i rørrøret og ser ud som en lille pind. Hold glideren i samme position ved at indstille den øvre kant af indeksringen i overensstemmelse med den tidligere målte afstand til underlivets bund. Tryk forsigtigt styret gennem livmoderhalsen, indtil ringen er ca. 1,5-2 cm fra livmoderhalsen.

Når du har nået den nødvendige position af spiralen, skal du langsomt flytte skyderen til den fulde åbning af den vandrette bøjle og vente 5-10 sekunder, indtil systemet bliver T-formet. Fremme dirigenten til fundus-positionen, som angivet ved fuldstændig kontakt af indeksringen med livmoderhalsen. Hold lederen i denne position, slip lægemidlet ved hjælp af skyderens laveste position. Fjern forsigtigt lederen. Skær trådene i en længde på 2-3 cm, begyndende fra ydersiden af ​​livmoderen.

Det anbefales at bekræfte den korrekte position af den intrauterine enhed ved hjælp af ultralyd umiddelbart efter manipulation af installationen af ​​lægemidlet Mirena. Efterprøvning udført efter 4-12 uger, og derefter 1 gang pr. År. I tilstedeværelse af kliniske indikationer bør gynækologisk undersøgelse og kontrol af spirals korrekte position med funktionelle metoder til laboratoriediagnostik udføres regelmæssigt.

Fjernelse af intrauterin indretning

Mirena bør fjernes efter 5 år efter installationen, da effektiviteten af ​​det terapeutiske middel er signifikant reduceret efter denne periode. Den medicinske litteratur beskriver selv tilfælde af bivirkninger i tide ikke fjernet den intrauterinske enhed med udviklingen af ​​inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne og nogle andre patologiske tilstande.

For at ekstrahere stoffet kræver streng adherence til aseptiske tilstande. Fjernelse af Mirena er en pæn strækning af tråden, fanget af specielle gynækologiske tænger. Hvis filamenterne ikke er synlige, og den intrauterinske anordning er placeret dybt i kropshulrummet, kan der anvendes en trækkrog. Det kan også kræve udvidelse af livmoderhalskanalen.

Efter fjernelse af lægemidlet skal Mirena inspicere systemet for dets integritet, da der i visse situationer kan ses en adskillelse af hormonelastomerkernen eller dens glidning på T-formets legems skuldre. Patologiske tilfælde beskrives, hvor sådanne komplikationer ved fjernelse af intrauterin indretning kræver yderligere gynækologisk indgreb.

overdosis

Med korrekt anvendelse og overholdelse af alle regler for indstilling af intrauterin indretning er overdosering med et farmaceutisk præparat umuligt.

interaktion

Farmaceutiske enzyminducerere, især biologiske katalysatorer fra cytokrom P 450-systemet, som er involveret i metabolisk degenerering af lægemidler som fonobarbital, phenytoin, carbamazepin og antibiotika (Rifampicin og andre), forbedrer den biokemiske omdannelse af gestagener. Imidlertid er deres indflydelse på virkningen af ​​lægemidlet Mirena ubetydelig, da det primære anvendelsesområde for den terapeutiske evner hos den intrauterinske enhed er den lokale effekt på endometrium.

Salgsbetingelser

Udgivet på apotekets kiosker med recept.

Opbevaringsforhold

Den intrauterinale hormonspole skal opbevares i en steril pakke på et sted, der ikke er tilgængeligt for små børn, som er beskyttet mod direkte sollys. Korrekt temperatur bør ikke overstige 30 grader Celsius.

Holdbarhed

Særlige instruktioner

Hormonal spole Mirena i livmodermyoma

Uterin fibroids (andre navne - fibromyom eller leiomyoma) er en godartet tumor, der vokser fra livmoderhalsens muskellag (myometrium) og er en af ​​de mest almindelige gynækologiske sygdomme. Det patologiske fokus er en knude af tilfældigt vævede glatte muskelfibre fra flere millimeter til flere centimeter. Til behandling af denne nosologiske enhed anvendes der som regel kirurgisk indgreb, men der udvikles for øjeblikket et system af konservativ terapi.

Det valgte stof er hormonelle lægemidler med den foretrukne lokal type interaktion, fordi den intrauterinske enhed Mirena er en slags guldstandard til rehabilitering af livmoderfibre.

Den antiøstrogen effekt er realiseret ved at reducere størrelsen af ​​patologiske knudepunkter, forhindre mulige komplikationer og reducere mængden af ​​kirurgisk indgreb for at bevare den maksimale fysiologiske struktur af livmoderen og gøre fremtidige graviditeter mulige.

Mirena spiral med endometriose

Endometriose er en patologisk tilstand, når cellerne i det indre lag af livmoderen vokser ud over det. Histologiske strukturer har receptorer til kvindelige kønshormoner, som forårsager de samme ændringer som i det normale endometrium, der manifesteres ved månedlig blødning som reaktion på hvilken en inflammatorisk reaktion udvikler sig.

Gynækologisk sygdom er iboende hos kvinder i reproduktiv alder, og ud over smertefulde fornemmelser kan det føre til infertilitet - en hyppig komplikation af endometriose, fordi det er så vigtigt at rettidig diagnosticere og korrekt henvende sig til behandling af en patologisk tilstand. Selvfølgelig kan endometriosebehandling udgøre kirurgi med en mini-invasiv tilgang og få bivirkninger, men hvor det er bedre at vælge konservative terapier.

Mirena intrauterin indretning er et effektivt middel til eliminering af endometriose af flere grunde:

  • en lægemiddelbevist virkning af et lægemiddel manifesteret ved inhibering af væksten af ​​patologiske foci, et fald i deres størrelse og gradvis resorption;
  • færre bivirkninger sammenlignet med andre farmaceutiske produkter;
  • lindring af smerte, iboende forbundet med problemet med endometriose;
  • intet behov for daglige piller eller injektioner
  • normalisering af menstruationscyklussen;
  • Intet behov for prævention.

Intrauterin indretning til endometrial hyperplasi

Endometriehyperplasi er en patologisk tilstand, der ekstremt ligner endometriose, da det er en overvækst og fortykkelse af slimhinden hos de kvindelige kønsorganer. Forskellen ligger i den korrekte anatomiske placering af histologiske strukturer, som kun ændrer symptomerne og mulige komplikationer, men eliminerer dem ikke.

Anerkend, at den nosologiske enhed tillader rigelig og langvarig blødning under menstruations- eller livmoderblødninger, der ikke er forbundet med cyklussen, manglen på ægløsning og umuligheden af ​​at implantere embryoet i det modificerede endometrium, hvilket er en manifestation af forhøjede niveauer af østrogen i kroppen. Etiologisk behandling af dette problem, der tager sigte på at eliminere den umiddelbare årsag, er et hormonelt middel med en udpræget antiøstrogen effekt.

De fleste gynækologer foretrækker at anvende Mirena intrauterin-systemet på grund af pålideligheden af ​​dets farmakologiske virkning, daglig brugervenlighed, som ikke kræver yderligere medicinsk viden og relativ billighed sammenlignet med andre terapeutiske midler, fordi brugen af ​​Mirena ikke involverer daglige udgifter til orale tabletter eller injektioner.

Graviditet efter påføring af den intrauterinske enhed Mirena

Da antikonceptionsmidlerne overvejende har lokale farmakologiske virkninger, opstår det ret hurtigt at genoprette alle fysiologiske parametre efter fjernelse af lægemidlet. I løbet af året efter evakueringen af ​​systemet når frekvensen af ​​planlagte graviditeter 79,1-96,4%. Den histologiske tilstand af endometriumet genoprettes efter 1-3 måneder, og menstruationscyklussen er fuldstændig genopbygget og normaliseret inden for 30 dage.

analoger

Der findes flere farmaceutiske produkter med en tilsvarende ATH-kode og en lignende sammensætning af aktive aktive ingredienser: Jaydes, Postinor, Evadir, Eskapel, men med rette kan kun Jaides kalde en analog, da lægemidlet repræsenteres af et levonorgestrel-intrauterint system med en lavere dosis og derfor kun beregnes i tre års permanent brug.

Med alkohol

Farmaceutisk lægemiddel har en udpræget lokal terapeutisk virkning og i små mængder i den kvindelige kroppens systemiske kredsløb, fordi den ikke interagerer med alkoholholdige bestanddele, men deres dosering anbefales, for ikke at forårsage andre bivirkninger eller bivirkninger.

Under graviditet og amning

Brug af intrauterin indretning Mirena er kontraindiceret under graviditet eller mistænkt det, da enhver intrauterin antikonceptionsmiddel øger risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel. Fjernelse eller probing af systemet kan også føre til uplanlagt evakuering af fosteret fra livmoderen. Hvis det ikke er muligt at fjerne præventionen forsigtigt, bør hensigtsmæssigheden af ​​medicinsk abort diskuteres i henhold til indikationer.

Hvis en kvinde ønsker at bevare graviditeten, skal patienten først og fremmest være fuldt informeret om de mulige risici og negative konsekvenser for både hendes krop og barnet. I fremtiden bør den nøje overvåge graviditeten og sørge for at udelukke ektopisk implantation med pålidelige diagnostiske metoder.

På grund af den lokale anvendelse af det hormonelle antikonceptionsmiddel er der mulighed for en viriliserende virkning på fosteret. På grund af den høje effekt af det farmaceutiske lægemiddel Mirena er klinisk erfaring med graviditetsresultater, mens den intrauterine enhed er meget begrænset. Dette bør også informere kvinden, der ønsker at holde graviditeten.

Amning er ikke en kontraindikation til brug af intrauterin-systemet, selv om små mængder af den aktive komponent (ca. 0,1% af dosen) kan gives til mælk under amning. Det er usandsynligt, at sådanne dårlige mængder levonorgestrel har nogen farmakologiske virkninger på barnet. Det overvældende flertal af det medicinske samfund er enige om, at brugen af ​​stoffet 6 uger efter fødslen ikke har negative virkninger på væksten og udviklingen af ​​den unge krop.

Bedømmelser Mirena

Farmaceutisk stof er meget populært blandt kvinder i reproduktiv alder, fordi den intrauterin enhed Mirena reviews har følgende:

  • Antikonceptionsmiddel er praktisk at bruge, fordi du ikke behøver at holde fast ved en regelmæssig dosering, som det er tilfældet med orale hormonelle præventionsmidler eller særlige ernæringsregler, fordi den aktive komponent har en lokal effekt;
  • Perles indeks udgør en ret stor troværdighed af det farmaceutiske produkt, hvilket bekræftes af anmeldelser og anbefalinger på internettet;
  • Forekomsten af ​​de fleste formidable bivirkninger er utrolig lille, hvilket gør det muligt ikke selv at tænke på måder at fjerne det, når man træffer beslutning om brug af antikonceptionsmiddel Mirena.

Rådgivning og tilbagemelding fra læger er ikke kun baseret på effektiviteten af ​​det intrauteriniske systems antikonceptive farmakologiske virkninger, men også på lægemidlets terapeutiske egenskaber. Resultaterne af kliniske undersøgelser tillader brugen af ​​Mirena helix i endometriose, hyperplasi i livmoderforingen og godartede neoplasmer i dets muskellag. Kvalificerede gynækologer overvejer det konservative behandlingsregime for dette præventionsmiddel - det valgte stof til ovennævnte nosologiske enheder.

Anmeldelser af Navy Mirena fra kvinder, der brugte det til terapeutiske formål, også fyldt med positive følelser. En sådan behandling tillader ikke kun at undgå kirurgi, hvilket uundgåeligt efterlader skæve ar eller andre huddefekter, men fjerner også sygdommens patologiske foki. Næsten ethvert tematisk forum eller internetressource anbefaler at diskutere denne ordning med konservativ behandling med en personlig læge.

Pris Mirena, hvor du kan købe

Hormonal spole Mirena er et farmaceutisk produkt af finsk produktion, hvilket kan påvirke kostprisen ved prævention. Dette er især mærkbart ved sammenligning af priser på Den Russiske Føderations territorium, da visse apoteker og kæder anvender personlige kontrakter. Dvs. det er muligt at købe Mirena spiral i Moskva til 11.750 rubler, i Krasnoyarsk - for 10.890 rubler, og i Ufa koster hormonal spiralen 11.100 rubler. Prisen på Navy Mirena i Moskva og andre byer i landet er angivet på baggrund af de generelle resultater af markedsundersøgelsen, hvilket kan vise sig i forskellen i prisen på apotekets kiosker.

I Ukraine, i Mirena intrauterin enhed, svinger prisen meget mindre end i Den Russiske Føderation. Så for eksempel i Dnepropetrovsk et farmaceutisk præparat kan købes til 1.800 Hryvnia, og i Nikolaev systemet er solgt til 1.750 Hryvnia.

Mirena

Intrauterin terapeutisk system (IUD) med afgivelseshastigheden af ​​aktivt stof 20 g / 24 timer består af et hvidt eller næsten hvidt hormonalt elastomere kerne placeret ved T-legeme og dækket med en uigennemsigtig membran styrer frigivelsen af ​​levonorgestrel. Den T-formede krop er forsynet med en løkke i den ene ende og to skuldre på den anden; Trådene er fastgjort til sløjfen for at fjerne systemet. Navy er placeret i en rørledning. Systemet og lederen er fri for synlige urenheder.

Hjælpestoffer: Polydimethylsiloxanelastomer - 52 mg.

1 stk - steriliserede blister fremstillet af TYVEK materiale og polyester (PETG eller APET) (1) - papemballage.

Fremstilling Mirena - terapeutisk intrauterint (IUS), frigiver levonorgestrel, der overvejende lokale gestagen virkning. Progestogen (levonorgestrel) frigives direkte i livmoderen, hvilket gør det muligt at anvende det i en ekstrem lav daglig dosis. Høj koncentration af levonorgestrel i endometriet hjælp reducere sine følsomhed ER og progesteronreceptorer gør endometriet refraktære over for estradiol og udøver en stærk antiproliferativ virkning. Ved anvendelsen af ​​lægemidlet observeret Mirena morfologiske ændringer i endometrium og en svag lokal reaktion på tilstedeværelsen af ​​fremmedlegemer i livmoderen. Forøgelse af viskositeten af ​​den cervikale sekretion forhindrer indtrængning af sæd ind i livmoderen. Fremstilling Mirena forhindrer befrugtning, på grund af mobiliteten af ​​undertrykkelse og sperm funktion i livmoderen og æggelederne. Ovulationshæmning forekommer hos nogle kvinder.

Tidligere brug af stoffet Mirena påvirker ikke fertilitetsfunktionen. Ca. 80% af kvinderne, der ønsker at have et barn, opstår graviditet inden for 12 måneder efter fjernelse af IUD.

I de første måneder af lægemidlet Mirena grund af hæmning af proliferation af endometrial proces kan initial amplifikation observeres spotting fra vagina. Efter dette, spredning af endometriet udtrykte undertrykkelse fører til en reduktion i varigheden og omfanget af menstruationsblødning hos kvinder der bruger Mirena stof. Mager blødning transformeres ofte til oligo- eller amenoré. Samtidig forbliver ovariefunktionen og plasmaestradiolkoncentrationen normal.

Lægemidlet Mirena kan anvendes til behandling af idiopatisk menorrhagi, dvs. menorrhagia uden hyperplastiske processer i endometriet (endometriecancer, metastatiske læsioner i livmoderen, submukøs eller store interstitielle uterine fibromer node fører til uterinkaviteten deformation, adenomyose), endometritis, extragenital sygdomme og tilstande ledsaget af alvorlig antikoagulation (fx von Willebrands sygdom, alvorlig trombocytopeni, hvis symptomer er menorrhagia.

Efter 3 måneders lægemiddelpåføring Mirena menstruationsblod tab hos kvinder med menorrhagi reduceret med 62-94% og 71-95% ved 6 måneders anvendelse. Ved anvendelsen Mirena lægemiddel inden for 2 år effektivitet af medikamentet (reduktion af blodtabet) er sammenlignelig med de kirurgiske metoder til behandling (ablation eller resektion af endometriet). Et mindre gunstigt respons på behandling er mulig for menorrhagier forårsaget af submucøs uterine myoma. Reduktion af menstruationsblodtab reducerer risikoen for jernmangelanæmi. Lægemidlet Mirena reducerer sværhedsgraden af ​​symptomer på dysmenoré.

Effektiviteten af ​​Mirena til forebyggelse af endometriehyperplasi under kontinuerlig østrogenbehandling var lige så stor i både oral og perkutan østrogenbrug.

Efter indledningen af ​​lægemidlet begynder Mirena levonorgestrel straks at blive frigivet i livmoderen, hvilket fremgår af dataene om målinger af koncentrationen i blodplasmaet. Høj lokal eksponering af lægemidlet i livmoderen, der er nødvendig for lokal eksponering af lægemidlet Mirena til endometriumet, giver en høj koncentrationsgradient fra endometrium til myometrium (koncentration af levonorgestrel i endometrium overstiger koncentrationen i myometrium mere end 100 gange) og lave koncentrationer af levonorgestrel i blodplasmaet (koncentration af levonorgestrel i endometrium overstiger dens koncentration i blodplasmaet med mere end 1000 gange). Hastigheden for frigivelse af levonorgestrel i livmoderen in vivo er oprindeligt ca. 20 μg / dag, og efter 5 år falder den til 10 μg / dag.

Efter administration af lægemidlet Mirena detekteres levonorgestrel i blodplasmaet efter 1 time. Cmax opnået 2 uger efter administrationen af ​​lægemidlet Mirena. I overensstemmelse med den faldende frigivelseshastighed falder mediankoncentrationen af ​​levonorgestrel i blodplasmaet hos kvinder med reproduktiv alder med en kropsvægt over 55 kg fra 206 pg / ml (25-75. percentilen: 151 pg / ml-264 pg / ml) bestemt efter 6 måneder op til 194 pg / ml (146 pg / ml-266 pg / ml) efter 12 måneder og op til 131 pg / ml (113 pg / ml-161 pg / ml) efter 60 måneder.

Levonorgestrel binder ikke specifikt til serumalbumin og specifikt til kønshormonbindende globulin (SHBG). Ca. 1-2% af cirkulerende levonorgestrel er til stede som en fri steroid, mens 42-62% er specifikt forbundet med SHBG. Under brug af lægemidlet Mirena falder koncentrationen af ​​SHBG. Følgelig falder fraktionen associeret med SHBG under anvendelse af lægemidlet Mirena, og den frie fraktion forøges. Gennemsnitlig tilsyneladende vd Levonorgestrel er ca. 106 liter.

Levonorgestrels farmakokinetik afhænger af koncentrationen af ​​SHBG, som igen påvirkes af østrogener og androgener. Ved brug af lægemidlet Mirena blev der observeret et fald i den gennemsnitlige koncentration af SHBG med ca. 30%, hvilket var ledsaget af et fald i plasmakoncentrationen af ​​levonorgestrel. Dette indikerer ikke-lineariteten af ​​levonorgestrel-farmakokinetikken over tid. På grund af den overvejende lokale virkning af lægemidlet Mirena er virkningen af ​​ændringer i systemiske koncentrationer af levonorgestrel på virkningen af ​​lægemidlet Mirena usandsynligt.

Det har vist sig, at kroppens vægt og plasma SHBG koncentration påvirker den systemiske koncentration af levonorgestrel. dvs. med lav kropsmasse og / eller høj SHBG koncentration er koncentrationen af ​​levonorgestrel højere. Hos kvinder i reproduktiv alder med lav kropsvægt (37-55 kg) er median koncentrationen af ​​levonorgestrel i blodplasma cirka 1,5 gange højere.

I postmenopausale kvinder, der bruger lægemidlet Mirena samtidig med østrogens brug intravaginalt eller transdermalt, falder den gennemsnitlige plasmakoncentration af levonorgestrel fra 257 pg / ml (25. 75. percentile: 186 pg / ml-326 pg / ml), bestemt efter 12 måneder, op til 149 pg / ml (122 pg / ml-180 pg / ml) efter 60 måneder. Ved brug af lægemidlet Mirena samtidig med oral østrogenbehandling øges koncentrationen af ​​levonorgestrel i blodplasmaet, der bestemmes efter 12 måneder, til ca. 478 pg / ml (25. 75. percentile: 341 pg / ml-655 pg / ml) på grund af induktion GSPG syntese.

Levonorgestrel metaboliseres i vid udstrækning. De vigtigste metabolitter i blodplasmaet er ukonjugerede og konjugerede former af 3a, 5β-tetrahydrolevonorgestrel. Baseret på resultaterne af in vitro og in vivo undersøgelser er hovedisoenzymet involveret i metabolisme af levonorgestrel CYP3A4. Metabolismen af ​​levonorgestrel kan også deltage isoenzymer CYP2E1, CYP2C19 og CYP2C9, men i mindre grad.

Den samlede clearance af levonorgestrel fra plasma er ca. 1 ml / min / kg. Uændret levonorgestrel vises kun i spormængder. Metabolitter udskilles via tarmene og nyrerne med en udskillelseshastighed på ca. 1,77. T1/2 i terminalfasen, der hovedsageligt er repræsenteret af metabolitter, er omkring en dag.

- forebyggelse af endometriehyperplasi under østrogenudskiftningsterapi.

- graviditet eller mistanke om det

- inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne (herunder tilbagevendende)

- infektioner i det nedre urinveje

- Septisk abort inden for de sidste 3 måneder

- Sygdomme ledsaget af øget modtagelighed for infektioner

- cervikal dysplasi

- Brystbenet eller livmoderhalsenes maligne neoplaser

- progestogenafhængige tumorer, inkl. brystkræft;

- patologisk uterin blødning af ukendt ætiologi

- medfødte og erhvervede uterine anomalier, inkl. fibroider, der fører til deformation af livmoderen

- akut leversygdom, levertumorer

- alder over 65 år (undersøgelser i denne kategori af patienter blev ikke udført)

- Overfølsomhed over for lægemidlet.

Med forsigtighed og kun efter høring af en specialist bør du bruge stoffet under følgende forhold. Det er nødvendigt at diskutere muligheden for at slette systemet i nærvær eller først af en af ​​følgende betingelser:

- migræne, fokal migræne med asymmetrisk synstab eller andre symptomer, der indikerer forbigående cerebral iskæmi

- usædvanligt alvorlig hovedpine

- alvorlig arteriel hypertension

- alvorlige kredsløbssygdomme, inkl. slagtilfælde og myokardieinfarkt;

- medfødt hjertesygdom eller ventrikulær sygdom (på grund af risikoen for udvikling af septisk endokarditis)

Lægemidlet Mirena injiceres i livmoderhulen. Effektiviteten vedvarer i 5 år.

Frigivelseshastigheden for levonorgestrel in vivo ved begyndelsen af ​​brugen er ca. 20 μg / dag og falder efter 5 år til ca. 10 μg / dag. Den gennemsnitlige frigivelseshastighed af levonorgestrel er ca. 14 μg / dag i op til 5 år.

Mirena kan anvendes til kvinder, der modtager hormonudskiftningsterapi i kombination med orale eller transdermale østrogenpræparater, der ikke indeholder gestagenser.

Ved korrekt installation af lægemidlet Mirena, udført i overensstemmelse med vejledningen til medicinsk brug, er Pearl Index (en indikator, der afspejler antallet af graviditeter hos 100 kvinder, der bruger et præventionsmiddel i løbet af året) ca. 0,2% inden for 1 år. Den kumulative tal, der afspejler antallet af graviditeter hos 100 kvinder, der bruger et præventionsmiddel over 5 år, er 0,7%.

Med henblik på prævention af kvinder i den fødedygtige alder skal Mirena placeres i livmoderhulen inden for 7 dage efter menstruationens begyndelse. Mirena kan erstattes af en ny lUD på en hvilken som helst dag i menstruationscyklussen. IUD kan også installeres umiddelbart efter en abort i graviditetens første trimester, forudsat at der ikke er inflammatoriske sygdomme i kønsorganerne.

Efter fødslen skal lUD-installationen udføres, når uterininvolution sker, men ikke tidligere end 6 uger efter fødslen. Hvis du ønsker at ekskludere lang subinvolution postpartum endometritis og at udsætte afgørelsen om indførelse af IUD Mirena at fuldføre involution. I tilfælde af vanskeligheder med at installere lUD og / eller meget alvorlig smerte eller blødning under eller efter proceduren skal fysisk og ultralyd udføres straks for at udelukke perforering.

For at beskytte endometrium under østrogenerstatningsterapi hos kvinder med amenoré kan Mirena til enhver tid etableres; hos kvinder med konserveret menstruation udføres en installation i de sidste dage af menstruationsblødning eller tilbagetrækning blødning.

Brugsregler Navy

Lægemidlet Mirena leveres i en steril pakke, som kun åbnes umiddelbart før installationen af ​​lUD. Det er nødvendigt at følge reglerne for asepsis ved håndtering af det åbne system. Hvis pakkenes sterilitet synes at være forringet, bør Navy bortskaffes som medicinsk affald. Du bør også håndtere lUD fjernet fra livmoderen, fordi det indeholder hormonrester.

Installation, fjernelse og udskiftning af Navy

Det anbefales, at Mirena kun ordineres af en læge, der har erfaring med denne lUD eller er veluddannet til at udføre denne procedure.

Før du installerer lægemidlet, skal Mirena-kvinde blive informeret om effektiviteten, risici og bivirkninger af denne lUD. Det er nødvendigt at foretage en generel og gynækologisk undersøgelse, herunder en bækken undersøgelse og bryst, samt podning fra livmoderhalsen. Graviditet og seksuelt overførte sygdomme bør udelukkes, og inflammatoriske sygdomme i kønsorganerne bør helbredes fuldstændigt. Bestem livmoderens stilling og dens hulrums størrelse. Om nødvendigt skal visualisering af livmoderen før indførelsen af ​​Navy Mirena være et ultralyd af bækkenorganerne. Efter en gynækologisk undersøgelse indsættes et specielt instrument, det såkaldte vaginale spekulum, i vagina og cervix behandles med en antiseptisk opløsning. Derefter injiceres Mirena i livmoderen gennem et tyndt fleksibelt plastrør. Det er især vigtigt den korrekte placering Mirena lægemiddel i bunden af ​​livmoderen, hvilket giver en ensartet udsættelse for progestogenet på endometriet, IUD'en forhindrer udvisning og skaber betingelser for maksimal effektivitet. Derfor skal du følge instruktionerne om installation af lægemidlet Mirena nøje. Da installationsteknikken i livmoderen af ​​forskellige IUD'er er forskellig, skal der lægges særlig vægt på at udarbejde de korrekte installationsmetoder til et bestemt system. En kvinde kan føle sig indførelsen af ​​systemet, men det bør ikke forårsage hendes alvorlige smerte. Før indførelsen kan om nødvendigt lokalbedøvelse af livmoderhalsen påføres.

I nogle tilfælde kan patienter have cervikal stenose. Brug ikke overdreven kraft, når Mirena administreres til sådanne patienter.

Nogle gange efter indførelsen af ​​IUD er der smerter, svimmelhed, sved og hudfarve. Kvinder rådes til at hvile i nogen tid efter indførelsen af ​​lægemidlet Mirena. Hvis der efter en halv time forbliver i en stille stilling, går disse fænomener ikke over, det er muligt, at lUD'en er forkert placeret. En gynækologisk undersøgelse bør udføres; om nødvendigt fjernes systemet. Hos nogle kvinder forårsager brugen af ​​stoffet Mirena hudallergiske reaktioner.

En kvinde skal undersøges 4-12 uger efter installationen og derefter 1 gang om året eller oftere, hvis der er kliniske indikationer.

Lægemidlet Mirena fjernes ved forsigtigt at trække trådene med tang. Hvis filamenterne ikke er synlige, og systemet er i livmoderen, kan det fjernes ved hjælp af en trækkrog for at fjerne lUD. Dette kan kræve dilatation af livmoderhalskanalen.

Systemet skal fjernes 5 år efter installationen. Hvis en kvinde ønsker at fortsætte med at bruge samme metode, kan det nye system installeres umiddelbart efter at den forrige er slettet.

Hvis der er behov for yderligere prævention, bør kvinder i den fødedygtige alder udføres under menstruation, forudsat at menstruationscyklusen bevares. Hvis systemet fjernes i midten af ​​cyklen, og kvinden har haft seksuel kontakt i løbet af den foregående uge, risikerer hun at blive gravid, medmindre det nye system blev installeret umiddelbart efter fjernelse af den gamle.

Installation og fjernelse af lUD kan ledsages af visse smerter og blødninger. Fremgangsmåden kan forårsage synkope på grund af en vasovagal reaktion, bradykardi eller et konvulsivt anfald hos patienter med epilepsi, især hos patienter med en prædisponering på disse betingelser eller hos patienter med cervikal stenose.

Efter fjernelse af lægemidlet bør Mirena kontrollere systemet for integritet. Med vanskeligheder med at fjerne lUD'et blev der observeret isolerede tilfælde af glidning af hormonelastomerkernen på det T-formede skrogs vandrette skuldre, som et resultat af hvilket de skjulte sig inde i kernen. Når Navyens integritet er bekræftet, kræver denne situation ikke yderligere intervention. Grænser på vandrette arme forhindrer normalt fuldstændig adskillelse af kernen fra det T-formede hus.

Særlige patientgrupper

For børn og unge er stoffet Mirena kun indikeret efter menarche.

Lægemidlet Mirena er ikke blevet undersøgt hos kvinder over 65 år, derfor er brugen af ​​lægemidlet Mirena ikke anbefalet til denne kategori af patienter.

Mirena er ikke et første valg stof til postmenopausale kvinder under 65 år med alvorlig uterinatrofi.

Lægemidlet Mirena er kontraindiceret hos kvinder med akutte sygdomme eller tumorer i leveren.

Mirena er ikke blevet undersøgt hos patienter med nedsat nyrefunktion.

Instruktioner for indførelsen af ​​flåden

Kun installeret af en læge ved hjælp af sterile instrumenter.

Mirena leveres med en leder i en steril pakke, som ikke kan åbnes før installationen.

Må ikke steriliseres igen. IUD er kun beregnet til engangsbrug. Brug ikke Mirena, hvis den indre emballage er beskadiget eller åbnet. Installer ikke lægemidlet Mirena efter udløbet af den måned og det år, der er angivet på pakken.

Før du installerer, bør du læse oplysningerne om brugen af ​​stoffet Mirena.

Forberedelse til introduktionen

1. At gennemføre en gynækologisk undersøgelse for at fastslå livmoderens størrelse og stilling og udelukke tegn på akutte kønsinfektioner, graviditet eller andre gynækologiske kontraindikationer til montering af lægemidlet Mirena.

2. Visualiser livmoderhalsen med spejle og behandle livmoderhalsen og vagina fuldt ud med en egnet antiseptisk opløsning.

3. Om nødvendigt skal du tage hjælp fra en assistent.

4. Det er nødvendigt at snappe den forreste læbe i livmoderhalsen med tang. Med forsigtige trækkraft med pincet for at rette den livmoderhalske kanal. Tangen skal være i denne position i hele den tid, Mirena blev injiceret for at sikre omhyggelig trækkraft i livmoderhalsen mod instrumentet, der indsættes.

5. Udvælg livmoderproben forsigtigt gennem hulrummet til bunden af ​​livmoderen, bestemm retningen af ​​livmoderhalsen og dybden af ​​livmoderen (afstanden fra den ydre pharynx til bunden af ​​livmoderen), udelukker partitioner i livmoderen, synechia og submucosa fibroma. Hvis cervixkanalen er for smal, anbefales kanaludvidelse og brug af smertestillende midler / paracervikal blokade er mulig.

1. Åbn den sterile emballage. Derefter skal alle manipuleringer udføres ved hjælp af sterile instrumenter og sterile handsker.

2. Flyt skyderen fremad i pilens retning til den fjerneste position for at trække iUD'en inde i rørledningen.

Flyt ikke glideren nedad, fordi Dette kan føre til for tidlig frigivelse af lægemidlet Mirena. Hvis dette sker, kan systemet ikke igen placeres i lederen.

3. Hold skyderen i længste position ved at indstille indeksringens øvre kant i overensstemmelse med den målte afstand fra den eksterne os til bunden af ​​livmoderen.

4. Fortsæt med at holde skyderen i længste position, og du skal flytte føringen forsigtigt gennem livmoderhalsen i livmoderen, indtil indeksringen er ca. 1,5-2 cm fra livmoderhalsen.

Skub ikke lederen med kraft. Hvis det er nødvendigt, bør den livmoderhalske kanal udvides.

5. Hold lederen stadig, flyt glideren til mærket for at afsløre de vandrette bøjlerne af stoffet Mirena. Vent 5-10 sekunder, indtil de vandrette bøjler er helt åbne.

6. Tryk forsigtigt styret indad, indtil indeksringen kommer i kontakt med livmoderhalsen. Lægemidlet Mirena skulle nu være i en grundlæggende position.

7. Hold lederen i samme position, slip medicinen Mirena ved at glide glideren ned så langt som muligt. Mens du holder glideren i samme position, skal du forsigtigt fjerne lederen ved at trække den. Skær trådene på en sådan måde, at deres længde er 2-3 cm fra livmoderens ydre svælg.

Hvis lægen er i tvivl om, at systemet er installeret korrekt, skal du kontrollere Mirena's position, f.eks. Ved hjælp af en ultralydsscanning eller om nødvendigt fjerne systemet og indføre et nyt sterilt system. Systemet skal fjernes, hvis det ikke er helt i livmoderen. Fjernsystemet skal ikke genbruges.

Fjernelse / udskiftning af Mirena-lægemiddel

Før du fjerner / udskifter lægemidlet, skal Mirena være bekendt med brugsanvisningen til lægemidlet Mirena.

Lægemidlet Mirena fjernes ved forsigtigt at trække trådene med tang.

Lægen kan installere det nye Mirena-system straks efter at have fjernet den gamle.

I de fleste kvinder, efter at have installeret lægemidlet Mirena, opstår der en ændring i arten af ​​cyklisk blødning. I de første 90 dage af Mirena-brug rapporterer 22% af kvinderne en stigning i blødningens varighed, og der observeres uregelmæssig blødning hos 67% af kvinderne, og forekomsten af ​​disse hændelser falder til henholdsvis 3% og 19% inden udgangen af ​​det første anvendelsesår. Samtidig udvikler amenoré i 0% og sjælden blødning hos 11% af patienterne i de første 90 dage af brug. Ved udgangen af ​​det første anvendelsesår stiger frekvensen af ​​disse fænomener til henholdsvis 16% og 57%.

Når du bruger lægemidlet Mirena i kombination med langvarig østrogenudskiftningsterapi hos de fleste kvinder i det første anvendelsesår, stopper cyklisk blødning gradvist.