logo

Ovariecyster - kan jeg blive gravid med en sådan diagnose?

I de seneste år, i gynækologisk praksis, flere og flere patienter med forskellige tumorer, der forhindrer forekomsten af ​​graviditet. En af de mest almindelige neoplasmer er en cyste, som kan være placeret på den ene side eller umiddelbart på begge æggestokke. På grund af dette spørger kvinder ofte det logiske spørgsmål om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med en æggestokkecyst, og i hvilke tilfælde kan det blive en reel hindring.

Cystisk neoplasma på æggestokken er ikke en tumor i ordets reneste forstand. Desuden ved mange kvinder i lang tid ikke engang, at de har nogen problemer, før de består en undersøgelse med det formål at finde årsagerne til infertilitet. Kan jeg blive gravid, hvis der er en cyste i æggestokkene? Du kan. Men i dette tilfælde overvåges den forventede mor tættere hos den behandlende læge.

Symptomer på cyste

Cystiske neoplasmer diagnosticeres ofte hos kvinder, der er i reproduktiv alder. Lidt sjældnere findes de hos unge piger og kvinder i overgangsalderen.

Forskellen mellem en tumor og en cystisk neoplasma er, at tumoren er fuldstændig sammensat af celler, mens en cyste oftest repræsenterer en slags taske fyldt med væske.

Symptomer på patologi er hovedsagelig som følger:

  • smerte, især stærkt følte i menstruationsperioden eller under sex (smerte kan gradvist stige, hvis tumoren vokser i størrelse);
  • hyppigt ønske om at gå på toilettet, ledsaget af en konstant forsinkelse af afføring i tarmen, som dannes på grund af det faktum, at tumoren skaber pres på cysten;
  • hvis en cyste udskiller hormoner, er en krænkelse af menstruationscyklussen mulig - knaphed eller overflod af menstruation, lange pauser mellem deres udbrud, svær smertesyndrom;
  • hvis aktiv produktion af hormoner forekommer, er der en ændring i fænotypiske træk - en stigning i hårvækstzoner på kroppen, mandlig hårvækst, stemme grovhed osv.
  • hvis tumoren er volumetrisk, så bliver en stigning i underlivets størrelse synlig;
  • når en neoplasme brydes op, forekommer symptomer på peritonitis.

For cystiske neoplasmer i æggestokken er der ingen individuelle symptomer, der tydeligt kan indikere dette problem blandt en række gynækologiske patologier. Desuden har mange kvinder slet ingen klager, hvilket gør diagnosen meget vanskeligere. I nogle tilfælde er en neoplasma bare en tilfældig fund under en generel undersøgelse. Bliver en ovariecyster graviditet? Ikke nødvendigvis.

Er graviditet muligt?

Så er det muligt at blive gravid med en æggestokkecyst? Meget her afhænger af selve typen af ​​neoplasma og kvindens krops egenskaber.

Med en gul cyst i kroppen

Kan jeg blive gravid med en cyste af corpus luteum i æggestokken? Ja, og nogle læger mener endvidere, at en sådan tumor selv bidrager til udformningen og implantationen af ​​ægget uden problemer.

Faktum er, at corpus luteum er en uddannelse, der sikrer produktion af progesteron og fremkommer hos enhver gravid kvinde, da den i de tidlige stadier udfører funktionen af ​​moderkagen, som endnu ikke er dannet. Cystisk gul krop kaldes, hvis den har en meget stor størrelse, men det betragtes ikke som farligt.

Med endometriotisk cyste

Er det muligt at blive gravid med en endometrioid ovariecyst? Her har lægerne ingen konsensus, men de fleste eksperter er tilbøjelige til at tro på, at patologien reducerer chancerne for en kvinde til at blive gravid.

Endometriose - den vigtigste proces, der er ansvarlig for udseendet af cyster af denne type er meget vanskelig. I første omgang får denne patologi sig ikke til at føle sig, men når den skrider frem, begynder kvinden at klage over alvorlige smerter. I livmoderen er en aktiv adhæsion, muligvis overlappende udgangen til ægget fra en eller begge æggestokkene. Desuden udvikler malignt tumorer i livmoderen på baggrund af endometriose ofte, og graviditet, hvis det forekommer, viser sig at være ektopisk.

Normal udformning og implantation af ægget er tilladt, hvis kun en æggestok påvirkes af den patologiske proces. For eksempel, når man bliver spurgt om, hvorvidt en cyste af den rigtige æggestok kan blive gravid, vil lægen reagere positivt, selvom det vil klarlægge, at chancerne er reduceret med mere end halvdelen, da kun ét organ virker, og patologiske processer i livmoderen kan blive en hindring.

Hvordan man bliver gravid med endometriose? Det anbefales at behandle sygdommen først og derefter forsøge at opfatte. Mere om endometriose →

Med paraovarial cyste

En paraovarial cyste omtales, hvis der opstår en funktionsfejl i æggestokkernes appendager. Denne type neoplasma er hovedsagelig lille og diagnosticeres ikke hos kvinder, da det ikke forårsager ubehag.

Besvarelse af spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med en paraovarisk æggestokkecyst, kan man med sikkerhed sige - ja. Der er dog en lille præcisering, der skal huskes. At have en baby vil kun være sikker, hvis tumoren har en lille størrelse - op til 3 cm.

Med follikulær cyste

Hvis en follikulær æggestokkecyst har udviklet sig, er det muligt at blive gravid? Dette er en af ​​de typer cyster, hvor svaret vil være strengt negativt. Sådan uddannelse har altid forbindelse med ovulationsprocessen, fører til overtrædelser. Faktisk kommer en æggecelle ikke ud af en ueksploderet follikel, og i øvrigt forhindrer denne store follikel processen med dannelse af nye, funktionelle og selvlignende formationer, som kunne fremvise det nødvendige æg til den kvindelige krop.

Der er en lille chance for en vellykket opfattelse, hvis en follikulær cyste kun har udviklet sig til venstre eller kun af den rette æggestok, da det andet organ forbliver funktionelt og fortsat giver æg. Men med sådanne tumorer i begge æggestokke er en vellykket graviditet helt udelukket.

Med dermoid cyste

Kan jeg blive gravid med en dermoid ovariecyst? Ja, en dermoid ovariecyst vil ikke forstyrre undfangelsen og bære et foster, hvis det er lille, og det har ingen tendens til at stige i størrelse.

Graviditet med farlige neoplasmer

Med sådanne tumorer, der findes i en kvinde, anbefales det ikke at blive gravid, selvom det er muligt.

Faktum er, at mange tumorer er afhængige af frigivelsen af ​​hormoner, og i løbet af svangerskabsperioden er der stærke hormonforstyrrelser, hvis virkning på tumorens vækst er umulig at forudse.

Kan jeg blive gravid efter at have fjernet en malign cyst? Når en operation på en æggestokkecyst fandt sted, er graviditeten helt mulig, hvis det ikke var besluttet at fjerne begge æggestokke fuldstændigt, men der blev taget en indgriben for at bevare organet. Desuden kan udbruddet ikke udvises både efter laparoskopi og efter laparotomi.

Cyst og graviditet

Når man taler om vurderingen af ​​den mulige indflydelse af graviditeten på cysten, lægger lægerne altid vægt på, at kvinder skal overvåges konstant. Reaktionerne i neoplasma kan være uforudsigelige: for nogle vil det begynde at vokse mere aktivt, komplicere graviditeten, og for nogen kan det tværtimod sænke størrelsen. For at forebygge komplikationer anbefales det at begynde forsøg på at opfatte et barn efter fjernelse af en æggestokkesystre, hvis det er muligt.

En række ovariecyster er komplekse patologier, men nogle af dem kan forårsage graviditet. Hvis sygdommen diagnosticeres, anbefales det at rådføre sig med en læge om barnets opfattelse og, hvis det gør det, følg alle anbefalinger fra en specialist for ikke at opleve komplikationer.

Medicinsk kontrol af gravide kvinder, der er blevet diagnosticeret med en cyster i æggestokkene, er vigtig, fordi det giver dig mulighed for at overvåge graviditeten og hvordan processen med at bære et foster påvirker væksten af ​​neoplasma. Kun en læge vil være i stand til kompetent at vurdere, om der er risiko for patientens liv og sundhed, og hvad er sandsynligheden for at bære og føde et sundt barn uden komplikationer.

Forfatter: Arina Volkova, læge,
specifikt til Mama66.ru

Piger! Hvem kan blive gravid og gøre graviditet med en æggestokkecyst.

Post.Ru Børns projekt sider tillader ikke kommentarer, der overtræder lovgivningen i Den Russiske Føderation, samt propaganda og antidokumenterede udtalelser, reklame, fornærmelser til forfatterne af publikationer, andre paneldeltagere og moderatorer. Alle meddelelser med hyperlinks slettes også.

Brugerkonti, der systematisk overtræder reglerne, bliver blokeret, og alle beskeder, der er tilbage, slettes.

Du kan kontakte projektets redaktører via feedback formularen.

Forum graviditet. Magasin 9 måneder.

Graviditet og fødsel. Diskussionsspørgsmål

  • Liste over fora <9 måneder
  • Skift skriftstørrelse
  • Til udskrivning
  • Ofte stillede spørgsmål
  • registrering
  • Log ind

Ovariecyst og graviditet

Ovariecyst og graviditet

Natalka-Liu »21 nov 2007, 09:51

NATALI »21 nov 2007, 10:21

Suzan »21 nov 2007, 11:17

NATALI »21 nov 2007, 11:31

Re: Cyst er skræmmende?

Oxytocin »nov 25 2007, 01:33

ksaaa »25 maj 2008, 10:13

Oxytocin »25. maj 2008, 15:07

ksaaa »27 maj 2008 8:57

Oxytocin »27 maj 2008, 17:18

ksaaa »27 maj 2008, 19:54

Parasolka »01 Apr 2009, 20:27

gavrilova »11. april 2009, 17:30

Nastenok »17 Aug 2009, 08:58

Oxytocin »Aug 17 2009, 15:51

Tata-ta »18 Aug 2009, 16:16

Oxytocin »Aug 18 2009, 21:31

Tata-ta »25 aug 2009, 19:26

Oxytocin »Aug 26 2009, 00:27

Kalinka »12 mar 2010, 22:15

Oxytocin »12. marts 2010, 22:21

Kan jeg blive gravid med en æggestokkecyst

"Er det muligt at blive gravid med en æggestokkecyst?" Er et af de populære spørgsmål om kvinder med denne diagnose. Og det er ikke overraskende, for absolut anbefaler alle gynækologer at planlægge en graviditet og omhyggeligt forberede sig på barnets opfattelse. Forberedelse af en sådan vigtig begivenhed i livet hjælper med at forhindre mulige krænkelser ikke kun i den nyfødte, men også i den meget fremtidige mor. En af de vigtigste undersøgelser under graviditetsplanlægning er ultralydsundersøgelse af bækkenorganerne. Det er da, at kvinden lærer om tilstedeværelsen af ​​tumorer. I de fleste tilfælde behandles patienterne og planlægger allerede en graviditet efter en æggestokkecyst. Der er dog dem der ikke er opmærksomme på lægenes anbefalinger. Nogle af dem giver med succes sunde børn, mens andre venter på triste konsekvenser, herunder død. Så hvor er sandheden? Er det muligt at blive gravid med en æggestokkecyst, hvad er den reelle risiko for komplikation og er det nødvendigt at behandle sygdommen?

Påvirker cysten evnen til at opfatte et barn?

Forekomsten af ​​tumorer på æggestokken påvirker ikke reproduktiv funktion. Desuden er det graviditeten, som hjælper cysten til at opløse sig selv. Dette vedrører imidlertid kun formationer af godartet natur (follikulær cyste). Andre kræver konstant overvågning og obligatorisk behandling.

En ovariecyst kan blive gravid, men anbefales ikke. Efterhånden som den vokser, begynder den nye formation at lægge pres på nabostillede organer, hvilket især interfererer med den normale funktion af æggestokken selv og æggelederne. Således er folliklerne underudviklede, ægget forekommer ikke, så ægløsning er fraværende. Derfor forekommer der ikke graviditet. Hvis ægget stadig er ude, så vil det sandsynligvis ikke være i stand til at komme ind i livmoderen på grund af æggestokkens neoplasma. I dette tilfælde vil befrugtning forekomme i røret og en ektopisk graviditet vil forekomme. Er det værd at risikoen?

Hvis en kvinde alligevel lykkes med at blive gravid med en cyste, bliver der straks tildelt yderligere undersøgelser og prøver. En specialist overvåger konstant dynamikken i udviklingen af ​​uddannelse, og hvis det ikke over tid falder i størrelse, men fortsætter med at vokse eller ozlokachestvlyatsya, er en kvinde ordineret laparoskopi. Ifølge statistikker gennemgår kun 4-5% af patienterne under graviditeten kirurgi for at fjerne en cyste.

En hel del kvinder, der er interesserede: "Kan jeg blive gravid med en cyste af det rigtige ovarie?" Du kan. Og venstre ovarie også. Placeringen af ​​den nye formation påvirker ikke opfattelsen.

Det er vigtigt at bemærke, at der var sådanne tilfælde, hvor lægen selv ikke kunne diagnosticere korrekt, fordi han ikke vidste, at kvinden havde en cyste eller graviditet, især når graviditetstesten var positiv. Faktisk, hvis der er en cyste, kan en graviditetstest vise to strimler. Derfor skal du altid tænke på en specialists professionalisme, læse anmeldelser om ham, lære udtalelser fra hans andre patienter.

Typer af cyster og deres virkning på befrugtning

Desværre er det umuligt at forudsige, hvordan en neoplasm opfører sig under graviditeten. Nogle var selvopløsende, andre blev forstørret og fjernet. Der er dog typer af cystiske formationer, der ikke blander opfattelsen:

  1. Follikulær cyste. Den lille størrelse forhindrer ikke graviditeten. Også en kvinde bør have et stabilt niveau af hormoner, og eventuelle sygdomme bør være fraværende. Når du planlægger et barn med denne diagnose, anbefales det at besøge en praktiserende læge, ENT, endokrinolog, gynækolog og få en blodprøve for hormoner.
  2. Paraovarian cyste. Selv om uddannelse er en tumorlignende proces, påvirker det ikke ægens modning og dets fremskridt i livmoderen, hæmmer ikke bevægelsen af ​​spermatozoer. Graviditet er mulig.

Hvis der er opstået opfattelse, er det vigtigt at overvåges regelmæssigt af en gynækolog. Der har været tilfælde, hvor en neoplasm bidrog til ophør af intrauterin udvikling af fosteret og dets død. Desuden, efter at have gennemgået den nødvendige behandling, viste en æggestokkesyster igen efter en frossen graviditet.

Hvordan man bliver gravid efter en cyst i æggestokkene

For at slippe af med neoplasma bruger specialister oftest en operation til at fjerne en cyste - laparoskopi. Gendannelsesperioden skal være rolig og behagelig. At have sex er kun tilladt tre måneder efter operationen og forsøger at opfatte et barn - seks måneder senere. Sandsynligheden for graviditet er 85%. Men det er bedre ikke at skynde sig, men at passere alle de nødvendige undersøgelser for vellykket befrugtning og fødsel.

For at øge sandsynligheden for befrugtning efter operation anbefales:

  • Følg en særlig kost. Spis ikke noget fedt, stegt, røget. Det bedste er at spise dampet mad. Så det sparer maksimalt vitaminer. Ved planlægning bør opfattelsen helt afstå fra alkohol. For at genoprette mikrofloraen kræves det daglige indtag af mejeriprodukter, korn og friske juice. Desuden ordinerer lægen et kursus af vitaminer.
  • Undgå fysisk anstrengelse, overarbejde og stress.
  • Hvis der var operation, efter operationen, holde sig til sengeluften.
  • Udfør alle udnævnelser læge. For eksempel, hvis en gynækolog foreskrev antibiotika, bør de helt sikkert tages.

Kan jeg gøre IVF med en æggestokkecyst

Neoplasma er ikke en hindring for in vitro befrugtning. De fleste klinikker udfører ikke kirurgi, men indleder bare ægløsning og tager æg og forsøger at bevare ovariereserven fuldt ud. Således er ovariecyst og IVF kompatible. Desuden hjælper den genoprettede hormonelle baggrund neoplasmen med at opløse sig selv, bliver gravid hurtigere og ikke påvirker den fødedygtige.

Kan jeg blive gravid med en æggestokkecyst

Ofte spørger kvinder gynækologer, hvis de kan blive gravid med en æggestokkecyst. Populariteten af ​​dette problem skyldes det faktum, at der i de senere år er tilfælde af diagnose hos patienter, godartede og ondartede tumorer i reproduktive organer. Graviditet og æggestokkens cyste sker ofte, og dannelsen kan være på den ene side eller på begge sider.

Det er vigtigt at forstå, at der er mange typer cyster, og hvis nogle ikke blander sig med undfangelsen, kan andre blive en reel hindring for gennemførelsen af ​​den primære reproduktive funktion. En anden fare ligger i, at neoplasmer ikke kan påvises i flere år, og de bliver ofte årsag til infertilitet. Derfor er det nødvendigt at finde ud af om det er muligt at blive gravid med en æggestokkecyst.

symptomatologi

Ovariecyster under graviditet i de tidlige stadier kan gå ubemærket. Men hvis en kvinde i lang tid fører til et ubeskyttet sexliv, og der ikke forekommer befrugtning, skal du være opmærksom på visse symptomer, som kan hjælpe med at mistanke om begyndelsen af ​​tumormodning.

I de fleste tilfælde findes cyster hos patienter med reproduktiv alder, mindre hyppigt hos kvinder i overgangsalderen og hos unge piger. Det vigtigste særpræg ved dannelsen af ​​en tumor er, at sidstnævnte består af celler, og den tidligere er ofte fyldt med væske, der kan være fragmenter af hår og selv tænder.

Med en ovariecystepregnering er det muligt. Kilde: ddtoparino.ru

Du kan mistanke om udviklingen af ​​den patologiske proces under følgende forhold:

  1. Fra den side, hvor cysten dukker op, vil kvinden føle smerte, som stiger under menstruationsblødning;
  2. Hyppigt ansporing til toilettet og problemer med afføringsprocessen på grund af det øgede tryk på cysten på tarmene og blæren;
  3. Der er en krænkelse af menstruationscyklussen, hvis neoplasma producerer kønshormoner (månedligt rigeligt eller knappe, er deres forsinkelse noteret);
  4. Det er muligt, at fænotype tegnene ændres, hvis cysten producerer hanlige hormoner, og de giver en ændring i stemmen, såvel som udseendet af mandlig hår;
  5. Når dannelsen brydes op, opdages der alvorlige smerter og symptomer på peritonitis. Hvis den er stor, kan den bøje sig ud i lokaliseringszonen og blive synlig for det blotte øje.

Kun lægen vil afgøre, om det er muligt at blive gravid med en cyste, efter at have foretaget en grundig diagnose og undersøgelse af patienten i en gynækologisk stol. Som du kan se, er der ingen karakteristiske symptomer på æggestokkene, derfor er det nødvendigt at differentiere med andre patologier.

Under graviditeten opdages der først en cyste i æggestokkene, fordi en kvinde måske ikke har haft ubehag før, og følgelig gik ikke til en gynækologs aftale, idet der henvises til, at hvis ingenting gør ondt, så er alt i orden. Overvej forholdet mellem cyste og graviditet.

Som tidligere nævnt er mange typer af cystiske tumorer kendt i gynækologi. Alle i en eller anden grad kan blive en hindring for befrugtning. Det er også værd at sige, at nogle specialister, der har diagnosticeret en sådan formation, råder kvinder til at beskytte sig mod en mulig graviditet, indtil fuldstændig opsving.

Gul krop

Denne type neoplasma er ofte diagnosticeret hos kvinder i reproduktiv alder, så de er interesserede i graviditet med en æggestokkecyst, om det er muligt, eller det vil være en hindring. Med denne form for dannelse vil befrugtningen forekomme endnu bedre end i fraværet, da cysten hjælper ægget med at få et fast greb i livmoderhulen og forhindrer et sandsynligt abort i den tidlige periode.

Cyst follikulær og corpus luteum. Kilde: kleopatraclean.ru

Dette skyldes det faktum, at corpus luteum selv har evnen til at fremstille et så vigtigt kønshormon som progesteron. En cyste af denne type forekommer uafhængigt i hver pige efter graviditeten og udfører funktionen af ​​moderkagen i nogen tid. Hvis tumørens størrelse er lille, så er dette normen, og hvis det er stort, betragtes det som en cyste. Men faren for kroppen er ikke.

dermoid

Også kvinder kan spørge, om du kan blive gravid med en dermoid type cyste. I dette tilfælde siger lægerne, at kødets befrugtningshastighed er ret høj, da der i sådanne tilstedeværelser ikke er forstyrrelser i reproduktionssystemets arbejde.

Den dermoidcyst selv har en ubetydelig størrelse, og i de fleste tilfælde er den fundet ekstremt sjældent, forudsat at der udføres en grundig ultralydsscreening af bækkenorganerne. Også disse formationer har ingen tendens til at stige i størrelse.

endometrioide

Også, piger er ofte interesserede i, om graviditet er mulig med en ovariecyst af endometroid typen. Eksperter hævder utvetydigt, at en sådan tumor væsentligt reducerer sandsynligheden for befrugtning af ægget og den efterfølgende fastgørelse af embryoet til livmoderhulen.

Cyster af denne type er dannet hos kvinder, der har en historie med endometriose. Ofte bliver sygdommen årsagen til infertilitet, fordi det i lang tid går uden symptomer. Når der opstår smerte, er adhæsioner næsten altid dannet i livmoderhulen, som er en barriere for udløsningen af ​​ægget udefra.

Ved endometriose kan der forekomme ondartede tumorer, inklusiv to æggestokke, der påvirker med det samme, men hvis kun en appendage er involveret i den patologiske proces, er sandsynligheden for befrugtning, selvom den er ubetydelig, til stede. Det viser sig, at du kan blive gravid med en æggestokkecyst, først i starten er det nødvendigt at gennemgå behandling og eliminere endometriose.

Paraovarialnaya

Når lægen diagnosticerer en afvigelse i livmoderens arbejde, dannes en paraovarial æggestokkecyst. Er det muligt at blive gravid i denne sag, vil specialisten helt sikkert svare på en positiv måde. I de fleste tilfælde er sådanne strukturer af mindre størrelse og giver ikke patienter ubehag.

Paraovariske cyster på begge sider. Kilde: kistamed.ru

Hvis en ovariecyst blev detekteret, kan graviditeten opretholdes, forudsat at den ikke er mere end tre centimeter i diameter. Ellers er der stor risiko for abort, så eksperter anbefaler at afbryde.

follikulært

Spørg specialisten spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med en follikulær type cyste, han vil helt sikkert give et negativt svar. Faktum er, at disse formationer er nært beslægtede med ægløsningsprocessen, og når de opstår, modner æget ikke fuldt ud, og hvis det sker, nærmer det sig ikke befrugtning med vitale tegn, det vil sige det anses for uegnet.

Follikulære cyster og graviditetskoncepter er ikke kompatible, men der er en chance for befrugtning, hvis kun højre eller venstre ovarie er involveret i den patologiske proces. I dette tilfælde vil den sunde del af kønsorganerne give æg fuldstændigt modnet.

ondartet

Hvis der er en ovariecyst, afhænger det af sin type om det er muligt at blive gravid. For eksempel er det muligt, at patienten vil blive diagnosticeret med dannelsen af ​​en malign art. I dette tilfælde anbefaler eksperter ikke at forlade barnet, hvis opfattelsen allerede er sket. Dette skyldes, at neoplasmer ofte afhænger af hormoner.

Under graviditeten varierer niveauet af disse stoffer i kroppen kraftigt, og med visse ændringer kan cysten begynde at vokse hurtigt i størrelse. Eksperter anbefaler, at sådanne formationer fjernes. Efter operationen, hvis en ovarie bliver uberørt, er der en chance for at udholde og føde et sundt barn.

effekt

Det er også et åbent spørgsmål, hvordan ovariecysten påvirker opfattelsen. At give svaret skal utvetydigt overveje formationen. For eksempel med endometroidformen vil der være problemer med opfattelsen, da den udvikler sig mod baggrunden for endometriose, og det kan igen forårsage adhæsioner i livmoderhulen.

Med en funktionel cyst af lille størrelse kan du planlægge graviditet. Kilde: kistayaichnika.ru

Follikulær cyste forstyrrer ægløsningsprocessen, men i sin tidlige opdagelse samt gennemførelse af en kompletteret terapi vil en kvinde i fremtiden have store chancer for at blive gravid og bære et barn. Tilstedeværelsen af ​​en follikulær cyste har praktisk talt ingen effekt på denne proces, da den ikke krænker den hormonelle baggrund.

En cystisk funktionstype, hvor en graviditet opstår, hvis den hurtigt øger størrelsen, når et barn bliver født, vil forårsage et tidligt abort. I resten er der ingen fare, for ofte går det i slutningen af ​​første trimester af neoplasma alene.

planlægning

Ovariecyst og graviditetsplanlægning er helt klart et varmt emne for kvinder med denne patologi og drømmer om at blive moder. Det er meget vigtigt at forberede din krop korrekt i en så lang og ansvarlig periode, hvor pigen vil bære barnet.

I første omgang vil det være nødvendigt at gennemgå den mest komplette undersøgelse, ifølge resultaterne af hvilke specialisten vil bestemme størrelsen af ​​cysten, dens udseende og også vurdere fareniveauet for kvinden selv og det ufødte barn. På baggrund af endometroid typen udvikler polycystisk ofte, hvilket fører til midlertidig infertilitet.

Du kan slippe af med det ved hormonbehandling, som varer i fire måneder. Derefter, hvis dynamikken er positiv, kan du forsøge at opfatte et barn. Hvis cysten ikke bliver mindre, er dens fjernelse ordineret, og de forbereder sig på graviditet efter fuld inddrivelse.

Hvis en cyste opdages ved den første planlagte ultralydsscreening, er kvinden under særlig kontrol, og hun bliver nødt til at besøge gynækologen oftere på en individuel skema, og i alvorlige tilfælde bliver patienten placeret i indlæggelsesbehandling for at bevare graviditeten.

odds

Da det er kendt, at der er et positivt svar på spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at blive gravid med en cyste på æggestokken, trækker specialister utvetydigt kvindernes opmærksomhed på, at de bliver nødt til at være under konstant lægeovervågning i hele graviditetsperioden.

Det er heller ikke klart, hvordan en cyste opfører sig efter opfattelsen. I nogle patienter begynder de at stige, i andre tværtimod er der en tendens til et fald i formationsstørrelsen. For at forhindre komplikationer af graviditet er det derfor bedre at planlægge efter fjernelse af en cystisk neoplasma.

Ovariecyst og graviditet er mulig, selvom det anses for at være en kompleks patologi, der, hvis det påvises, kræver indledende behandling, op til fjernelse af neoplasma, og kun så tænk på at have en baby.

Forum graviditet. Magasin 9 måneder.

Graviditet og fødsel. Diskussionsspørgsmål

  • Liste over fora <9 måneder
  • Skift skriftstørrelse
  • Til udskrivning
  • Ofte stillede spørgsmål
  • registrering
  • Log ind

Ovariecyst og graviditet

Ovariecyst og graviditet

Natalka-Liu »21 nov 2007, 09:51

NATALI »21 nov 2007, 10:21

Suzan »21 nov 2007, 11:17

NATALI »21 nov 2007, 11:31

Re: Cyst er skræmmende?

Oxytocin »nov 25 2007, 01:33

ksaaa »25 maj 2008, 10:13

Oxytocin »25. maj 2008, 15:07

ksaaa »27 maj 2008 8:57

Oxytocin »27 maj 2008, 17:18

ksaaa »27 maj 2008, 19:54

Parasolka »01 Apr 2009, 20:27

gavrilova »11. april 2009, 17:30

Nastenok »17 Aug 2009, 08:58

Oxytocin »Aug 17 2009, 15:51

Tata-ta »18 Aug 2009, 16:16

Oxytocin »Aug 18 2009, 21:31

Tata-ta »25 aug 2009, 19:26

Oxytocin »Aug 26 2009, 00:27

Kalinka »12 mar 2010, 22:15

Oxytocin »12. marts 2010, 22:21

Kan jeg blive gravid med en æggestokkecyst, og hvor farlig er det?

Graviditet er en glad begivenhed i hver kvindes liv, fordi et mirakel om fødslen af ​​et nyt liv vil ske meget snart. Og selvom denne stat er blevet undersøgt tilstrækkeligt, er den stadig mystisk, da det er umuligt at sige med 100% sikkerhed, hvordan en lang barnefødt for en kvinde eller en anden vil passere. En af de hyppigste sygdomme under graviditeten er en cyster i æggestokkene. Ny vækst kan forekomme både før befrugtning og efter.

Selvfølgelig, hvis den forventede mor er ansvarlig for hendes helbred og planlægger hendes fremtid, skal hun naturligvis besøge lægen for undersøgelse og korrekt forberedelse til opfattelse. Hvis en cyste opdages i løbet af forskning, anbefales det først at behandle eller fjerne det kirurgisk, og først derefter begynde at leve åbent sexliv. Ca. 90% af æggestokkene forekommer lige før unnfangelsen, men forbliver ubemærket.

Kan jeg blive gravid med en æggestokkecyst?

Mange kvinder, der under undersøgelse før undfangelsen afslørede den patologiske dannelse af gonaden, undrer sig over, om det er farligt, og hvad er sandsynligheden for at opfatte en baby.

Du kan blive gravid med en detekteret cyste, men det er bedre ikke at forsøge at gøre det, fordi ingen ved, hvordan neoplasmen opfører sig i 9-10 måneder med at bære et barn. Måske vil cysten selv løse og forårsage intet ubehag, det kan fryse i et stykke tid, eller tværtimod begynder det at vokse hurtigt og truer moderens sundhed og fostrets liv.

Du kan blive gravid med sådanne sygdomme i kønkirtlerne:

  1. Cystus af corpus luteum. Dette er den mest uskyldige neoplasma i reproduktiv kirtlen, som i 95% af tilfældene ikke forværrer graviditeten. Cystisk corpus luteum anses for at være uddannelse med meget tykke vægge, som blev dannet på stedet for den midlertidige kirtel - den gule krop. Hvis jernen af ​​en eller anden grund ikke regresserede, men forblev i stedet for den sprængende follikel, dannes der en cystisk dannelse. På indersiden er corpus luteumets cyste fyldt med lysfarvet flydende indhold, undertiden blandet med blod. Som regel detekteres denne neoplasma i de tidlige stadier af svangerskabet med ultralyd. Patologi opdages ganske ofte - hos omkring 5-10% af patienterne. Heldigvis udfører en sådan cyste i alle de fleste tilfælde alle funktionerne i corpus luteumet og løser derefter 16-17 uger af svangerskabet.
  2. Follikulær cyste. En tumor fremkommer, hvis den dominerende follikel ikke er brudt på grund af hormonel ubalance og har ikke frigivet et modent æg i livmoderen. Ægløsning finder ikke sted, og follikelen bliver gradvist fyldt med væske, der bliver til en cyste. Selvfølgelig, i den måned, hvor follikelen ikke har bristet, kan der ikke være nogen undfangelse. Men i efterfølgende måneder kan graviditeten komme med en eksisterende cyste. Disse cyster regner som regel selvstændigt inden for få måneder, og mange gynækologer anser det ikke engang for at behandle dem. Det sker imidlertid også, at neoplasmen fortsætter med at vokse og når en imponerende størrelse. Hvis den follikulære cyste begyndte at vokse under graviditeten (hvilket er ekstremt sjældent), skal lægerne træffe ekstreme foranstaltninger - for at udføre operationen.
  3. Dermoid cyste. Tumoren lægges i utero på grund af indflydelsen af ​​negative faktorer, når væv uden for dette organ kommer ind i fostrets ovarie. Desværre når neoplasmen ved en piges fødsel kun nogle få mm., Og forbliver derfor ubemærket af lægerne. Dermoid kan begynde sin vækst til enhver tid, herunder under graviditet. Desværre regner en sådan cyste sig aldrig og vil ikke mindske i størrelse efter mm. Derfor er behandlingen kun kirurgisk. Hvis dermoidcysten i den forventede moders kirtle vokser ikke eller øger størrelsen ekstremt langsomt og ikke forstyrrer den normale udvikling af barnet, ses det kun. Ellers udfører læger laparoskopi.
  4. Cystadenom er en ganske alvorlig og farlig sygdom. Desværre har denne neoplasme meget store chancer for at degenerere til en malign tumor, og behandlingen bør derfor kun være radikal. Der er flere typer cystadena: serøs (som ligner en konventionel cyste, normalt enkeltkammer og fyldt med væske), papillær (såkaldt på grund af flere polyføse vækstarter, som kan være både uden for formationen og inde i den) og slimhinde (fyldt indefra ikke med væske og uigennemsigtigt slim - mucin). I de fleste tilfælde forekommer cyster før graviditet, og efter unnfangelse af alle 3 typer findes en serøs neoplasma oftest. Hvis ultralydet ikke overstiger 3 cm, må der ikke træffes yderligere foranstaltninger, men tumoren overvåges omhyggeligt. Hvis cysten vokser, så anbefaler lægerne at beslutte sig for en abort inden 12 ugers svangerskabsperiode eller at fjerne cysten under graviditeten efter 16 uger.
  5. Endometrioid cyste. Det danner efter endometrialceller ind i æggestokken under indflydelse af provokerende faktorer, som normalt kun skal detekteres inde i livmoderen. I reproduktive kirtler udfører disse celler deres sædvanlige funktion - de gennemgår cykliske ændringer. Det akkumulerede blod kan ikke forlade kvindens krop gennem livmoderhalsen, som sker under menstruation, og derfor dannes en endometrioid kapsel fyldt med menstruationsblod. En endometriotisk cyste er altid dannet før undfangelsen, men hvis en kvinde ikke er blevet undersøgt, er hun allerede fundet under den "interessante stilling". Hvis komprimeringen er lille, vil gynækologen overvåge ham, ordinere medicin, der fremmer resorptionen af ​​cysten. Hvis ingenting hjælper, og tumoren vokser, er det tilrådeligt at søge hjælp fra kirurger.
  6. Paraovarialnaya. Enkeltkammers dannelse med meget tynde vægge er placeret i mellemrummet mellem æggestokken og bladene på det brede livmoderbånd. De fleste af de paraovariale cyster, der findes under drægtigheden, er ikke-kritiske og vokser ikke i løbet af denne periode, ellers fjernes cysten.
  7. Polycystisk. Denne patologi består af flere cystiske formationer i gonadalkirtlen, som dannes på grund af det faktum, at de follikler, der skal regresseres, efterlader en - den dominerende (hvor ægget modnes) ikke forsvandt, men forblev på plads, fyldt med væske. Desværre er en af ​​de vigtigste konsekvenser af denne sygdom infertilitet, og derfor er en kvinde med en sådan diagnose svær at blive gravid, selv med hjælp fra læger og endnu mere selvstændigt. Men graviditet er stadig muligt. Selvom den efterlængte opfattelse er sket, er patienten med polycystisk påkrævet nært tilsyn med læger og udnævnelsen af ​​passende terapi. Uden behandling øges risikoen for abort, for tidlig fødsel, føtale abnormiteter, svangerskabsdiabetes og hypertension mange gange.

God eftermiddag Jeg har 2 dårlige nyheder i dag. Jeg havde en forsinkelse, jeg gjorde en test - en positiv (jeg glædede mig virkelig til dette barn, efter en savnet graviditet for 2 år siden, min mand og jeg ønskede at blive forældre endnu mere). Hun løb på ultralydet for at sikre sig at hun gættede, og der havde hun en ektopisk graviditet (tubal) og en follikulær cyste på en æggestokk, der måler 5 cm. Kan en cyste påvirke dette? (Veronica, 23 år)

Veronica, jeg er meget ked af det for dig. Nej, en funktionel cyste forstyrrer ikke befrugtningen og kan ikke påvirke udviklingen af ​​ektopisk graviditet. Du skal snarest besøge en læge for en abort. Udsæt ikke besøg på hospitalet.

Som du kan se, er det bedre at tjekke før graviditet end efter et besøg hos lægen til registrering for at identificere for dig selv en ubehagelig opdagelse i form af en æggestokkecyst. Ifølge statistikker er cyster dannet ganske sjældent - kun i 10% af tilfældene, oftest er denne patologi til stede selv før undfangelsen, men forbliver ubemærket.

Mange kvinder er interesserede i, hvilken cyste, som æggestok dannes oftere. Der findes ingen nøjagtige statistikker, men forskning fra forskere har vist, at den patologiske proces oftest begynder rigtigt. Dette skyldes den bedre ernæring af den rigtige æggestok, end den venstre, på grund af sin direkte forbindelse til hovedorta. Bilaterale ovariecyster er heldigvis mindre almindelige - i omkring 7-10% af alle tilfælde.

Hej Jeg er gravid, periode på 6 uger. Jeg gik til en ultralyd (jeg gik ikke til gynækologen endnu), og der blev jeg diagnosticeret med en 8 cm paraovarisk cyste. Hvad skal jeg gøre? (Anna, 26 år gammel)

Hej, Anna. Næsten konklusioner er ret vanskelige at tegne. Alt jeg kan sige er, at en dermoid cyste ikke forsvinder hvor som helst alene, og under graviditeten kan den kun begynde at vokse. Besøg din gynækolog hurtigst muligt og vis ham et ultralyd. Det er nødvendigt at gentage denne undersøgelse fra en anden specialist og se på den gynækologiske stol for at sikre, at diagnosen er korrekt, og så tænk på, hvad man skal gøre. Dermoid cyste skal fjernes kirurgisk.

Er det muligt at forvirre en cyster i æggestokkene med graviditet?

Tegn på udseendet af æggestokkene kan nemt forveksles med graviditet, fordi symptomerne på den patologiske proces og i perioden efter opfattelsen er meget ens i nogle:

  • Manglende perioder. En stor cyste kan godt bringe ned menstruationscyklussen og forårsage amenoré.
  • Træk smerter i underlivet. Når graviditeten er normal, er upresenterede sammentrækninger mulige i underlivet uden præcis lokalisering, og mange patienter sammen med fravær af menstruation kan let tage cysten for vellykket befrugtning.
  • Udseendet af karakteristiske tegn på graviditet: en overtrædelse af stolen, sløvhed, kvalme, opkastning, vægtøgning.
  • Forøg størrelsen på underlivet. Hvis abdomen forstørres på grund af en cyste, indikerer dette enten sin hurtige vækst eller ascites (patologisk ophobning af væske i bukhulen).

God eftermiddag, læge. Kan du venligst fortælle mig, om en cyster i æggestokkene kan give en positiv graviditetstest? For en måned siden fandt jeg en lille endometrioid cyste (jeg er under behandling), men i dag lavede jeg en test, den viser 2 strimler. (Olga, 32 år)

Hej, Olga. Dette kan være, men med en lille del af sandsynligheden - kun ca. 1%. En graviditetstest reagerer på forhøjede niveauer af hCG (human choriongonadotropin). I normal tilstand er dette hormon også i kroppen, men i ekstremt små doser. Forøgelse af hCG niveauer i mangel af graviditet kan tale om langt større problemer end en cyste. Derudover er der graviditetstest, der giver falske positive resultater på grund af forkert opbevaring, udløbsdato mv. Jeg vil råde dig til at besøge en gynækolog og blive undersøgt for at finde ud af præcis om din tilstand.

For at sikre, at ændringer i kroppen ikke er forbundet med en æggestokkecyst, men med en efterlængt graviditet, er det nødvendigt:

  • At gennemføre en test. En positiv graviditetstest med en 100% garanti indikerer vellykket befrugtning. Du bør overveje, at der er falske positive resultater, og derfor bør undersøgelsen gentages flere gange for større sikkerhed.
  • Bloddonation til choriongonadotropin (hCG). I de første uger af graviditeten øges koncentrationen af ​​hCG utrætteligt og fordobles hver 2-3 dage.
  • USA. Hvis den tilsigtede graviditet er allerede 3-4 uger, så lægen vil let se ægget i livmoderen.

Faktisk er det muligt at forvirre en cyste med graviditet kun af dine følelser. Vær det som det kan, så snart du føler ubehag eller har en forsinkelse i menstruationen - kontakt en specialist. Medicin til 1 optagelse sætter den korrekte diagnose, og du vil ikke blive plaget af tvivl.

Hej Jeg er syg i den anden uge og forsinkelsen af ​​menstruation. Jeg tror jeg er gravid. Men læs på internettet, at sådanne symptomer kan give en æggestokkecyst? Er det muligt at forvirre en cyste med graviditet? Jeg gjorde kun 1 graviditetstest - det er positivt. (Evgenia, 29 år)

Hej, Eugene. Kistu og graviditet og sandhed kan forveksles med kliniske tegn. Testen kan være positiv selv i mangel af graviditet af forskellige årsager: at tage bestemte stoffer, forekomsten af ​​tumorer, en mislykket ny abort, en udløbs test osv. Prøv testen igen eller bedre, lav en ultralyd og giv blod til hCG. Disse 2 måder at diagnosticere vil give dig mulighed for at sikre, at 100% af graviditeten er en cystisk dannelse.

Ovariecyst efter IVF

En påvist cyste forud for forberedelse til ekstrakorporal befrugtning er en kontraindikation for denne procedure med undtagelse af polycystiske æggestokke og små funktionelle cyster (follikel eller corpus luteum). Tross alt kan ingen forudsige, hvad der vil ske med en neoplasma i mange måneder, og derfor er risikoen for stor.

Efter behandling eller fjernelse af cystisk dannelse udnyttes assisteret reproduktionsteknologi (ART) først efter 2-3 måneder efter gentagne undersøgelser. Succesen af ​​IVF efter æggestokkirurgi afhænger i vid udstrækning af mængden af ​​intervention og den funktionelle reserve af kønkirtlerne.

Hvis befrugtning har fundet sted ved hjælp af assisteret reproduktionsteknologi, og efter et stykke tid har en cyste dannet på æggestokken, det behandles på nøjagtig samme måde som når der opdages en patologi under normal graviditet - det observeres og om nødvendigt fjernes kirurgisk.

God eftermiddag Jeg blev gravid, ordet er allerede 11 uger. Men problemet er, at en ultralydsscanning afslørede en cyst af corpus luteum 2 cm. Er det meget skræmmende, når graviditeten er kompliceret af en sådan diagnose? (Polina, 36 år)

God eftermiddag, Polina. Selvfølgelig er graviditet og cyste på samme tid ikke særlig god. Men du har intet at bekymre sig om. En lille cyste af den gule krop med en sandsynlighed på 99% påvirker ikke graviditeten og går væk alene til 18 ugers svangerskab. Derudover er det heller ikke farligt for barnet eller for dit helbred.

Skal jeg fjerne en ovariecyst under graviditeten

Når en cyste opdages under fødslen, skal kvinden passere følgende prøver:

  • bimanuel undersøgelse på gynækologisk stol
  • smøre fra vagina på infektionsbeholderen. såning om nødvendigt
  • ultralyd;
  • MR, hvis tumoren ikke har regresseret før 12 ugers svangerskabsperiode (for at udelukke den ondartede proces);
  • blodprøve for ovarie tumor markører: CA 125, HE-4, ROMA indeks. Det skal dog tages i betragtning, at i fremtiden mødre på grund af ændringer i kroppen kan disse indikatorer ændres, og derfor er de upålidelige.

Efter undersøgelserne beslutter lægerne om at observere tumordannelsen eller at slippe af med det hurtigt. Indikationer for et besøg hos kirurgen er:

  1. En malign tumor eller en for høj risiko for malignitet af cysten (for eksempel i cystadenomer). Hvis en sådan neoplasme opdages inden 12 uger af graviditeten, er den bedste udvej at have en abort, udskær en cyste, og kun 3-4 måneder senere forsøger at blive gravid igen.
  2. Væksten i uddannelsen. Langt størstedelen af ​​kønsorganernes cyster vokser ikke, mens de bærer en baby, men der er omvendt - tumoren kan vokse i størrelse hurtigt eller langsomt. Læger vurderer fremtidens mor og barns sundhedsrisici, og hvis de er høje, udfører de operationen, men ikke tidligere end efter 16-17 ugers drægtighed.
  3. Komplikationer: Torsion af cystens ben, kapselbrud, suppuration. Der er som regel ingen alvorlige komplikationer (og selve cysten manifesterer sig ikke klinisk), hvis formationen på reproduktiv kirtel er lille (mindre end 3-4 cm i diameter). Hvis der opstår en komplikation, bliver kvinden straks taget til kirurgisk afdeling og en nødoperation udføres. Desværre fører sådan stress til kroppen ofte til miskramninger (i kort periode med svangerskab) og for tidlig fødsel.
  4. Uddannelsesstørrelse mere end 8 cm.

Kirurgisk indgreb til gravide udføres altid ved hjælp af laparoskopi under generel anæstesi. Det ideelle tidspunkt for kirurgi er graviditetens anden trimester (14-26 uger), når alle fosterets organer og systemer allerede er dannet, og livmoderen ikke er så stor, at den i væsentlig grad hæmmer adgangen til de nødvendige væv. Men af ​​afgørende grunde kan kirurgi udføres på en hvilken som helst periode af svangerskab.

I begyndelsen af ​​operationen på den forreste abdominalvæg gør kirurgen 3 små snit (den centrale er lavet 2 cm over navlen), hvorigennem instrumenterne er indsat: en optisk enhed og trokere til betjeningsinstrumenter. Gas injiceres i bukhulen (under graviditeten skal trykket være mindre og lig med ca. 12 mm. Hg., Med standard laparoskopisk kirurgi når dette tal 45-50 mm. Hg.).

Kirurgen ser alt, hvad der sker på storskærmen, og ved hjælp af værktøjerne slipper han hurtigst muligt af cysten - han husker det inden for rammerne af et sundt væv, og så syr det. Efter fjernelse af cysten (gennem trokaren) sendes makropreparationen til histologisk undersøgelse.

I slutningen sanerer lægen abdominale hulrum. I de fleste tilfælde er dræningen ikke tilbage, og punkteringerne i underlivet er stramt sutureret.

Efter operationen går patienterne normalt op på den anden dag. I mangel af komplikationer og trusler mod moderens og fostrets liv udledes kvinden fra hospitalet i 3-4 dage. Suturfjernelse finder sted ca. en uge efter proceduren. Under den postoperative periode ordineres gravide kvinder med medicin, der er designet til at reducere ubehag, genoprette kroppens forsvar efter det oplevede stress og bevare graviditeten. Det er obligatorisk at udføre ultralyd.

Gravide kvinder bør ikke være for bange for operation på æggestokkene under deres "interessante stilling". Ingen læge vil sende en kvinde på bordet til kirurgen, medmindre af god grund. Derudover forbliver sandsynligheden for at lave en graviditet og have en sund baby med det moderne udstyr og kirurgens dygtighed meget højt.

Hej Jeg havde en cyste af corpus luteum på venstre ovarie 3 cm i diameter. Samtidig er jeg gravid - en periode på 13 uger. Hvad kan du gøre for at opløse cysten? (Lyudmila, 20 år gammel)

Hej Ludmila. Corpus luteumets cyste, især en lille, selvfølgelig, selv om den på en eller anden måde er en patologisk proces, er stadig meget sandsynligt, at den ikke påvirker den fødedygtige og snart vil forsvinde alene. Du behøver ikke tage noget, meget mindre vilkårligt - mange stoffer er ikke kompatible med graviditet og vil forårsage skade.

Endometrioid ovarie cyste og graviditets anmeldelser

Graviditet efter en endometrioid ovariecyst

For fem måneder siden blev en endometrioid cyste af den rigtige æggestok fjernet, og nu er jeg færdig med behandlingen med "ZHANIN" (præventionsmiddel). Jeg drømmer om at have børn! De siger, at der er en chance. Piger, fortæl mig, hvem har allerede stødt på dette?

Endometrioid cyste og polycystisk ovarie er forskellige sygdomme. Med endometri. At blive gravid er uvirkelig. Efter fjernelse af en cyste før graviditet, 6 år er gået, anbefalede lægen at blive gravid umiddelbart efter et kursus af hormoner, en stor risiko for, at cysten vil vokse igen, men på det tidspunkt var det ikke fra hvem der skulle fødes, det viste sig, hvordan det skete. Meget godt. Så held og lykke til dig!

Jeg fik en endometrisk cyste af æggestokken (i august) Jeg foreskrev NUCLEAR væksthormoner. Jeg læser anmeldelser, dette er GESTURE. Og overvægt og psykose og depression og sved og tæthed i brystet og nedsat libido. Jeg har ikke drikke, jeg drikker en fyrmorke, + phyto-gebyrer. Sletning tilbydes ikke. + De fandt også miomki (((Jeg spekulerer på, om det ikke helbreder med hormoner, hvad kan det vokse ind i?

I august havde jeg en endometrisk cyste fjernet. Hun blev gift i oktober og blev gravid i november. Det vigtigste er at finde en god læge for laparascopy og nøje følge hans anbefalinger. Og læs ikke nogen kommentarer og blive bange. Alle organismer er forskellige.

Brugeren af ​​hjemmesiden Woman.ru forstår og accepterer at han er fuldt ansvarlig for alt materiale, der delvist eller fuldt ud udgives af ham, ved hjælp af Woman.ru-tjenesten. Brugeren Woman.ru garanterer, at placeringen af ​​de materialer, der leveres til dem, ikke krænker tredjemands rettigheder (herunder men ikke begrænset til ophavsret), påvirker ikke deres ære og værdighed. Woman.ru-brugeren, der sender materialer, er således interesseret i at offentliggøre dem på webstedet og udtrykker sit samtykke til deres videre brug af redaktørerne for Woman.ru.All Site materialer Woman.ru, uanset form og dato for placering på stedet, kan kun bruges med samtykke fra webstedets redaktører. Reprinting materialer fra Woman.ru er umuligt uden skriftlig tilladelse fra udgiveren. Redaktionel er ikke ansvarlig for indholdet af reklamer og artikler. Forfatterens udtalelse må ikke falde sammen med redaktørernes synspunkt. Materialerne i "Sex" sektionen anbefales ikke til visning til personer under 18 år. Når du besøger woman.ru accepterer du Woman.ru brugsbetingelserne, inkl. og hvad angår cookies

Alla Jeg var online 9 timer siden Rusland, Saransk

Og ja, du har ret. Både internettet og lægerne siger det slutter. cyste behandles ikke, løser ikke, i modsætning til andre. Slet og i IR et stykke tid.

Alla Jeg var online 9 timer siden Rusland, Saransk

Jeg har også slettet slutningen. cyst på lapar. Men hvordan er det, at der er en endometriotisk cyste, men der er ingen endometriose? Det sker ikke. Du skal bare lave en præcis diagnose, men du kan se det tydeligt på operationen. Hvis dette virkelig er slutningen. cyste, det vil sige foci end. Og hvis der ikke er endometriose, så er cysten ikke ende-I. Held og lykke, Vika.

Victoria Jeg var online 7 timer siden Rusland, Belgorod

Tak, Alla. Jeg læser også, at denne cyste kommer frem i endometriose. Og med endometritis? Den udoist sagde, at overfladen af ​​livmoderen er ujævn på grund af betændelse.

Alla Jeg var online 9 timer siden Rusland, Saransk

Åh, Vika, jeg vil ikke lyve, jeg ved det ikke. Også jeg blev først sat på en ultralyd på enden af ​​cysten, og derefter efter lapar lavede de en histologi, og dette blev bekræftet. Det tjente endometriose, er det forkert. Disse er hormoner at tage før overgangsalderen, rædsel. Held og lykke med din behandling.

Er det muligt at blive gravid med en endometrioid cyste?

Piger, og hvis der er læger, gynækologer, fortæl mig det, er det muligt at blive gravid med endometriose og en endometrioid cyste på æggestokken? I april var der en operation for at fjerne en sådan cyste, der var endometrisk hyperplasi, nu er det samme problem igen, og cysten er på samme side. Kan jeg blive gravid med denne diagnose? Allerede er der ingen tålmodighed og styrke til at gå igennem det igen. Tiden løber ud, og graviditet forekommer ikke. Jeg har hørt, at det under graviditeten er, at du kan sige farvel til denne endometriose, men det er også hovedårsagen til infertilitet. Jeg tager duphaston, ægløsning bestemt af test, det er. Fortæl mig min gode, måske er der en måde at skelne chancen for at blive gravid med dette. Tak på forhånd for dine råd og udtalelser, især jeg ville være taknemmelig, hvis de, der kunne forestille sig med den samme diagnose, vil skrive. Ser virkelig frem til at svare..

[email protected], afhængigt af hvilken cyste, hvis endometrioid, så er kun operationen færdig.

Fortæl nogen behandlet en cyste Yarin?

Nyusha 87, kan du allerede lykønskes med tilføjelsen. Jeg håber virkelig, at alt er fint. )))

0 0 Forfatter: Nyusha87, Barnaul

Jeg havde en endometrioid cyste på min æggestok! I 2 år forsøgte vi at have en baby, lægen sagde at på grund af cysten, får vi ikke det, fordi æggestokkene ikke virker for hende. Selvom mine perioder var regelmæssige uden forsinkelser! Jeg var nasty og gjorde laproskopi, de fjernede en endometrisk cyste fra venstre æggestok, fandt en lille folikilier til højre (selvom den ikke var synlig gennem ultralydet) og brændte ud i starten af ​​endometriose. Og de kontrollerede patency af rørene (alt var fint der, passable). Efter udskrivning gav den læge, der gjorde operationen, mig ikke noget, ingen stoffer og hormoner! Han sagde, at det er presserende at blive gravid, sagde, at hvis graviditeten ikke kommer med det samme, skal du ikke bekymre dig om, at graviditeten kan forekomme i 5-7 måneder (indtil æggestokkene genoprettes efter operationen). Efter at være blevet afladet om 2 uger, begyndte vi straks at forsøge at få en baby, men det viste sig kun i 3 måneder! Og nu i en måned venter vi på vores efterlængte baby! Jeg ønsker dig held og lykke og alt vil fungere for dig!

0 0 Forfatter: lelechchka

Agara, det vil sige duphaston er langt fra det hormon, der foreskrives efter lapara? Forresten sagde doktoren fra hospitalet generelt, hvorfor det var meget rart at starte. Og jeg er jo meget bange for at starte det. Hun kan jo ikke gå selv. Men hun vokser ganske aktivt. Og hvad der ellers kan skade, er ikke kendt. Hvis den anden æggestok er berørt, bliver det værre

Agara, jeg bor i forstæderne.. Jeg håber også at alt vil fungere..

Agara, og problemet var kun i endometriose?

Agara, jeg håber at jeg stadig har.

0 0 Forfatter: Agara, Kemerovo

Tori, måske kan du stadig gøre det, kære! Og Gud hjalp mig sikkert, jeg betragter Mas i maven en gave fra himlen...)))

Tori, støtte! Lapara selv er ineffektivt uden efterfølgende hormonbehandling!

0 0 Forfatter: Agara, Kemerovo

Specielt i enhver klinik blev ikke undersøgt. Observeret fra den bedste by Gin, selvfølgelig, men det var ikke længe. Ca. et år.)))

Det var nødvendigt at dykke ind i selve undersøgelsens proces for at håndtere analyserne. Laparu lavet i Kemerovo, nok den bedste gynækolog-kirurg i Urals, jeg ved bare ikke hvor du bor, og derfor kan jeg ikke råde. Lapara var diagnostisk, og blev derefter behandlet.

0 0 Forfatter: Lubov

Desværre vil klinikkerne ikke fortælle dig det. Jeg undersøges i min by, jeg går til den bedste ultralydladning (han er fra onkologi, en specialist i uddannelse). For eksempel i denne cyklus med en forsinkelse på 10 dage (jeg havde allerede panik), sagde han, at sen ægløsning og anden fase af cyklen - vent på M, og så også en funktionel cyste og sagde, at jeg ikke ville bekymre mig, det vil passere. Det var den samme læge, der for sidste gang mistænkte forandringer af den sygdomme cyste og straks kørte ham for at donere blod til CA 125. Åh, og også, jeg havde en svag anden hylde på den cyste (endomitroid) på test for B! Og forresten, da jeg blev betjent, er cysten allerede blevet en cystom. Det er. Kør ikke, se fra en meget god specialist. Og hvis du bliver gravid med en cyste, så vær endnu mere årvågen. Mens jeg var på hospitalerne, lærte jeg sager, da jeg var nødt til at foretage operation under graviditeten (graviditeten blev bevaret). Eller ved fødslen af ​​kejsersnit og en cyste blev fjernet på samme tid. Men selvom babyen udvikler sig bedre i den "sunde" mave.

godt færdig Desværre er det ikke for mig, men jeg hjalp ikke.

0 0 Forfatter: Agara, Kemerovo

Lelechka, ZAB viste sig. Selv uden at forlade overgangsalderen. Ved 37 år gammel.)))

Jeg har lige lavet en lapar fra en stor kirurg, som selv har afskrækket mig, som alting er fint. Og så kom han og sagde, at jeg var en god fyr, at jeg ikke lyttede til borerne med den brune perle. Jeg havde ufrugtbarhed af uklar genetik før lapar, hormoner og ægløsning langs en ultralyd er normal. Men B kom ikke.

Lelechka, lapora anses ikke for en effektiv behandling for E uden hormonbehandling.

0 0 Forfatter: lelechchka

Moon Shine, jeg skal nu gøre folikometri for at bestemme ægløsning, lægen sagde at dette er gjort på 9, 14 og 21 DC. Men i øjeblikket er det ikke sikkert, om det er nødvendigt, siden slutningen har dukket op. cyst.. Under alle omstændigheder bliver det ikke sandsynligt at blive gravid, og det forekommer farligt at miscarry, dømme efter de eksempler, de beskriver her...

Tori, nej, jeg blev tildelt Duphaston, og det er det.

Pakninger Life Energy Tiande eller hvordan man kan slippe af med cyster uden kirurgi

Agara, hvor blev du undersøgt? Hvilket hospital?

0 0 Forfatter: lelechchka

Agara, hvad skete der? Bliv gravid ?? Jeg vil gerne give penge til behandling, spørgsmålet er, at der er et stort antal klinikker, der er endnu flere læger... Fortæl mig, hvor blev du behandlet? Hvor præcist har de hjulpet dig... Jeg betaler allerede anstændige penge, da jeg behandles og undersøges i Medsi, hver modtagelse med analyse og ultralyd er omkring 3 tusind, operationen er næsten 60 tusind, og så har byens hospital ikke engang lyst til at gå, i går forlod jeg. Jeg forbliver stadig i chok. Der er piger, der får en frossen graviditet, der drives til at rense, men det viser sig, at udtrykket er for lille til at lytte til en serzhechko på en ultralyd. Jeg gik der med mistanke om graviditet og en trussel, da der var hgch 118 og der var en brun daub, prikket til at holde, og den gentagne hgch viste 21... Udgivet selv med at lave en ultralyd, og pludselig var det et abort og det var nødvendigt at rense det... Nej, døren blev afladet og lukket... Jeg løb til ultralydsstationen, og det viste at der ikke var graviditet og nebylo, kun en gul krop forblev (tilsyneladende var der ægløsning), og de så en cyste svarende til enden på testiklen. Gentag ultralydsscanning ved 5DC for at bestemme hvilken slags cyste det er, og hvis den operation er bekræftet. I mellemtiden vil jeg indsamle oplysninger om, hvordan man styrker immunforsvaret og hvordan man forhindrer re-cyste..

0 0 Forfatter: Agara, Kemerovo

Efter en curettage (praktisk taget rentabel, uden anæstesi, på hospitalet) havde Lyolechchka på baggrund af kun düf endometriehyperplasi og adenomyose efter et år. Og jeg måtte selv tage OK i 7 måneder. Resultatet er nul. Ved kardinal behandling betød jeg ikke halvdelen af ​​dyuf i kombination med eller uden OK. Jeg blev hjulpet af medicinsk lapara + kunstig overgangsalder 4 skud lyukrin depot.

Lelechka, og du, efter Lapora, blev ikke ordineret medicin, der forårsager kunstig overgangsalder?

0 0 Forfatter: lelechchka

Lubov, det er en skam, at der i april var det samme problem, og behandlingen gik videre... Som et resultat, igen det nøjagtigt samme problem... Og vi forsøgte at blive forgæves... Måske er der nogle klinikker, hvor vi undersøges meget omhyggeligt. Fortæl mig, om der er bevist...

0 0 Forfatter: lelechchka

Agara, faktum er, at jeg også gik ned ad denne vej, fjernede cysten, lavede curettagen af ​​denne hyperplasi, begyndte at tænke under Duphaston, og nu med den næste undersøgelse dukkede en ny endometrioid cyste op og igen behandling af operationen og forsøgene... Og hvor er garantien for at det kommer ikke til at dukke op igen.. Jeg nægter ikke at fungere, fordi jeg ved, at en sådan cyste ikke virker af sig selv, så jeg vil vide, hvad jeg skal gøre for at reducere risikoen for sit nye udseende. For eksempel læser jeg, at endometriose forekommer oftere hos kvinder med nedsat immunitet. Det kan være værd at tage for dette formål nogle vitaminer til at hæve det... Og så videre.

0 0 Forfatter: lelechchka

Svetlyachek, jeg hader sådanne læger, der ikke fuldt ud undersøger øjeblikkeligt for kirurgiske indgreb, der klamrer... Held og lykke, lad os håbe på det bedste.

0 0 Forfatter: Agara, Kemerovo

I mindst et par år boede jeg med endometrisk hyperplasi, endometriose og adenomyose, og jeg kæmpede forgæves for ZB... Indtil jeg lavede en lapar og ikke kom ind i den kunstige overgangsalderen i 4 måneder. Hvorfor laver jeg det her? Min mening, zab med ende. Cyst kan være en procentdel på 10, men gør det endnu vanskeligere. Og sandsynligvis vil sådanne sygdomme føre til abort. Fordi kroppen er så meget hormonalt i de tidlige stadier af B. Alle hyperplastiske processer, herunder ende. Cyster, i sig selv, undergår ikke kirurgisk behandling, alvorligt beskadiger den naturlige cyklus, sommetider forringer ægløsning og er dokumenterede årsager til infertilitet, såvel som progesteronafhængige sygdomme. Selvom min cyklus var som et ur. Mit CV: Valget er dit - Vent på et mirakel i årevis eller tage skridt til en kardinal, dyr, men effektiv behandling. Jeg prøvede det andet og jeg gjorde det. Hvad og oprigtigt ønsker dig.

0 0 Forfatter: Businka, Moskva

Fireflies, læs ikke.. hvis du taler om "Perle, 2 pinde på testen"? Jeg ser aldrig på det! Jeg ville slette det for evigt.

0 0 Forfatter: Firefly, Kaluga

Helt enig. Det er bedre at forberede et mirakel på 100. Så du ikke bider dine albuer. Perle tak for ønsket. Jeg ønsker også held og lykke, læs din blog, jeg kan ikke forlade tårer.

0 0 Forfatter: Lubov

Og jeg var gravid med en sådan cyste, selvom trusselen var i tordenvejr og ikke reddede, renset. Og så operationen, og en anden operation, diagnosen Onco, en refutation af diagnosen hos Blokhin Institute. Til sidst, et rør, en ovarie. Men, sunde og planlæg graviditet. Bundlinjen: der skal behandles, det vigtigste i tide. Enhver uddannelse (under påvirkning af mange årsager, stress, sygdom, mad, økologi) kan give anledning til en "dårlig" sygdom. Generelt er det muligt at blive gravid med en sådan cyste. Spørgsmålet er, om det er muligt og nødvendigt. Efter min erfaring råder jeg alle til, at du først skal helbrede alle "byaki" og derefter blive gravid. Undskyld hvis du er ked af det, men det er min sandhed!

Endometrioid cyste og graviditet kompatibel

Gynækologer om kompatibilitet af endometrioid ovariecyster og graviditet fortsætter med at blive diskuteret, fordi denne dannelse ikke specielt forstyrrer det normale forløb af graviditeten.

Forestil dig situationen: I en gravid kvinde under undersøgelsen fandt de en sådan cyste. Vil du afbryde en eksisterende graviditet på grund af hende? Næppe. En kvinde ville roligt bære et barn, og der ville ikke være nogen egenskaber under denne graviditet på grund af en cyste.

Faktum er, at endometrioidcyster af lille størrelse ikke påvirker graviditeten eller fostret. Men med alt dette, dog præcis og præcis teknologien til at fjerne disse cyster med et laparoskop, vil ovarievævet under alle omstændigheder lide.

Kirurgisk behandling af endometrioid cyste bærer risici for graviditet

Først efter at den endometriide cyste er fjernet, udføres koagulering, eller med andre ord bliver cystens seng udbrændt. I sjældne tilfælde anvendes der imidlertid lavtemperaturbrænding.

Men oftere for disse formål bruger de elektrisk strøm, hvilket ødelægger det sunde væv i æggestokken, der støder op til denne endometriale cyste. Dette kan føre til nedsat ovariefunktion.

Og for det andet er selve operationen til fjernelse af en endometrioid cyste også kompliceret i form af udvikling af adhæsioner. Det er farligt, at en kvinde, der ikke havde infertilitet før operationen, efter operationen som følge af adhæsionerne, vil have obstruktion af æggelederne.

Gør operationen for endometrioid cyste?

I en sådan situation bør den være velvejet, hvilket er bedre - en lille cyste og en rolig graviditet eller en operation og en mulig skade på æggestokken, den sandsynlige forekomst af adhæsioner efterfulgt af graviditet.

Det er en helt anden ting, når en kvinde ikke kan blive gravid, og årsagen til infertilitet er formodentlig ikke den givne endometrioid ovariecyst, men der kan være sådanne lidelser som obstruktion af æggelederne på grund af den inflammatoriske proces eller tidligere operationer.

Derudover antages det ekstern endometriose af kønsorganer, som skal koaguleres på grund af, at graviditet ikke forekommer. Dette er en anden klinisk situation. I dette tilfælde kan du også fjerne denne cyste under en anden operation.

Endometriecyster er ikke en hindring for graviditet

Små endometriotiske cyster er ikke en hindring endda til IVF-programmet. De fleste moderne klinikker udsætter ikke kvinder for fjernelse af sådanne cyster med laparoskopi.

Deres specialister initierer ægløsning, samler æg, på trods af forekomsten af ​​små endometriecyster. Dette er forståeligt, for i denne situation er det nødvendigt at bevare ovariereserven så meget som muligt for udviklingen af ​​graviditeten.

Din email vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

Du kan bruge følgende HTML-tags og attributter: