logo

Intrauterin enhed Mirena: anmeldelser af læger

I gynækologisk praksis er intrauterin udstyr (IUD'er) blevet anvendt i lang tid. De består hovedsagelig af kobber og sølv. På nuværende tidspunkt har den sidste generationens hormonale spiral, Mirena, fået særlig popularitet. Ifølge kliniske forsøg kan vi konkludere: spiralen har etableret sig som et pålideligt præventionsmiddel og terapeutisk middel, det er det, der adskiller det fra alle andre lUD'er.

Før du køber et hormonalt system, og det koster dyrt, bør en kvinde veje fordele og ulemper, selvfølgelig, hvis lægen foreslog at installere spiralen. De anbringer kun en sådan spiral, hvis der er bevis for, at det ikke kun beskytter mod uønsket graviditet, men også udfører en terapeutisk funktion.

Derfor er det først efter at have gennemgået en omfattende diagnostisk undersøgelse løst spørgsmålet om at installere eller forbyde hormonsystemet. Nogle sygdomme er desværre en hindring for installationen af ​​lUD.

Udtalelserne fra mange specialister inden for gynækologi er enige om, at Mirena er et af de bedste præventions- og terapeutiske og profylaktiske midler, der anvendes til behandling af gynækologiske sygdomme, som virker direkte i livmoderen.

Levonorgestrel fra det intrauteriniske system frigives dagligt i livmoderhulen med mikrodoser. Lægemidlet kommer næsten ikke ind i den systemiske cirkulation, men virker kun inde i livmoderen og udtykker endometrium.

Hormonspolen er blevet etableret i over 20 år, og i løbet af denne tid er mange anmeldelser af praktiserende læger blevet indsamlet om fordelene og ulemperne ved denne præventionsmetode. Lad os kende dem mere detaljeret.

Fordele ved at bruge Mirena ifølge læger

Øvelse af gynækologer systematiserede observationer af patienter ved hjælp af Mirena Navy, og identificeret fra dem de vigtigste fordele:

  • Langsigtet brug af helixen (5 år);
  • antikonceptionsvirkning opstår på den første dag i installationen
  • graden af ​​beskyttelse mod uønsket graviditet er 99-100%, hvilket ikke kræver yderligere beskyttelsesmidler;
  • Efter ekstraktion af spiralen genoprettes reproduktionsfunktionen hurtigt; i den første menstruationscyklus kan en kvinde blive gravid;
  • Du kan når som helst fjerne spiralen efter anmodning fra kvinden (proceduren er smertefri);
  • Under intime forhold giver helixen ikke ubehag (hvis det ønskes, kan en kvinde skjule tilstedeværelsen af ​​lUD fra sin partner);
  • kvaliteten af ​​seksuelle liv forbedres (frygten for at blive gravid under samleje passerer);
  • beskyttelse af bækkenorganerne mod inflammatoriske processer ved at øge slimens viskositet i cervixkanalens område
  • På baggrund af helixen er det tilladt at tage andre lægemidler og udføre kirurgiske operationer af forskellige profiler;
  • påvirker ikke appetitten
  • mindsker smerten ved menstruation;
  • Blodtab reduceres kraftigt, op til fuldstændig forsvinden af ​​sekretioner;
  • høj effektivitet af IUD'er i behandlingen af ​​endometriehyperplasi, livmoderfibroider og endometriose;
  • muligheden for at bruge spiralen hos kvinder, der er kontraindiceret i andre præventionsmetoder af medicinske grunde;
  • i nogle tilfælde hjælper det med at undgå gynækologiske operationer;
  • beskyttelse mod udviklingen af ​​endometrium onkologiske processer.

Ulemper ved Mirena efter lægernes mening

Typisk forekommer der bivirkninger i første gang efter installation af IUD. Ofte varierer denne periode fra flere måneder til seks måneder. Der er en tilpasning af organismen til spiralen. Enhver fremmedlegeme skal "gøre venner" med kroppen, og så forsvinder de negative symptomer gradvist.

I det første anvendelsesår har spiralen undertiden tendens til at falde ud (ikke mere end 7% af tilfældene). Årsagen til dette kan være mange perioder, som endnu ikke har haft tid til at normalisere under påvirkning af levanorgestrel.

I de første måneder observeres langvarig spottning på grund af udtyndingen af ​​endometrium (det ydre lag af livmoderen). Derfor er mange kvinder begyndt at panikere og kan ikke acceptere den nye stat. Dette fører til psykiske problemer: nervøsitet og irritabilitet fremkommer.

I sjældne tilfælde (højst 5%), når der installeres en helix, kan blødning opstå på grund af beskadigelse af livmoderhalsen eller dens krop. Dette skyldes de lave kvalifikationer hos lægen, der installerer systemet.

Der er klager over søm eller smerter i livmoderen. Denne tilstand opstår på grund af en iUD bias eller individuel overfølsomhed. I sådanne tilfælde er fjernelse af helix påkrævet.

Ofte på baggrund af Mirena opstår hovedpine, migræne, depressive tilstande, nedsat libido og rygsmerter, som ligner ischias. Der er klager over hårtab, udseendet af acne på ansigt og ryg. Meget sjældent forekommer allergiske reaktioner og eksem.

Hormonspolen kan ikke beskytte mod kønsinfektioner, og i nogle tilfælde fremkalder det selv den inflammatoriske proces i livmoderen. Dette sker ved individuel intolerance, og hvis helixen blev installeret med manglende overholdelse af reglerne for asepsis og antisepsis.

Det er vigtigt! I tilstedeværelsen af ​​pretumor processer i ethvert organ - spiralen kan ikke bruges.

Ifølge læger skal spiralen kun installeres kvinder, der har født, over 25 år. Generelt viser Mirena høj ydeevne, og mange kvinder har ingen bivirkninger. Dette er en glimrende metode til stabilisering af proliferative processer, især i præmenopausalperioden, når der er stor risiko for at udvikle kræftprocesser i det kvindelige kønsorgan. Derfor er Mirena i dag betragtes som det bedste terapeutiske svangerskabsforebyggende middel!

Hvordan man ikke kommer ind i det psykiatriske hospital eller opmærksomhed - "Fred"!

Jeg fødte et barn i 30 år. Ifølge russiske standarder er det nok for sent, men her betragtes det som normen (jeg har boet i Californien i mere end 10 år).

Men det handler ikke om, hvornår det er bedst at føde. Jeg ville bare sige at i alle disse år, indtil min datter blev født, vidste jeg ikke, hvad en spiral eller hormonel piller er. Alle 14 år i vores ægteskab brugte min mand og jeg udelukkende kondomer og følte sig mere eller mindre tolerabel. Jeg ønskede ikke at sluge piller, og spiralen blev ikke anbefalet. Nu, efter fødslen af ​​et barn, spurgte jeg ved en af ​​de første udnævnelser med lægen om metoder til beskyttelse. Lægen fortalte mig om piller og om kvinders ringe, der måtte ændres hver måned og om noget andet. Alt dette syntes mig for kompliceret, især fordi jeg har en dårlig hukommelse. Og jeg spurgte, om der var noget mere permanent og pålideligt, så hovedet ikke ville gøre ondt. Problemet var, at jeg ikke havde problemer med at finde ud af, hvordan der på engelsk ville være en "spiral" :), og jeg ventede på alt, da lægen selv tilbød det til mig, og jeg vil forstå det ved beskrivelsen. Så generelt, og det viste sig, og vi var enige om en spiral. Jeg må sige, at jeg fødte på et godt hospital og fødte under vidunderlige forhold. Men samtidig vidste jeg, at jeg snart ville købe en anden forsikring og forlade hospitalet fordi enkle læger der forlader meget at ønske. Ja, de er i stand til at operere og genoplive fint, og det er dejligt at føde dem. Men de sædvanlige terapeuter er forfærdelige, diagnostikerne er simpelthen ingen, du kommer ikke til en specialist, før terapeuten stiller en diagnose, og køerne til specialisterne er to måneder fremad. Kort sagt vidste jeg, at lægerne ikke var meget gode, men jeg håbede, at de ville hjælpe mig med at vælge en enkel spiral og sætte den op på en eller anden måde uden problemer.

Så min læge og jeg blev enige om Mirena-helixen. "Mirena" så "Mirena" - dette navn fortalte mig ikke noget. Moderne hormonspole, pålidelig. Jeg læste det hæfte, jeg fik, alt ser ud til at være fint. Og jeg sætter "Miren". Det skete bogstaveligt to måneder efter levering. Månedligt er jeg ikke genoptaget. Jeg kunne kun forstå, at noget skete. Intet var ondt, der var slet ingen blod (!). Så, lysafladning, som i den sidste dag i den sædvanlige månedlige. Jeg gik til lægen (selv på samme hospital), de fortalte mig der, at dette var en normal ting for Mirena, og jeg roede mig ned. køn Det blev meget lysere, så snart min mand og jeg holdt op med at tænke på tyggegummi, og jeg var meget tilfreds. Stadig: Graviditet forekommer ikke, der er ingen menstruation, intet gør ondt. Skønhed! Her er blot PMS (præmenstruelt syndrom). Jeg begyndte pludselig at bemærke, at 10 dage før den såkaldte menstruationstid blev jeg forfærdeligt irritabel, hvilket aldrig var i mit liv. Nå, jeg tror, ​​at alt er ændret efter fødslen, hormonelle forandringer i kroppen og alt det. Derudover er PMS et normalt fænomen for mange kvinder. Og igen internt roet ned.

Men irritabilitet voksede bogstaveligt fra måned til måned. Jeg begyndte at råbe på min mand, hos min svigerinde, selv ved et spædbarn. I den første halvdel af den månedlige cyklus følte jeg mere eller mindre tolerabel, men tættere på de månedlige perioder blev jeg ukontrollabel. Mit barn var helt søvnt, han sov meget lidt og meget rastløs, så jeg følte mig altid søvnig, træt og vred. Barnet var et år gammel, og jeg fik næsten ikke glæde fra moderskabet. Jeg blev irriteret af alt og alle. Jeg følte mig meget træt og frustreret, selvom jeg havde en god søvn. Jeg var dødt træt på arbejde, selvom jeg kun arbejdede et par timer om dagen. Jeg råbte ofte fra noget nonsens, jeg bragte både min mand og svigermor med mine råb. Desuden kom det i en sådan grad, at jeg ikke ønskede noget i livet - ingen hvile, ingen underholdning, ingen køb af fashionable klude, ingen helligdage. ingenting. Depression sugede mit hoved. Det var ikke længere en simpel PMS, jeg følte mig træt og irriteret hele tiden. Jeg gjorde næsten ikke husstandsarbejde. Nogle gange kogte hun kun mad, vaskede opvaskede og vaskede og stryges linned. Jeg var ligeglad med, at der var støv overalt, at gulvet i køkkenet ikke var blevet vasket i lang tid, legetøj lå omkring huset. Jeg ønskede ikke renlighed eller komfort i huset, og selvom jeg fandt styrken til at rengøre, var renheden af ​​værelserne ikke behagelig. Det var ligeglad. Jeg elskede barnet selvfølgelig, men hans uvillighed til at sove om aftenen førte mig til fortvivlelse. Som følge heraf blev min datter og jeg begge bange for aftenen, og ved synet af sengen blev hun hysterisk. I mellemtiden gik tiden, datteren voksede op, bedstemødrene hjælper aktivt, min mand og jeg arbejdede. Jeg har ændret min gamle sygesikring for en helt anden, dyrere en. Og her hjalp sagen. Som det siger siger: Der ville ikke være lykke, men ulykke hjalp.

I sidste sommer havde jeg som i juli meget arbejde. Jeg er en pianist, og i den måned måtte jeg sidde på klaveret i 6-7 timer om dagen. Det arbejdede hårdt for mig mere end nogensinde, udmattelse multiplicerede, jeg var konstant nervøs, især hvis jeg var forsinket på grund af trafikpropper. Jeg havde rigtige tantrums lige bag rattet, da jeg så, hvor meget jeg var sen. Efter et par uger af så hårdt arbejde skete der noget med min højre hånd. Da jeg spillede klaveret, følte jeg smerter i mit håndled, ikke meget stærk, men ret håndgribelig. Efter to uger af arbejdet troede jeg, at hånden ville passere sig selv, for nu vil jeg arbejde meget mindre. Men hånden passerede ikke. Månederne gik, vinteren kom, og armen begyndte at gøre ondt næsten konstant under nogen belastning, og selv håndleddet var altid lidt opsvulmet. Så du kan miste dit job! Jeg var nødt til at kigge efter læger.

Efter en lang søgning efter en læge og forsøg med en hånd i form af en massage, kold og varm kompresser, tabletter mv. Jeg fandt endelig en vidunderlig læge, der helbrede min hånd med en enkelt injektion! Det var allerede forår, jeg var næsten desperat, og pludselig var det så enkelt - en injektion og det var alt! Lægen syntes mig næsten en troldmand. Og jeg besluttede at høre ham om PMS, manglende perioder mv. Han sagde, at alt dette ikke var normalt og anbefalede en god gynækolog til mig. Jeg ringede straks klinikken til en aftale. Da hun var datter allerede to år gammel, havde hun stadig svært ved at gå i seng om aftenen, men hun sov hele natten lang til sen morgen uden at vågne op. Jeg begyndte at få nok søvn, men stadig træthed passerede ikke. Jeg kunne ikke forstå noget. Hvorfor ændrede et barns fødsel pludselig min karakter så meget? Selvfølgelig var jeg ikke en engel før fødslen, men aldrig så hysterisk. Jeg var bange for, at jeg havde et barn, og ikke fordi jeg beklagede det, men kun fordi jeg var ked af barnet - ja hvorfor fik han sådan en modbydelig mor? Min svigerinde berolige mig, som hun kunne sige, at jeg var en god mor, jeg skal bare hvile. Hun rådede konstant min mand og jeg til at tage en ferie og gå et sted sammen. Men jeg ønskede ikke at forlade min datter. Ja, og så let at arbejde med min mand ville ikke blive frigivet. Hysterikken fortsatte, manden undgik kontakt med mig, men i sandhed ønskede jeg ikke virkelig at kommunikere mig selv. Jeg mener ikke engang sex, jeg ville bare ikke se nogen. Jeg fandt mig konstant at finde fejl i noget, og alt syntes at være forkert omkring mig, og alle folkene omkring mig var idioter, der havde accepteret at forgifte min eksistens. Crazy hund

Jeg kom til gynækologen i april. Det viste sig at være en tante, ganske ung og meget intelligent. Russisk, forresten, så jeg behøvede ikke at forklare alle mine problemer for hende. Da jeg sagde om "Mirena", begyndte hun pludselig at spørge mig, hvordan min menstruation plejede at gå, hvordan jeg fødte, om der var blødning osv. Jeg besvarede spørgsmålene, ikke rigtig forstå deres betydning. Månedlig var altid skarp, i 2-3 dage, hun fødte sig selv, der var ingen blødninger. Lægen blev forfærdeligt overrasket. "Hvorfor har du lagt" Miren? "Hun spurgte. Det viste sig, at Mirena ikke er en simpel spiral. Hun er især vist for kvinder, der har haft for lange perioder eller blødninger eller nogle alvorlige komplikationer efter fødslen. Der er en hormonal spiral med nogle lægemidler, og jeg har ikke brug for det overhovedet! Derfor er PMS så stærk - hormoner arbejder. Og manglen på blod under menstruation er også helt normalt. Lægen forklarede mig i lang tid, hvordan det hele sker. Og hun sagde også at jo mindre tid gik til slutningen med Denne spirals sten (jeg sætter den i 5 år), jo svagere vil være ICP. Og da hovedproblemet for mig var fraværet af menstruation, og jeg var overbevist om, at alt var i orden, besluttede jeg med lægen at forlade alt som det var. Og efter to og et halvt år for at erstatte "Miren" med en regelmæssig spiral. De besluttede på det, men tanken om at det var spiralen, der gjorde mit liv så uudholdeligt, satte mig fast i mit hoved. Jeg kunne bare ikke helt tro på, at en sådan lille spiral havde så stærk handling. Jeg troede stadig, at jeg bare havde brug for en hvile, og i august, da jeg ville være mere fri med arbejde, kunne jeg have lidt hvile, måske endda gå et sted i et par dage og forlade min datter til min bedstemor. Men det blev hurtigt klart, at jeg indtil august ikke nåede frem til. Eller komme ind i en ulykke, fordi at køre bil i en sådan oppustet tilstand er simpelthen farlig, eller til en sindssyg asyl. Eller snuse. Ja, jeg begyndte at drikke. Ikke at miste vodkaen med flasker, men et glas eller to vin om aftenen - jeg havde allerede brug for dette. Og det var efter den næste tantrum, da jeg følte det direkte stofbehov for alkohol, indså jeg, at det er sådan, folk drikker sig selv. Det var nødvendigt at gøre noget, og jeg besluttede at fjerne spiralen! Pludselig er spiralen kilden til alle mine problemer.

Jeg var ikke sikker, men der var ingen andre muligheder alligevel. Næste morgen ringede jeg til klinikken og gik til lægen for et besøg. Så skete alting som om ved magi. Fra de allerførste timer, da spiralen blev trukket ud til mig, begyndte jeg at føle mig meget roligere. Al min nervøsitet og spænding, som ikke lader mig gå i mere end to år, forsvandt et eller andet sted. Og ikke gradvist, men pludselig alt på én gang. Jeg var bange for at tro på mine følelser, det forekom mig, at det ikke sker, det var som en vidunderlig forvandling! Monstre - smukke! :) Den første aften var jeg overrasket over at finde ud af at du kan lægge et barn i 40 minutter uden at være nervøs eller skrige! Og ikke bare holde tilbage indsats vilje. Og vær virkelig en rolig og kærlig mor! Det ser ud til, at min datter også var forfærdeligt overrasket over den forandring, der skete for mig, fordi hun opførte sig stille og stille faldt i søvn. Dage gik forbi, jeg genkendte mig ikke. Den ældgamle træthed begyndte at gå langsomt væk, jeg begyndte at vågne frisk og hvile om morgenen, jeg holdt op med at råbe og hysteriske, genopdagede jeg morskabens glæde. Hvorfor er der moderskab, jeg følte en smag for livet! Jeg begyndte at smile! Og det blev straks bemærket af alle slægtninge. Og min lille datter blev pludselig meget stærkere for at nå ud til mig, hun lærte at kramme og kysse. Og jeg følte mig så ked af de savnede og uigenkaldeligt tabte dage, da de første år af moderskab blev forgiftet af nogle dumlæger! Jeg kiggede på mit hus med rædsel. Min Gud, hvordan jeg lancerede det! Støv, snavs, spindelvæv på væggene, gulvet i køkkenet kan ikke vaskes. Efter at have arbejdet i næste juli kontrakt og tjent en anstændig mængde, besluttede jeg at erstatte den beskidte linoleum i køkkenet med rene fliser. Men først slappe af!

Og min mand og jeg forlod en datter til sin mor, forlod i tre dage i Las Vegas. Stadig 3 år uden ferie. Og Las Vegas er tæt, næsten tre og en halv time væk i bil, næsten ingen tid og penge på vejen. Og der, hvis du ikke hviler fysisk, så hvile i det mindste i det mindste. Og det er slet ikke nødvendigt at sidde i et kasino. Vi spillede næsten ikke. Der er så mange ting i Las Vegas. Og showet, og museerne og hotellerne selv (som selv er meget mere interessante end museer). Og dette er en fantastisk ferie følelse hvert minut. Awesome by! Vi vendte tilbage meget tilfreds.

Og nu er vi engageret i kosmetiske reparationer derhjemme.

Vi opdaterede maling på væggene, hvor der var pletter og maleriske børn "billeder" med en filtpen og blyanter (vi har ikke wallpapers på vores vægge, bare maling). De satte fliser i køkkenet, købte en ny komfur og en mikrobølgeovn, vaskede og omlejrede en stor samling Gzhel i bakkerne på en ny måde. Jeg planlægger også at smide ud smutte, halvbrudte stole i køkkenet og købe nye. Og bedre med bordet. Sjælen beder om forandring, renlighed og komfort! Endnu engang begyndte jeg at nyde shopping, min datter, i glæde, købte en masse legetøj, dvd'er og tøj. Og jeg føler mig så glad! Jeg begyndte at nyde livet igen. Vi besluttede at have en killing, og har allerede valgt en frygtelig sød. I en uge tager vi ham fra kattehospitalet med alle vacciner.

Mine normale perioder er vendt tilbage til mig! :) Og om tre år begyndte jeg at glemme, hvad det er. Og jeg var som en idiot meget frygtelig, da min normale PMS kom tilbage til mig - når jeg ukontrollabelt vil have en sød og trækker en lille underliv. Og det er alt sammen. Jeg har endnu ikke lavet en ny spiral, noget skræmmende, selvom lægen sagde, at en regelmæssig spiral ikke er i stand til sådanne ubehagelige ting. :) Jeg var nødt til at købe kondomer igen! Men i slutningen af ​​september, under den næste menstruation, vil jeg helt sikkert tilmelde mig en læge og sætte mig en almindelig spiral.

Her er det måske måske det hele. Måske vil min historie hjælpe nogen, men måske ikke, jeg indrømmer fuldt ud, at det kun var min personlige reaktion på Mirena, og resten af ​​kvinderne klarer sig godt. Og mit tilfælde er blot en undtagelse, som kun bekræfter reglen. Jeg ved det ikke, jeg beskrev kun mine egne oplevelser. Og da jeg også er skeptiker, tror jeg mere i det dårlige end i det gode, og jeg har slet ikke selvhypnose, det er usandsynligt, at jeg bare overtalte mig selv, at alt efter hvad der var helixen, ville det være fint. Jeg er rigtig god! Hvad og jeg ønsker jer alle!

Navy Mirena's effektivitet under endometriose: fordele og ulemper

Endometriose er en patologi, hvor det intrauterinelle funktionelle lag udvider sig konstant, og går ud over grænserne for organhulen. Infertilitet er den alvorligste komplikation af sygdommen. I de indledende faser er sygdommen asymptomatisk, i et mere alvorligt stadium manifesteres det ved akut smerte og menstruationsforstyrrelser. Patologi kræver kompetent behandling. Yderst effektivt viste Mirena spiral med endometriose. Lægemidlet er fremstillet af det berømte tyske mærkefirma Bayer.

Mirena Spiral Efficiency

Mirena er en intrauterin enhed (IUD) T-formet. Inde i plastik kapslen er et hormonalt stof, som gradvist frigives i livmoderhulen. Dette syntetiske hormon tillader ikke endometrium at vokse. Produktet er indeholdt i en dosering designet til en effektiv virkning i fem år.

Den specielle Mirena helix er lokal påvirkning Sammensætningen kommer ind i legemet lokaliseret, hvilket tillader brugen af ​​mindre doser af lægemidlet end i behandlingen af ​​piller. Proceduren for indsættelse af en IUD tager ikke mere end 10-15 minutter, det er helt smertefrit og sikkert. Ekstraktion af genstanden udføres af en læge. Til dette formål er der monteret specielle gevind på enheden på enheden.

Spiral i endometriose fører til betydelige ændringer i den kvindelige krop. Levonorgestrel indeholdt i kapslen stopper effektivt væksten af ​​cellerne i endometrialvævet.

Ved hjælp af enheden kan du også:

  • etablere en menstruationscyklus
  • reducere mængden af ​​blødning under menstruation
  • eliminere udskillelse mellem menstruation
  • eliminere smerte syndrom.

Hvis endometriose er i den indledende fase og fortsætter i en mild form, hjælper helixens virkning helt at eliminere læsionerne. Inden for 3-5 dage efter iUD-installationsproceduren er der rigelig blødning hos kvinder, men snart går de forbi. Et tegn på effektiv behandling er den fuldstændige forsvinden af ​​blødningen.

Bivirkninger og kontraindikationer

Inden du laver en spiral som behandlingsmiddel mod endometriose, er det nødvendigt at fastslå, hvilke bivirkninger denne hormonterapi metode forårsager. Tilstedeværelsen i livmoderen af ​​et fremmedlegeme kan forårsage betændelse. Et surt miljø skabes i kroppen, hvilket nedsætter sædets bevægelse til ægget.

Hvis situationen forværres, og betændelse medfører en trussel for helbredet, skal du straks søge hjælp fra en specialist.

Mirena kan ligesom enhver hormondrug forårsage en reaktion i kroppen. Kropet responderer ikke altid godt på lUD, ofte medfører installation af et element sådanne bivirkninger som:

  • kvalme og opkastning
  • migræne;
  • depression;
  • hævelse af brystkirtlerne;
  • irritabilitet;
  • hårtab og acne;
  • akut smerte i lænderegionen.

Sådanne symptomer er ikke en grund til at udtrække en spiral.

Inden for 1-2 cykler tilpasser og stopper kroppen sig negativt til spiralen, vil ubehagelige tegn passere sig selv. En mere alvorlig komplikation ved brugen af ​​IUD er perforeringen af ​​livmoderens vægge og udviklingen af ​​ektopisk graviditet. Spiralen kan også spontant gå ud gennem vagina.

En anden risiko er udviklingen af ​​trombose og tromboflebitis. Denne tilstand forårsager virkningen af ​​gestagens. Udseendet af symptomer på åreknuder eller andre patologier forbundet med dannelsen af ​​blodpropper er årsagen til behandling i en medicinsk institution.

Miren anvendes ikke altid til behandling af endometriose. Der er en række omstændigheder, hvor stoffet ikke kan bruges.

Kontraindikationer omfatter:

  • individuel intolerance over for komponenterne
  • graviditet og amning
  • Tilstedeværelsen af ​​betændelse og infektion i livmoderen;
  • onkologiske formationer;
  • blødning;
  • nedsat immunitet
  • leversygdom.

Er det muligt at lægge en spiral, læger beslutter. For at bestemme, udpeger han en kvinde en række tests, en ultralydsscanning, udfører en grundig gynækologisk undersøgelse og indsamler anamnese.

Fordele og ulemper ved fremgangsmåden

Brugen af ​​den tyske spiral Mirena i den komplekse behandling af endometriose har tilhængere og modstandere. Meningerne er tvetydige, fordi teknikken har sine fordele og ulemper.

Fordelene ved Navy omfatter:

  • antikonceptionsvirkning
  • højkvalitets terapeutiske effekter;
  • reduktion af blodtab under menstruation.

Disse kendsgerninger er grundlæggende i udnævnelsen af ​​Mirena til kvinder med endometriose. Ulempen ved teknikken er den høje pris ved indretningen, tilstedeværelsen af ​​bivirkninger, mulige ændringer i menstruationscyklussen.

Det skal bemærkes, at ulemperne er indirekte, fordi køb af hormonpiller hver måned i alt vil være dyrere end Mirena alene i fem år. Bivirkninger efter 1-2 måneder passerer uden udefrakommende indgreb. Ændringer i menstruationscyklussen reduceres for at reducere blødningen, hvilket vil have en positiv effekt på patienter med anæmi og lavt hæmoglobin.

For at forhindre udviklingen af ​​komplikationer efter IUD-installationen er det nødvendigt at udføre forebyggende foranstaltninger. De består i systematiske besøg og konsultationer med en læge. Kontakt til en rutinemæssig inspektion skal være en uge efter manipulationen, så en måned senere, derefter en anden seks måneder senere.

Mirena er ordineret til kvinder i reproduktiv alder, såvel som i perioden af ​​præmenopausen og overgangsalderen. I sådanne tilfælde hjælper enheden med at klare de ubehagelige symptomer på aldring og depression af seksuel funktion. For kvinder over 50 år bruges helixen ikke, hvis deres kardiovaskulære sygdomssystemer, alvorlig diabetes og kræft er noteret.

anmeldelser

For bedre at forstå, hvordan Mirena Navy virker i præmenopausalperioden, er det nødvendigt at omhyggeligt studere feedback fra dem, der har håndteret patologien, hvilket eliminerer farlige sundhedsvirkninger.

Zhanna, 39 år gammel

"Endometriose blev opdaget, efter at jeg gik til klinikken med kraftig blødning i tre uger. Mirena har været hos mig i 9 måneder nu. Tilpasning varede ikke mere end tre måneder, i denne periode følte jeg kvalme og deprimeret. I dag føler jeg mig godt og ikke observere nogen bivirkninger. Jeg var meget bange for, at jeg ville tabe min figur på grund af hormoner. Alt viste sig at være nøjagtigt det modsatte: I årets første halvdel tabte hun ca. 5 kg, nu er vægten holdt på et nyt mærke. "

Julia, 42 år gammel

"Jeg led af en krænkelse af menstruationscyklussen. Forsinkelser på 2-3 måneder blev efterfulgt af kraftig blødning med akutte smerter i underlivet og ryggen. En ven sagde: "Put Miren, hun hjalp mig med myoma." Jeg havde aldrig hørt om hende før, så det første jeg besluttede at høre med min læge. Gynækolog opdagede endometriose. Jeg havde en grundig undersøgelse, fordi det var nødvendigt at udelukke kontraindikationer. Alt viste sig normalt, sæt spiralen. Jeg blev vant til hende i cirka to måneder, nu går jeg med hende i seks måneder. Resultatet er tilfreds, smerterne er gået, cyklen er vendt tilbage til normal. Jeg går til lægen to gange om året for forebyggelse. "

Natasha, 28 år gammel

"For nogle måneder siden gik jeg til gynækologen for en undersøgelse, og så blev jeg diagnosticeret med mild endometriose. Lægen anbefalede spiralen til Miren, da det ikke kun er en behandling, men også en god måde at forhindre uønsket graviditet på. Efter installation i tre måneder var alt mere eller mindre godt, bortset fra at der undertiden var hovedpine, opstod humørsvingninger. Desuden er varigheden af ​​menstruationen også signifikant faldet, og smerten er næsten forsvundet. Men i den fjerde måned begyndte jeg at lide af kraftig kramper. De var så stærke, at jeg ikke kunne komme ud af sengen. Appelleret til gynækologen fik jeg at vide, at spiralen delvis faldt ud. Nu ved jeg ikke, om jeg skal udføre proceduren igen eller nægte. "

Sibmama - om familie, graviditet og børn

Navy "Mirena" - anmeldelser, diskussion

  • Til side:

Post Yuliana »Ons Aug 27, 2008 11:01

Besked Ola »Tue 28 Aug 2008 17:15

Meddelelsen Kiziya »Sat Aug 30, 2008 22:16

Besked Ola »sø 31 aug 2008 19:21

Meddelelse kesaly »Tors Sep 04, 2008 19:29

Besked fra Nikitinka »Fre Sep 05, 2008 18:50

Besked fra Masyaka "sø 11-11-2008 21:17

Meddelelse ol.max »sø 21 sep 2008 16:34

Besked Ola »Fre Sep 26, 2008 22:03

Meddelelse IrinaArh »Ons Sep 02, 2009 17:43» Tak: 1

Meddelelse til bilinka »ma 14 sep 2009 21:41

Anmeldelser: Mirena

  • Bayer Pharma AG, Tyskland
  • Udløbsdato: til 10/01/2020

Kundeanmeldelser af Mirena

Piger, jeg vil gerne dele min erfaring med Mirena. I første halvår var jeg på en permanent PMS (jeg sat helixen, da barnet var et år gammelt) for at være ærlig på det tidspunkt, da jeg ikke indså, at det var en tilpasning af organismen til harmonikken. Hun bar hjernen til sin mand, blev næsten gal med dipress. Hun delte med lægen, og hun forklarede, at dette var en bivirkning - Mirena, det sker ganske ofte. Jeg var ved at tage spiralen ud, men pludselig blev jeg løsladt. Fandt virkelig meget bedre. Igen blev det tilstrækkeligt, og der var ingen månedlige perioder overhovedet - hvilket er så praktisk. I 5 år var der 2 cyster, måske på baggrund af Mirena, men meget lille og hurtigt løst. Resten er et solidt plus. En af disse dage vil jeg tage ud og lægge miren igen (kroppen har tilpasset sig denne harmoniske og det er bare skræmmende at skifte til en anden)

Mirena er værd 5,5 år. Jeg vil skyde og sætte igen. Dette er skønhed. Månedligt næsten nej. Intet gør ondt. Takket være gynækologen for at tilbyde den.

For mig var Mirena frelse. Blodige varmer er stoppet, endometrium er normalt, der er ingen polypper, myomas har stoppet i vækst. Mirena har stået i 5 år, ingen ubehag er opstået efter Mirena's installation, kun en forbedring af sin tilstand. Anæmi er gået Der kommer tid til at fjerne Mirena, jeg vil straks sætte en ny.

Jeg havde flere små livmoderfibre af lille størrelse, den største var ikke større end 2 cm. I løbet af 5,5 års brug har Mirena erhvervet mange problemer fra begyndelsen af ​​det andet år med at bære spiralen, smertestillende brystsmerter, vedvarende follikulære cyster og tilbagevendende inflammation i livmoderhalsen livmoder. Der var også nogle fejl, sandsynligvis fordi Daub var 2-3 uger i 3-4 gange hele tiden. Myomas voksede årligt med et gennemsnit på 0,5-1,0 cm. Denne spiral passede mig ikke. Da jeg tog den ud, standsede brystet straks med ondt. Så tænk - denne spiral påvirker ikke kun livmoderen.

som hovedpine begyndte at lægge Miren, blev trykket 180 til 100 vundet. Lægerne foreslår, at der foruden Mirena, endometriose, uterine myoma, ikke findes nogen medicin, hvorimod der ikke findes nogen medicin, som du ikke indtaster alle tilbud til Miren. står, lavet en aftale, der skal fjernes, og en kvinde skal rengøres hver måned, akkumuleres inde, og hele sygdommen begynder.

Lys, fra hvad skal ryddes? Hvis endometrium ikke stiger, så forekommer menstruationsprocessen ikke, der er ikke noget, der skal ryddes af. Hvorfor skal en kvinde rengøres hver måned? Det viser sig dem, der har laktations amenoré, selvom det er snavset og akkumulerer sygdomme i sig selv?
Spiralen passer ikke til dig, alt sker, men at skrive en anmeldelse uden at læse anatomi lærebogen til 9. klasse er i det mindste uvidenhed.

Jeg udtrykker min taknemmelighed til medarbejderne for deres professionalisme og effektivitet i at organisere leveringen af ​​ordren. Hvis det er nødvendigt, vil jeg helt sikkert bruge dine tjenester. Alt det bedste for dig, D. Zubov

God dag! Meren er værd 3,5 år. Perfekt præventionsmiddel! I begyndelsen var det da, men oversvømmelsen af ​​menstruationen stoppede. Med endometriose er det bare nødvendigt. Der er mange fordele. Bliv tilfreds - indsæt, som endnu ikke har besluttet.

Spiral sat på råd fra en læge, efter at den havde fundet endometriose. Jeg er meget tilfreds med dens ansøgning. Der var slet ingen menstruationer, og hvis der var nogen form for påmindelse om dem, blev det gjort dagligt. For en måned siden, tog afsted, fordi 5 år er gået. Jeg tænkte på at lægge en almindelig spiral, men menstruationen gik, åh, hvor ubehageligt det hele er, alt gør ondt, irriteret, med hvilken bevægelse det "fløjter" med mig, ja det var en weekend. Til sidst vil jeg gerne sætte spiralen Mirena igen. Hvis nogen er bange for prisen, tæller piger at tage piller, lad os sige Janine. Jeg måtte købe 3000 tenge for denne måned og tælle for et år-36000 og i 5 år = 180.000 tenge. + Pakninger og alle ulemper.

Først var alt dårligt. sat i de sidste dage af menstruation, og derefter slog træk i tre hele måneder. med min mand i løbet af denne tid, ingen forbindelser, henholdsvis. tilfældigt kom til en god læge, der ved hjælp af homøopati ophævede daub om fem dage. i tre år gik hun som en mand. Jeg tabte alle disse ekstra pund uden meget indsats, der var ingen månedlige perioder overhovedet - gør hvad du vil. prævention 100%. før det tog hun pillerne - knoglerne og skibene kollapsede. og med Mirena hovedpine forsvundet, skibene vendte tilbage til normal, forbedret sammensætningen af ​​knoglerne. Så snart hun besluttede sig for det næste barn, fjernede hun spiralen, og seks måneder senere blev hun gravid. Nu, for at fortsætte behandlingen med adenomyose, vil jeg kun lægge Mirena.

Jeg gik med hende i 6 år. Intet problem. Månedlig mager, og det passer mig. I det sidste år blev den månedlige uregelmæssig. På ultralyd viste det sig, at endometrium er for tyndt. Spiral fjernet. Fire måneder brugt til at drikke Yarinu (hormonpræventiv). Månedlig gik straks meget rigeligt. Det bragte ubehag. En måned senere går jeg igen for at sætte Miren. Med hendes komfortable og sikre.

Kort sagt: kastede penge, dræbte tid og sundhed. Fra øjeblikket er blodstrømmen uendelig. I bedste fald var 1 uge om måneden uden en klud. Som resultat heraf viste ultralydet, at hun også havde flyttet. Slet. Over 10 tusind.

Spiral var den eneste mulighed for prævention, undtagen kondomer, da hormonelle lægemidler er kontraindiceret for mig. Hun havde en positiv effekt på menstruationen, de er nu ikke så rigelige som før og ikke smertefulde. Negativ-lang "akklimatisering" i kroppen. I den første måned følte jeg hele tiden det indeni, kunne ikke slappe af, løftede ikke vægte, da det skiftede. Men nu som om intet fremmed i mig og ikke.

mange fordele! Hormonerne passede mig ikke, og efter krummens fødsel besluttede jeg at spiral - meget glad! Et år allerede med Mirena, bivirkninger - nul, bortset fra at de første par måneder er usædvanlige, at de månedlige perioder er knappe) Det er meget bekvemt, det beskytter mod graviditet med alle 200%, ikke gider med piller)

Jeg tænkte over det i lang tid eller ej, men besluttede alligevel. hurtigt nok gjorde gynækologen ikke særlig stærkt ubehag. i flere måneder nu har jeg gået med hende og ingen klager :) og jeg går til hallen som før og til poolen, og mine perioder er ikke blevet mere rigelige. Generelt er jeg glad :)

Mirena

Beskrivelse pr. 5. marts 2015

  • Latin navn: Mirena
  • ATX kode: G02BA03
  • Aktiv ingrediens: Levonorgestrel (Levonorgestrel)
  • Producent: Bayer Schering Pharma AG (Tyskland, Finland)

struktur

1 intrauterin enhed indeholder:

  • levonorgestrel - 52 mg;
  • polydimethylsiloxanelastomer - 52 mg.

Udgivelsesformular

Intrauterin terapeutisk system Mirena er en hvid eller næsten hvid hormonelastomerkerne placeret på den T-formede kasse og dækket af en uigennemtrængelig membran, der fungerer som en slags regulator af den aktive aktive ingrediens. Den T-formede krop er forsynet med en løkke i den ene ende med en fastgjort gevind til fjernelse af skruen og to skuldre. Mirena-systemet er anbragt i et ledertube og fri for synlige urenheder. Lægemidlet leveres i sterile blister af polyester eller TYVEK materiale i en mængde på 1 stk.

Farmakologisk aktivitet

Det intrauteriniske system eller blot IUD Mirena er et farmaceutisk præparat baseret på levonorgestrel, som gradvist frigives i livmoderhulen, har en lokal gestagen effekt. På grund af den aktive bestanddel af et terapeutisk middel reduceres følsomheden af ​​østrogen- og progesteronreceptorerne af endometriumet, som manifesterer sig i en stærk antiproliferativ virkning.

Observerede morfologiske forandringer i livmoderens indre foring og en svag lokal reaktion på et fremmedlegeme i dets hulrum. Slimhinden i livmoderhalsen er i vid udstrækning komprimeret, hvilket forhindrer spermatets indtrængning i livmoderen og hæmmer motoriske evner hos individuelle spermatozoer. I nogle tilfælde er ægløsningsdepression også bemærket.

Brug af stoffet Mirena ændrer gradvist arten af ​​menstruationsblødning. I de første måneder af anvendelse af intrauterin indretning, på grund af inhibering af endometrial proliferation, kan der være en forøgelse af blodig udledning fra vagina. Da den farmakologiske virkning af et terapeutisk middel udvikler sig, når udpræget undertrykkelse af proliferative processer når sit maksimum, forekommer der en periode med knap blødning, som ofte omdannes til oligo- og amenoré.

3 måneder efter start af brug af Mirena, falder menstruationsblodet af kvinder med 62-94% og efter 6 måneder - med 71-95%. Sådan en farmakologisk evne til at ændre karakteren af ​​uterine blødninger ansøgt til behandling af idiopatisk menorrhagi uden hyperplastiske processer i de kvindelige kønsorganer membraner eller Ekstra genital betingelser integrale til patogenesen af ​​som udtrykkes hypocoagulation fordi lægemiddeleffektivitet er sammenlignelig med de kirurgiske behandlingsmetoder.

Farmakodynamik og farmakokinetik

Efter etableringen af ​​den intrauterint system et farmaceutisk præparat begynder at virke med det samme, hvilket resulterer i en gradvis frigivelse af levonorgestrel og dens aktive absorption, som det kan ses i ændringen af ​​dets koncentration i blodplasma. Frigivelseshastigheden af ​​den aktive komponent er oprindeligt 20 μg pr. Dag og falder gradvist og når 10 μg om dagen efter 5 år. Hormonelle Mirena spolesættene høj lokal eksponering, der tilvejebringer en koncentrationsgradient af det aktive stof i retning af endometrium til myometrium (koncentrationen af ​​livmodervæggene afviger med mere end 100 gange).

Komme ind i det systemiske kredsløb, levonorgestrel binder til serumproteiner: 40-60% aktiv bestanddel uspecifikt binder til albumin, og 42-62% af den aktive bestanddel - specifik bærer selektiv kønshormoner SHBG. Ca. 1-2% af doseringen er til stede i det cirkulerende blod som et frit steroid. Under brug af et terapeutisk middel falder koncentrationen af ​​SHBG, og den frie fraktion øges, hvilket indikerer, at lægemidlets farmakokinetiske evne ikke er lineær.

Efter indsættelse af IUD, Mirena i livmoderhulen, påvises levonorgestrel i blodplasmaet allerede efter 1 time, og den maksimale koncentration nås efter 2 uger. Under kliniske undersøgelser blev det påvist, at koncentrationen af ​​den aktive komponent afhænger af kvindens kropsvægt - med lav vægt og / eller med en høj koncentration af SHBG er mængden af ​​hovedkomponenten i plasma højere.

Levonorgestrel metaboliseres involverer CYP3A4 isozymet til slutprodukter i stofskiftet i en konjugeret og konjugeret 3-alfa og 5-beta-tetragidrolevonorgestrela derefter output gennem tarmen og gennem renal udskillelse med en faktor lig med 1,77. I uændret form elimineres den aktive komponent kun i spormængder. Den samlede clearance af biologisk stof Mirena fra plasma er 1 ml pr. Minut pr. Kg vægt. Halveringstiden er ca. 1 dag.

Indikationer for brug

  • prævention;
  • idiopatisk menorrhagia;
  • endometriose;
  • livmoderfibre;
  • profylaktisk behandling af endometriehyperplasi under hormonudskiftningsterapi.

Mirena Spiral - kontraindikationer

Absolutte kontraindikationer for brugen af ​​hormonal spole:

  • graviditet;
  • inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne
  • postpartum endometritis;
  • infektiøs proces i de nedre dele af det urogenitale system;
  • en historie med septisk abort i løbet af de sidste tre måneder
  • ondartet neoplasma i livmoderen eller dens livmoderhals
  • cervicitis;
  • tuberkulose af det kvindelige reproduktive system
  • livmoderblødning af ukendt oprindelse
  • cervikal dysplasi;
  • hormonafhængige tumortumorer;
  • medfødte eller erhvervede uregelmæssigheder af livmoderens anatomiske og histologiske struktur;
  • akut leversygdom
  • overfølsomhed over for de farmakologiske komponenter i den intrauterinske enhed.

Patologiske tilstande, som kan komplicere brugen af ​​intrauterin indretning med levonorgestrel:

  • postpartum periode fra 48 timer til 4 uger;
  • dyb venetrombose;
  • godartet trofoblastisk sygdom;
  • brystkræft til rådighed eller i historien de seneste 5 år;
  • lungeemboli;
  • erhvervet immundefekt syndrom;
  • høj sandsynlighed for seksuelt overførte infektioner;
  • aktiv leverpatologi (for eksempel akut viral hepatitis, dekompenseret cirrhosis, etc.).

Bivirkninger af mirena

Ændringer i menstruationscyklussen

Bivirkninger af lUD bør begynde med en ændring i menstruationsblødningens art og cykliske karakter, fordi de forekommer meget oftere end andre bivirkninger af terapeutiske foranstaltninger. Blødningens varighed øges således hos 22% af kvinderne, og uregelmæssige uterineblødninger observeres i 67%, når de overvejer de første 90 dage efter installationen af ​​lægemidlet Mirena. Hyppigheden af ​​disse fænomener falder gradvist, da hormonspolen over tid frigiver mindre biologisk aktive stoffer, og ved udgangen af ​​det første år er henholdsvis 3% og 19%. Antallet af manifestationer af andre menstruationsforstyrrelser øges imidlertid - ved udgangen af ​​det første år udvikler amenoré i 16% og sjælden blødning hos 57% af patienterne.

Andre bivirkninger

  • På den del af immunsystemet: hududslæt og kløe, urticaria, angioødem.
  • Fra nervesystemet: hovedpine, migræne, deprimeret humør indtil depression.
  • Bivirkninger fra reproduktionssystemet og brystkirtler: vulvovaginitis, udslip fra kønsorganerne, infektion i bækkenorganerne, dysmenoré, smerter i brystkirtlerne, udvisning af intrauterin spiral, ovariecyster, perforering af uterus.
  • Mave-tarmkanalen: mavesmerter, kvalme.
  • Dermatologiske lidelser: acne, hirsutisme, alopeci.
  • Siden hjerte-kar-systemet: forhøjet blodtryk.

Mirena intrauterin enhed: brugsanvisning (metode og dosering)

Generelle bestemmelser for driften af ​​stoffet

Antikonceptionsvæsken Mirena injiceres direkte i livmoderhulen, hvor den udøver sine farmakologiske virkninger i 5 år. Frigivelseshastigheden af ​​den aktive hormonelle komponent er 20 μg pr. Dag i begyndelsen af ​​brugen af ​​IUD og falder gradvist til 10 μg om dagen efter 5 år. Den gennemsnitlige eliminationsgrad af levonorgestrel i hele terapeutiske forløb er ca. 14 mikrogram pr. Dag.

Der er en særlig indikator for effektiviteten af ​​antikonceptionsmidler, hvilket afspejler antallet af graviditeter hos 100 kvinder under brug af svangerskabsforebyggende midler. Med korrekt installation og overholdelse af alle regler for brug af en intrauterin enhed er Pearl for Mirena-indekset ca. 0,2% i 1 år, og den samme figur i 5 år er 0,7%, hvilket udtrykker den utrolig høje effektivitet af denne antikonceptionsmetode ( Til sammenligning: for kondomer ligger Pearl-indekset fra 3,5% til 11%, og for kemikalier som sædceller, fra 5% til 11%).

Installation og fjernelse af det intrauterinale system kan ledsages af smerter i maven, moderat blødning. Manipulation kan også forårsage besvimelse på grund af en vaskulær vagal reaktion eller et konvulsivt anfald hos patienter med epilepsi. Derfor kan det være nødvendigt at anvende lokalbedøvelse hos de kvindelige kønsorganer.

Før du installerer lægemidlet

Det anbefales, at den intrauterine enhed kun installeres af en læge, der har erfaring med denne form for prævention, da obligatoriske aseptiske tilstande og passende medicinsk viden om kvindelig anatomi og drift af et farmaceutisk præparat er påkrævet. Umiddelbart inden installationen er det nødvendigt at gennemføre en generel og gynækologisk undersøgelse for at eliminere risikoen for yderligere brug af præventionsmidler, tilstedeværelsen af ​​graviditet og sygdommen, der virker som kontraindikationer.

Lægen skal bestemme livmoderens stilling og hulrummets størrelse, da den korrekte position af Mirena-systemet sikrer, at den aktive komponent er jævnt påvirket af endometriumet, hvilket skaber betingelser for dets maksimale effektivitet.

Instruktioner om Mirena for medicinsk personale

Visualiser livmoderhalsen med gynækologiske spejle, behand det og vagina med antiseptiske opløsninger. Grib livmoderhalsens overlæbe med tænger og med forsigtigt trækkraft rette den livmoderhalsske kanal, fastgør denne position af det medicinske instrument indtil slutningen af ​​manipulationen af ​​installationen af ​​den intrauterinske enhed. Ved langsomt fremdrift af livmoderproben gennem organhulen til bunden af ​​livmoderen bestemmes retningen af ​​livmoderhalsen og den præcise dybde af hulrummet parallelt med undtagelse af mulige anatomiske skillevægge, synechiae, submukosale fibroider eller andre hindringer. Hvis cervixkanalen er smal, anbefales det at anvende lokal eller ledende type anæstesi til udvidelse.

Kontroller den sterile emballage med stoffet for integritet, og åbn derefter den og tag den intrauterine enhed ud. Flyt skyderen til den yderste position, så systemet trækkes ind i rørrøret og ser ud som en lille pind. Hold glideren i samme position ved at indstille den øvre kant af indeksringen i overensstemmelse med den tidligere målte afstand til underlivets bund. Tryk forsigtigt styret gennem livmoderhalsen, indtil ringen er ca. 1,5-2 cm fra livmoderhalsen.

Når du har nået den nødvendige position af spiralen, skal du langsomt flytte skyderen til den fulde åbning af den vandrette bøjle og vente 5-10 sekunder, indtil systemet bliver T-formet. Fremme dirigenten til fundus-positionen, som angivet ved fuldstændig kontakt af indeksringen med livmoderhalsen. Hold lederen i denne position, slip lægemidlet ved hjælp af skyderens laveste position. Fjern forsigtigt lederen. Skær trådene i en længde på 2-3 cm, begyndende fra ydersiden af ​​livmoderen.

Det anbefales at bekræfte den korrekte position af den intrauterine enhed ved hjælp af ultralyd umiddelbart efter manipulation af installationen af ​​lægemidlet Mirena. Efterprøvning udført efter 4-12 uger, og derefter 1 gang pr. År. I tilstedeværelse af kliniske indikationer bør gynækologisk undersøgelse og kontrol af spirals korrekte position med funktionelle metoder til laboratoriediagnostik udføres regelmæssigt.

Fjernelse af intrauterin indretning

Mirena bør fjernes efter 5 år efter installationen, da effektiviteten af ​​det terapeutiske middel er signifikant reduceret efter denne periode. Den medicinske litteratur beskriver selv tilfælde af bivirkninger i tide ikke fjernet den intrauterinske enhed med udviklingen af ​​inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne og nogle andre patologiske tilstande.

For at ekstrahere stoffet kræver streng adherence til aseptiske tilstande. Fjernelse af Mirena er en pæn strækning af tråden, fanget af specielle gynækologiske tænger. Hvis filamenterne ikke er synlige, og den intrauterinske anordning er placeret dybt i kropshulrummet, kan der anvendes en trækkrog. Det kan også kræve udvidelse af livmoderhalskanalen.

Efter fjernelse af lægemidlet skal Mirena inspicere systemet for dets integritet, da der i visse situationer kan ses en adskillelse af hormonelastomerkernen eller dens glidning på T-formets legems skuldre. Patologiske tilfælde beskrives, hvor sådanne komplikationer ved fjernelse af intrauterin indretning kræver yderligere gynækologisk indgreb.

overdosis

Med korrekt anvendelse og overholdelse af alle regler for indstilling af intrauterin indretning er overdosering med et farmaceutisk præparat umuligt.

interaktion

Farmaceutiske enzyminducerere, især biologiske katalysatorer fra cytokrom P 450-systemet, som er involveret i metabolisk degenerering af lægemidler som fonobarbital, phenytoin, carbamazepin og antibiotika (Rifampicin og andre), forbedrer den biokemiske omdannelse af gestagener. Imidlertid er deres indflydelse på virkningen af ​​lægemidlet Mirena ubetydelig, da det primære anvendelsesområde for den terapeutiske evner hos den intrauterinske enhed er den lokale effekt på endometrium.

Salgsbetingelser

Udgivet på apotekets kiosker med recept.

Opbevaringsforhold

Den intrauterinale hormonspole skal opbevares i en steril pakke på et sted, der ikke er tilgængeligt for små børn, som er beskyttet mod direkte sollys. Korrekt temperatur bør ikke overstige 30 grader Celsius.

Holdbarhed

Særlige instruktioner

Hormonal spole Mirena i livmodermyoma

Uterin fibroids (andre navne - fibromyom eller leiomyoma) er en godartet tumor, der vokser fra livmoderhalsens muskellag (myometrium) og er en af ​​de mest almindelige gynækologiske sygdomme. Det patologiske fokus er en knude af tilfældigt vævede glatte muskelfibre fra flere millimeter til flere centimeter. Til behandling af denne nosologiske enhed anvendes der som regel kirurgisk indgreb, men der udvikles for øjeblikket et system af konservativ terapi.

Det valgte stof er hormonelle lægemidler med den foretrukne lokal type interaktion, fordi den intrauterinske enhed Mirena er en slags guldstandard til rehabilitering af livmoderfibre.

Den antiøstrogen effekt er realiseret ved at reducere størrelsen af ​​patologiske knudepunkter, forhindre mulige komplikationer og reducere mængden af ​​kirurgisk indgreb for at bevare den maksimale fysiologiske struktur af livmoderen og gøre fremtidige graviditeter mulige.

Mirena spiral med endometriose

Endometriose er en patologisk tilstand, når cellerne i det indre lag af livmoderen vokser ud over det. Histologiske strukturer har receptorer til kvindelige kønshormoner, som forårsager de samme ændringer som i det normale endometrium, der manifesteres ved månedlig blødning som reaktion på hvilken en inflammatorisk reaktion udvikler sig.

Gynækologisk sygdom er iboende hos kvinder i reproduktiv alder, og ud over smertefulde fornemmelser kan det føre til infertilitet - en hyppig komplikation af endometriose, fordi det er så vigtigt at rettidig diagnosticere og korrekt henvende sig til behandling af en patologisk tilstand. Selvfølgelig kan endometriosebehandling udgøre kirurgi med en mini-invasiv tilgang og få bivirkninger, men hvor det er bedre at vælge konservative terapier.

Mirena intrauterin indretning er et effektivt middel til eliminering af endometriose af flere grunde:

  • en lægemiddelbevist virkning af et lægemiddel manifesteret ved inhibering af væksten af ​​patologiske foci, et fald i deres størrelse og gradvis resorption;
  • færre bivirkninger sammenlignet med andre farmaceutiske produkter;
  • lindring af smerte, iboende forbundet med problemet med endometriose;
  • intet behov for daglige piller eller injektioner
  • normalisering af menstruationscyklussen;
  • Intet behov for prævention.

Intrauterin indretning til endometrial hyperplasi

Endometriehyperplasi er en patologisk tilstand, der ekstremt ligner endometriose, da det er en overvækst og fortykkelse af slimhinden hos de kvindelige kønsorganer. Forskellen ligger i den korrekte anatomiske placering af histologiske strukturer, som kun ændrer symptomerne og mulige komplikationer, men eliminerer dem ikke.

Anerkend, at den nosologiske enhed tillader rigelig og langvarig blødning under menstruations- eller livmoderblødninger, der ikke er forbundet med cyklussen, manglen på ægløsning og umuligheden af ​​at implantere embryoet i det modificerede endometrium, hvilket er en manifestation af forhøjede niveauer af østrogen i kroppen. Etiologisk behandling af dette problem, der tager sigte på at eliminere den umiddelbare årsag, er et hormonelt middel med en udpræget antiøstrogen effekt.

De fleste gynækologer foretrækker at anvende Mirena intrauterin-systemet på grund af pålideligheden af ​​dets farmakologiske virkning, daglig brugervenlighed, som ikke kræver yderligere medicinsk viden og relativ billighed sammenlignet med andre terapeutiske midler, fordi brugen af ​​Mirena ikke involverer daglige udgifter til orale tabletter eller injektioner.

Graviditet efter påføring af den intrauterinske enhed Mirena

Da antikonceptionsmidlerne overvejende har lokale farmakologiske virkninger, opstår det ret hurtigt at genoprette alle fysiologiske parametre efter fjernelse af lægemidlet. I løbet af året efter evakueringen af ​​systemet når frekvensen af ​​planlagte graviditeter 79,1-96,4%. Den histologiske tilstand af endometriumet genoprettes efter 1-3 måneder, og menstruationscyklussen er fuldstændig genopbygget og normaliseret inden for 30 dage.

analoger

Der findes flere farmaceutiske produkter med en tilsvarende ATH-kode og en lignende sammensætning af aktive aktive ingredienser: Jaydes, Postinor, Evadir, Eskapel, men med rette kan kun Jaides kalde en analog, da lægemidlet repræsenteres af et levonorgestrel-intrauterint system med en lavere dosis og derfor kun beregnes i tre års permanent brug.

Med alkohol

Farmaceutisk lægemiddel har en udpræget lokal terapeutisk virkning og i små mængder i den kvindelige kroppens systemiske kredsløb, fordi den ikke interagerer med alkoholholdige bestanddele, men deres dosering anbefales, for ikke at forårsage andre bivirkninger eller bivirkninger.

Under graviditet og amning

Brug af intrauterin indretning Mirena er kontraindiceret under graviditet eller mistænkt det, da enhver intrauterin antikonceptionsmiddel øger risikoen for spontan abort og for tidlig fødsel. Fjernelse eller probing af systemet kan også føre til uplanlagt evakuering af fosteret fra livmoderen. Hvis det ikke er muligt at fjerne præventionen forsigtigt, bør hensigtsmæssigheden af ​​medicinsk abort diskuteres i henhold til indikationer.

Hvis en kvinde ønsker at bevare graviditeten, skal patienten først og fremmest være fuldt informeret om de mulige risici og negative konsekvenser for både hendes krop og barnet. I fremtiden bør den nøje overvåge graviditeten og sørge for at udelukke ektopisk implantation med pålidelige diagnostiske metoder.

På grund af den lokale anvendelse af det hormonelle antikonceptionsmiddel er der mulighed for en viriliserende virkning på fosteret. På grund af den høje effekt af det farmaceutiske lægemiddel Mirena er klinisk erfaring med graviditetsresultater, mens den intrauterine enhed er meget begrænset. Dette bør også informere kvinden, der ønsker at holde graviditeten.

Amning er ikke en kontraindikation til brug af intrauterin-systemet, selv om små mængder af den aktive komponent (ca. 0,1% af dosen) kan gives til mælk under amning. Det er usandsynligt, at sådanne dårlige mængder levonorgestrel har nogen farmakologiske virkninger på barnet. Det overvældende flertal af det medicinske samfund er enige om, at brugen af ​​stoffet 6 uger efter fødslen ikke har negative virkninger på væksten og udviklingen af ​​den unge krop.

Bedømmelser Mirena

Farmaceutisk stof er meget populært blandt kvinder i reproduktiv alder, fordi den intrauterin enhed Mirena reviews har følgende:

  • Antikonceptionsmiddel er praktisk at bruge, fordi du ikke behøver at holde fast ved en regelmæssig dosering, som det er tilfældet med orale hormonelle præventionsmidler eller særlige ernæringsregler, fordi den aktive komponent har en lokal effekt;
  • Perles indeks udgør en ret stor troværdighed af det farmaceutiske produkt, hvilket bekræftes af anmeldelser og anbefalinger på internettet;
  • Forekomsten af ​​de fleste formidable bivirkninger er utrolig lille, hvilket gør det muligt ikke selv at tænke på måder at fjerne det, når man træffer beslutning om brug af antikonceptionsmiddel Mirena.

Rådgivning og tilbagemelding fra læger er ikke kun baseret på effektiviteten af ​​det intrauteriniske systems antikonceptive farmakologiske virkninger, men også på lægemidlets terapeutiske egenskaber. Resultaterne af kliniske undersøgelser tillader brugen af ​​Mirena helix i endometriose, hyperplasi i livmoderforingen og godartede neoplasmer i dets muskellag. Kvalificerede gynækologer overvejer det konservative behandlingsregime for dette præventionsmiddel - det valgte stof til ovennævnte nosologiske enheder.

Anmeldelser af Navy Mirena fra kvinder, der brugte det til terapeutiske formål, også fyldt med positive følelser. En sådan behandling tillader ikke kun at undgå kirurgi, hvilket uundgåeligt efterlader skæve ar eller andre huddefekter, men fjerner også sygdommens patologiske foki. Næsten ethvert tematisk forum eller internetressource anbefaler at diskutere denne ordning med konservativ behandling med en personlig læge.

Pris Mirena, hvor du kan købe

Hormonal spole Mirena er et farmaceutisk produkt af finsk produktion, hvilket kan påvirke kostprisen ved prævention. Dette er især mærkbart ved sammenligning af priser på Den Russiske Føderations territorium, da visse apoteker og kæder anvender personlige kontrakter. Dvs. det er muligt at købe Mirena spiral i Moskva til 11.750 rubler, i Krasnoyarsk - for 10.890 rubler, og i Ufa koster hormonal spiralen 11.100 rubler. Prisen på Navy Mirena i Moskva og andre byer i landet er angivet på baggrund af de generelle resultater af markedsundersøgelsen, hvilket kan vise sig i forskellen i prisen på apotekets kiosker.

I Ukraine, i Mirena intrauterin enhed, svinger prisen meget mindre end i Den Russiske Føderation. Så for eksempel i Dnepropetrovsk et farmaceutisk præparat kan købes til 1.800 Hryvnia, og i Nikolaev systemet er solgt til 1.750 Hryvnia.