logo

Intrauterin enhed (IUD). anmeldelser

Samlet antal beskeder: 280

11/22/2011, Maria 20 år
svar mig venligst
Jeg vil være sund!
Og i fuldstændig forvirring.

01/23/2012, Anastasia 1984
Kære Maria, lad mig ikke bekymre dig tak. For svaret på dit spørgsmål på denne side skal du kontakte specialisten bedre og samle ikke sladder fra fora. Præventionsteknikker vælges individuelt og tager hensyn til tilstanden af ​​dit helbred. Vælg kun en kvalificeret og kompetent læge, og alt vil være godt for dig Jeg ønsker dig held og lykke!

11/22/2011, Maria 20 år
Jeg skal føde i 3 måneder. Min mand vil have mig til at lægge en spiral efter fødslen, da han ikke vil have børn i de næste 5-10 år. Efter at have læst en masse oplysninger om spiralen er jeg bange)))
Jeg blev behandlet for betændelse for nogle år siden, og jeg vil ikke gentage. Hvis jeg ikke er beskyttet, bliver jeg igen gravid.
Fortæl mig hvad jeg skal gøre? Og hvilke metoder til prævention kan bruges?
Min mand er meget produktiv, og jeg er stadig ung! En meget høj sandsynlighed for graviditet!

12/22/2012, Julia
Jeg sætter IUD to gange efter fødslen i 5 år. En meget god antikonceptionsmetode er alle normale og ingen problemer eller smerter. Jeg råder alle til at prøve.

01/21/2012, annett
Hej Maria. Præceptive midler er forskellige, der er mange af dem. Du skal besøge en erfaren specialist (gynækolog) og afhente piller til din harmoniske baggrund. Du kan også bruge stearinlys (men der er en 60% garanti for, at du ikke bliver gravid). Men det er bedre at lægge en spiral, fordi kroppen er anderledes for alle (nogen har ikke rodnet, men du vil slå rod) :) Held og lykke til dig!

01/13/2012, Tatyana
Jeg er 31 år gammel, jeg har 2 børn. Udover helixen er der hormonelle piller, der kan tages under amning. Exliuton, Charozetta. Men vi skal holde øje med barnet, vi hældte det på Excluton. Efter at have drukket et år med piller besluttede jeg at lægge en spiral, selvom næsten alle negative tilbagemeldinger fra venner.

11/09/2011, Daria
Velkommen! Kan jeg stille et spørgsmål her? Og ikke engang en :)
Jeg er 34 år gammel. To små babyer. Jeg synes at lægge en spiral - jeg vil ikke have en tredjedel endnu.
Venligst rådgive, om det er værd at lægge hormonspolen "Mirena"? Eller måske Multiload? Jeg kender ikke andre - jeg kaldte disse% gynækologer%)

11/20/2011, Evgeniya34
Daria, bedre til Miren, udskiller hormoner og har ikke en abortiv mekanisme, i modsætning til Multiload. Multiloaden gør menstruationen mere rigelig, og Mirena er mere knappe, for at fuldstændig forsvinde for perioden, mens den er etableret. For ikke at være forvekslet med overgangsalderen! For kvinder, der ikke har født, er det bedre at bruge KOK'er til prævention, og for Mirena, der fødte, er det bedst. Mirena er en ren gestagen spiral, med HB vist. Selv modtagelse af KOK er angivet, hvis mere end 6 måneder er gået fra begyndelsen af ​​HB. Sirenen fryser ikke noget, det er nonsens. Mirena gør et fremragende arbejde med endometriose, med endometriehyperplasi, mange selv med nogle typer af mine. Der er en tråd om Miren her, læs venligst.

09/22/2011, ola
Velkommen! For et par måneder siden blev jeg injiceret med en Navy ring (jeg så ringen selv), men for nylig blev T-helix set under ultralydundersøgelsen, ringen var slet ikke synlig. Hvordan kan det være? Måske har nogen fået dette til at ske, dele dine tanker! Jeg ved ikke, hvad jeg skal tænke!

09.09.2011, vika
Jeg er 32. Fra en alder af 19 var jeg beskyttet med min mand ved en afbrudt handling eller med en kondom, ikke en enkelt "flyvning". Jeg fødte mit andet barn 3 måneder siden, og som planlagt besluttede jeg at tage en spiral. Jeg er meget bange for aborotov, især i moralsk forstand. Lægen rådede Multiload KU 375 (hun fødte ham, meget erfaren). Indtastet for et par dage siden på menstruations fjerde dag (den første gang gik efter levering). Der var ikke noget særligt ubehag, lidt ubehageligt. Næsten en uge er allerede gået, og blødningen går stadig. Jeg sidder nu her og tænker, hvis spiralen ikke havde introduceret månedligt, ville det stadig gå eller allerede er afsluttet? Måske er det fra en helix? Maven gør ikke ondt. Lægen har foreskrevet lys for at indsætte 10 dage - Hexicon og 2 uger afholdenhed. Jeg forventer, at det skal være på.

Intrauterin enhed: pris, anmeldelser, fotos

Den intrauterinske enhed (IUD) er en lille T-formet enhed fremstillet af fleksibel plast, der indeholder kobber eller hormoner.

Den vaginale spiral hæmmer sædets evne til at bevæge sig, og ægløsning kan ikke forekomme overhovedet.

På grund af dette falder sandsynligheden for begyndelsen af ​​befrugtningen. Den hormonholdige helix komprimerer den cervicale slim, som forhindrer det befrugtede æg i at trænge ind i livmoderen.

Men i de fleste kvinder anbefales det at installere en hormonfri spiral.

Den vaginale spole er langt det bedste ikke-hormonelle middel mod uønsket graviditet.

Intrauterin enhed er det?

Virkningen af ​​den intrauterinske enhed har to retninger:

  • mekanisk effekt på livmoderhalsepitelet, hvilket resulterer i ændringer i endometriumstrukturen, og det befrugtede æg kan ikke vedhæftes
  • skum dannet under inflammatoriske processer forårsaget af spiralens virkning på epitelet, reducerer mobiliteten og levedygtigheden af ​​spermatozoer

Derudover øger kobber den antikonceptionsvirkning, der forårsager aseptisk inflammation i livmoderen.

Faktisk er denne præventionsmetode abort. Fordi graviditet som sådan kan forekomme godt, og det befrugtede æg trænger ind i livmoderhulen, men ikke har evnen til at implanteres i det på grund af forstyrrelser i endometriske lag.

Fosteret dør 7-10 dages opfattelse. Men i de fleste tilfælde har ægget ikke engang tid til at modne. IUD udvider æggelederne, og det bevæger sig langs dem flere gange hurtigere end normalt. Som følge heraf forbliver ægget umodent og ude af stand til at opfatte.

Hvordan installeres den intrauterine enhed?

Den intrauterinske enhed installeres af en obstetriksk-gynækolog ved en medicinsk anlæg.

Indsend videoen som det normalt sker.

En kvinde skal først undersøges og bestå følgende prøver:

  • til seksuelt overførte infektioner
  • HIV, hepatitis
  • smøre på flora
  • cervikal skrabning
  • urinanalyse
  • Ultralyd af bækkenorganerne

Hvis der ikke er kontraindikationer for installationen af ​​den intrauterinske enhed, og kvinden ikke forventer et barn, registreres hun på en aftale med en lokal gynækolog. Lægen sætter spiralen i livmoderhulen.

Det skal bemærkes, at spiralen er hovedsageligt født til familie kvinder. Nursing individer er ordineret en hormon-holdig spiral af medicinske årsager.

For eksempel reducerer Mirena mængden af ​​blødning under menstruation og derved forhindrer væksten af ​​fibromatøse knuder på livmoderen. Hos kvinder, der har født, er livmoderhulen mindre end livmoderen, 2 gange, og den livmoderhalske kanal er tværtimod mere udvidet. I den forbindelse er det mere hensigtsmæssigt at installere IUD for kvinder, der allerede er blevet mødre.

Introduktionen af ​​spiralen foregår midt i cyklen. I denne periode er den antibakterielle aktivitet af cervikal slim maksimal, risikoen for afstødning og andre problemer er reduceret.

Overfladen af ​​livmoderhalsen behandles med bedøvelsesgel. I ekstremt sjældne tilfælde kan der gives en smertestillende medicin. Men i almindelighed føles en kvinde kun mild smerte, som kan sammenlignes med dem der forekommer ved menstruationens begyndelse.

Så anbefales det at lægge sig ned. Selvfølgelig er det i en polyklinik vanskeligt at gøre. Det er bedst at holde frid på dagen for Navy-installationen eller tage fridage fra arbejde.

Prøv ikke at gøre fysisk arbejde. I den første uge efter installationen opgiver du sex og sport. I løbet af denne tid kan blødning og tyngde i maven forekomme.

Dette er ikke forfærdeligt, men hvis smerten er stærk og ikke ophører, er det nødvendigt at konsultere en læge for at fjerne spiralen.

Sådan fjerner du en spiral?

Den intrauterinske enhed ligner bogstavet "T" med antennerne nedenfor.

For dem vil spiralen selv blive tegnet. Processen med dens fjernelse er i de fleste tilfælde smertefri, men kvinden oplever ofte ubehag.

Hvis der ikke er komplikationer såsom perforering af livmoderen, udføres fjernelse af intrauterin indretning i polykliniske tilstande.

Kvinden ligger på den gynækologiske stol, lægen sætter en dilator ind i vagina for at se livmoderhalsen. Det behandles med antiseptisk middel. Derefter forsøger gynækologen med hjælp af pincet og andre hjælpeinstrumenter at "gribe" antennerne og træk helixen ud af livmoderen.

Hvis det af en eller anden grund ikke virker, vil fjernelsen blive udført ved hjælp af et hysteroskop.

Under fjernelse vil kvinden føle kramper og smerter i maven i maven, muligvis blødning, men det går ganske hurtigt.

Pålidelighed som et middel til prævention

Denne præventionsmetode anses for at være den mest pålidelige af alle tilgængelige, og dens effektivitet er 99,9%.

Af de 100 kvinder, der havde en spiral i løbet af året, blev kun en gravid.

Dog bemærkede kvinden simpelthen ikke, at hun havde spiralen faldet. Og det falder ud for dem, der lige har født et barn og for det ufødte barn på grund af den bredere passage af livmoderhalskanalen.

Men glem ikke, at den intrauterine enhed ikke beskytter mod seksuelt overførte infektioner, så du bør ikke glemme kondomet uden en permanent seksuel partner.

Kombinationen af ​​disse to metoder til beskyttelse øger manglende evne til at opfatte op til 100%.

Hvis spiralen er indstillet korrekt, kan en kvinde efter fjernelsen blive gravid inden for et år. Derudover bemærkede mange kvinder en positiv psykologisk virkning af brugen af ​​den intrauterinske enhed.

Uden frygt for uplanlagt graviditet bliver en kvinde mere selvsikker, afslappet og temperamentsfuld.

I modsætning til orale præventionsmidler kræver spiralen ingen begrænsninger og daglig overvågning. Det føles også slet ikke af en mand. Den intrauterine enhed + sølv beskytter ikke kun uønsket graviditet, men reducerer også risikoen for inflammatoriske processer i bækkenet.

Bivirkninger

På trods af alle de glæder af den intrauterinske enhed og dens effektivitet, glem ikke at dette først og fremmest er en medicin, og det har sine egne bivirkninger. Blandt dem er:

  • øger risikoen for infektion i livmoderhulen
  • mængden af ​​blødning under menstruation stiger signifikant
  • med uretmæssig installation af livmoderen kan en kvinde opleve smerter i underlivet
  • ikke-hormonal spole beskytter ikke mod ektopisk graviditet
  • Efter fjernelse af IUD er det nødvendigt at bruge kondom i de første 3-4 måneder, fordi der er risiko for ektopisk graviditet
  • spiralen beskytter ikke mod seksuelt overførte infektioner, derfor er det ikke egnet til kvinder, der ikke har en regelmæssig partner

Intrauterin enhed, anmeldelser

  • Nogle kvinder er bange for, at hvis du sætter på en hormonal spole, begynder du at blive fed, din stemning vil forværres, og din bryst vil skade. Faktisk vil nogle ændringer overholdes de første 1-1,5 måneder, indtil kroppen bliver brugt. Hvis de fortsætter videre, skal helixen fjernes.
  • efter installation af IUD, blodtab stiger under menstruation. Dette skal tages i betragtning. Hvis en kvinde allerede er så rigelig, bør hun vælge det hormonelle lUD. De tværtimod reducerer blodcirkulationen.
  • der er bekymringer for, at flåden kan falde. Ja, det sker, så du har brug for en måned efter installationen til at komme til gynækologen for et besøg og derefter overholdes hvert halve år.
  • kvinder er bange for at etablere en spiral efter fødslen. Hvad hvis det på en eller anden måde påvirker amning? Faktisk, hvis lUD ikke er hormonalt, forbliver helixen næsten den eneste mulige måde at beskytte under amning. Det er langt mere farligt at bruge orale præventionsmidler.

Fordele og ulemper ved at bruge intrauterin enhed

Godbidder

  • intrauterin enhed er det mest effektive middel til at forhindre graviditet
  • spiralen forstyrrer ikke vagina i vagina for at absorbere hormoner og enzymer indeholdt i sædcellerne
  • du behøver ikke tage piller hver dag på samme tid og bekymre dig, hvis du ikke tager dem i tide
  • spiral har et langt liv
  • hvis spiralen er ikke-hormonal, forårsager den ikke fysiologiske ændringer i kvindens krop
  • en mand føler ikke ubehag under samleje i modsætning til kondom eller ring
  • installation af den intrauterin enhed kræver ikke store finansielle investeringer
  • når helixen fjernes, kan kvinden blive gravid ganske hurtigt

ulemper

  • Til installation af Navy er der kontraindikationer
  • ikke egnet til kvinder, der fødes
  • Beskytter ikke mod seksuelt overførte sygdomme, derfor er den ikke egnet til ugifte kvinder og ikke har en regelmæssig partner
  • når du bærer en spiral, kan ektopisk graviditet forekomme
  • blødning stiger under menstruation
  • Hvis den er installeret forkert, kan spiralen vokse ind i livmoderen

6 bedste intrauterine enheder: hvordan man vælger? Oversigt over populære Navy for pålidelig prævention

Ofte fra konversationer af veninder eller i køer i antateklinikken kan du høre historier om intrauterine enheder, forskellige kommentarer til dem og indtryk på dette antikonceptionsværktøj. Men hvad er det, og hvad gør det? Vil det ikke påvirke kvindens hormonelle baggrund, sin evne til at blive en mor og selvfølgelig kunne beskytte mod visse sygdomme? Er denne metode pålidelig til beskyttelse mod uønsket graviditet, og er der nogen forskel på dem?

Vi vil forsøge at forstå disse problemer, overveje de 6 populære intrauterine enheder og finde ud af, hvad forskellene er mellem dem. Hvilken spiral skal du vælge?

Hvad er IUD (intrauterin enhed)?

IUD er et af de effektive midler til prævention, som ofte bruges af kvinder, der har født, oftest hos en fast partner og ikke klar i øjeblikket for moderskab.

Som enhver anden form for prævention, varierer spiralerne i deres sammensætning, type, varighed af brug og andre parametre.

klassifikation

Der er 2 grupper af spiraler:

Både dem og andre udfører samme opgave - beskyttelse mod uønsket graviditet. Men nogle af dem har yderligere egenskaber. For eksempel anvendes hormonalspoler ofte i gynækologisk praksis som en måde at behandle visse sygdomme på, og ikke-hormonelle spoler med tilsætning af sølv eller guld har en bakteriedræbende virkning og beskytter det kvindelige reproduktive system mod uønskede infektioner.

Der er 3 generationer spiraler:

  • Navy uden metal eller hormon, der kun består af medicinsk plast.
  • Deres antikonceptionsvirkning opnås kun ved den mekaniske umulighed at fastgøre ægget til endometriumet.
  • Ofte forårsager komplikationer (smitsomme sygdomme, ektopisk graviditet og spiral tab - udvisning).

Første generation Navy er ikke brugt nu, da der er mere pålidelige og effektive spiraler.

  • Navy indeholdende metal. Det vil sige, disse er spiraler, der også består af medicinsk plast, men har en antikonceptionsvirkning på grund af yderligere komponenter - kobber, sølv, guld.
  • Metaller virker ikke kun på den kvindelige krop, men også på den mandlige faktor - sæd, og derved reducerer risikoen for uplanlagt graviditet.
  • Hormonale spoler, som i dette stadium anvendes som terapeutiske og antikonceptive midler.

Intrauterin udstyr har en anden form:

  • T-formet;
  • runde eller halvcirkelformede;
  • i form af en paraply;
  • i form af en hestesko (semi-oval).

Hver spiral har sine fordele og ulemper og er valgt individuelt afhængigt af kendetegnene for en bestemt kvindes krop.

Alle spiraler har samme handlingsprincip - beskyttelse mod uønsket graviditet.

Så, hvordan hjælper en spiral med at undgå undfangelse?

Alle spiraler består af medicinsk plast, som sjældent forårsager en allergisk reaktion hos kvinder. Men sådanne tilfælde opstår. Af denne grund skal du omhyggeligt overvåge dine følelser og overvåge kroppens reaktion efter installationen af ​​spiralen.

Udover medicinsk plast omfatter moderne spiraler:

  • Metaller (sølv, kobber, guld);
  • hormoner.

Hormonal spole

Denne type lUD udskiller en vis mængde af et hormon, som ikke kun virker på den kvindelige krop, men reducerer også aktiviteten af ​​spermatozoer. Spiralen påvirker ikke mandens styrke og mandlige sundhed! Kun på spermatozoer, der allerede er faldet ind i kønsorganerne hos en kvinde. Den eneste håndgribelige minus, at intrauterin udstyr kan levere til en mand, er sensationen af ​​spiralens antenner under samleje. Dette spørgsmål løses let: Du skal komme til lægekontoret, og gynækologen vil simpelthen forkorte spiralens interfererende antenner.

Hormonet i spiralen påvirker modningen og udskillelsen af ​​æggestokkene hos hunde æggestokke og har ikke en ødelæggende virkning på den hormonelle baggrund generelt.

Den meget tilstedeværelse af en spiral i livmoderen forebygger ægthedsfastgørelsen og derfor forekommer ikke graviditet. Dette er en mekanisk faktor i graviditeten. Helixen forårsager også en lokal reaktion, som påvirker sædren negativt, nedsætter og ødelægger dem.

Hormonale spoler påvirker mange kvindelige sygdomme (endometriose, uterine myom osv.) Og anbefales til brug af gynækologer til behandling af sidstnævnte.

Ikke-hormonal spole

Hvad angår flåden, der har metaller i dens sammensætning, har sådanne strukturer ud over den mekaniske beskyttelsesfaktor, som er forbundet med alle spiraler fra graviditeten, en ødelæggende virkning på hanfaktoren i deres arsenal. For eksempel:

  • Kobber, ved at oxidere miljøet, hæmmer bevægelsen af ​​spermatozoer, fanget i livmoderen og beskadiger dem.
  • Sølv og guld forøger spolernes holdbarhed og har en gavnlig effekt på lokal immunitet, der beskytter kvinden mod inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne.

Alle former for spiraler har en stimulerende virkning på æggelederne og styrker deres peristaltik. Mens det befrugtede æg hurtigt bevæger sig ind i livmoderen, har endometriumet ikke tid til at forberede sig på vedtagelse af et nyt liv, og følgelig kommer embryoen ind i et ugunstigt miljø, som ikke er egnet til videre udvikling.

Sammenfattende kan vi skelne forbindelserne med befrugtning, som påvirkes af enhver spiral:

  • På den mandlige faktor (retarding og spermicidal virkning).
  • Ved modning og frigivelse af ægget fra æggestokkene.
  • Til levering af ægget og føtalæget gennem æggelederne.
  • På fastgørelsen af ​​ægget til endometrium.
  • Lokal reaktion, der forårsager frigivelse af enzymer, der er skadelige for sædceller.

Hvem kan lægge den intrauterine enhed?

Navy anbefales til brug i sådanne situationer:

  • Kvindens lyst på dette stadium af livet bliver ikke moder (forudsat at der allerede er fødselshistorie).
  • Hyppige graviditeter med andre former for prævention (med ukorrekt brug eller uforsigtighed i receptionen).
  • Beskyttelse mod uønsket graviditet under amning (amning).
  • For at redde. Spiraler er placeret i flere år, hvilket gør det muligt for en kvinde ikke at bekymre sig om andre former for prævention (orale præventionsmidler, kondomer).

Det er vigtigt! Spiraler beskytter ikke mod STI'er (seksuelt overførte infektioner)! Det anbefales, at et antikonceptionsmiddel foreskrives, når der er en permanent seksuel partner (lav risiko for overførsel af seksuelt overførte sygdomme). Det skal også nævnes, at spiralerne anvendes til kvinder, der har født og ikke anbefales til prævention hos unge kvinder, som ikke har født.

Spiral indstillingsteknik

Spiralen er etableret både under menstruation og straks i de første dage efter det, da det på nuværende tidspunkt er mere sandsynligt at udelukke graviditet. Hertil kommer, at livmoderhalsen i løbet af denne periode er lidt åben, hvilket gør det lettere for spiralen at komme ind i livmoderhulen og medføre minimal ubehag for kvinden.

Før helix installeres, udfører lægen forskning for tilstedeværelsen af ​​inflammatoriske sygdomme og om nødvendigt foreskriver antiinflammatorisk behandling. Dette reducerer risikoen for komplikationer og spiral tab i fremtiden. Selve processen foregår kun i en gynækologs kontor under aseptiske forhold.

Det er nødvendigt at omhyggeligt læse instruktionerne for en bestemt spiral- og studieudløbsdato.

Hvis kvinden besluttede at lægge helixen efter levering, bør du vente et stykke tid (ca. 6 uger) for livmoderen at vende tilbage til sin tidligere tilstand. Faktum er at under graviditeten er livmoderen overspændt, og efter fødslen kommer den gradvist tilbage til sin tidligere størrelse. Denne proces kaldes uterin involution. For at undgå komplikationer efter installationen af ​​spiralen anbefaler gynækologer at vente på slutningen af ​​involutionen.

Det anbefales ikke at placere den intrauterine enhed umiddelbart efter en abort. Patienten skal observeres for komplikationer og forskellige inflammatoriske sygdomme, der kan udløse abort. Så snart obstetrikeren-gynækologen er overbevist om hele kvindens helbred, kan en helix placeres i livmoderhulen.

I instruktionerne til nogle af spiralerne er der tegn på præventionens formulering umiddelbart efter abort. Dette spørgsmål skal løses individuelt med en erfaren læge og følge hans råd i denne sag.

Oversigt over intrauterin udstyr: de mest populære midler

Der findes en enorm mængde intrauterin antikonceptionsudstyr på markedet, som har en anden form, sammensætning, brugsbetingelser og selvfølgelig prisklasse. De har alle deres fordele og ulemper.

Så overvej de mest brugte og populære spiraler:

Spiral Multiload (Multiload CU-375)

Dette er en T-formet kobbertrådshelikix. Det er ikke hormonalt. Metallet virker på sædcellerne, hvilket forårsager deres død og umuligheden af ​​yderligere befrugtning.

Spiral holdbarhed - 4 år. Efter denne periode kan spiralen ikke bruges!

Stanglængde - 35 mm. Dette er en standardlængde, spiralen har ikke andre variationer i størrelse. Det er velegnet til kvinder, der efter måling af livmoderens størrelse med en sonde har en længde på 6 til 9 cm i hulrummet.

Af spiralens egenskaber skal det bemærkes, at dets anvendelse er forbudt i sådanne situationer:

  • hvis du er allergisk over for kobber
  • i de første 3 måneder efter abort;
  • i ammestiden.

Hvis en kvinde i lang tid tager immunosuppressive midler til behandling af en anden patologi, er helixen ikke egnet, og en anden prævention bør anvendes.

Det skal bemærkes, at tilstedeværelsen af ​​kobber i antikonceptionssammensætningen ikke vil påvirke den samlede mængde kobber i kroppen.

Prisklasse i området 2,5-3 tusind rubler.

Kobber TCu 380A

Samt den tidligere spiral inkorporerer kobber. Spiral dimensioner - lodret - 36 mm, vandret - 32 mm. Et træk ved denne spiral er en større frigivelse af kobber i livmoderen, hvilket medfører en stærkere lokal reaktion.

Brugsperioden er 5-6 år.

Det anbefales ikke at sætte kobberhelikixet umiddelbart efter abort.

Et andet tip: Efter installationen skal du ligge på sofaen på lægehuset. I sjældne tilfælde, efter introduktionen af ​​IUD, observeres et fald i puls og clouding af bevidstheden.

Alle andre egenskaber er de samme som Multiload-spiralen.

Prisen svinger omkring 2000 rubler.

Spiral Goldlily

Inkluderer både kobber og et af ædle metaller - guld. Guld dækker kobberoverfladen og beskytter den mod tidlig oxidation og korrosion. Ved at skabe en potentiel forskel skabes yderligere beskyttelse mod uønsket graviditet. Guld har en kraftig bakteriedræbende virkning og forhindrer forekomsten af ​​inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne.

En anden fordel ved antikonceptionsmiddel er tilstedeværelsen af ​​flere størrelser. Hver kvinde vil være i stand til at vælge nøjagtigt den mulighed, hun har brug for.

Brugsperioden er 7 år.

En betydelig ulempe er prisen. På grund af tilstedeværelsen af ​​guld er kostprisen for et intrauterin præventionsmiddel ca. 4-5 tusind rubler.

Spiral Juno Bio-T med sølv (Ag)

En anden spiral i rækken af ​​moderne svangerskabsforebyggende midler. Undervisningen indeholder følgende indikationer for spiralens anvendelse (bortset fra kvindens ønske):

  • Behandling og forebyggelse af Asherman syndrom (dannelse af adhæsioner i livmoderen).
  • Til postcoital beskyttelse (du kan indtaste inden for 3-4 dage efter ubeskyttet samleje).

Den indeholder kobber og sølv, hvilket øger varigheden af ​​brugen op til 7 år. Sølv forhindrer hurtig og hurtig oxidation af kobber, hvilket giver helixen en langsigtet effekt.

En anden nyttig kvalitet af sølv er den bakteriedræbende virkning. Juno beskytter en kvindes krop mod inflammatoriske sygdomme og andre infektiøse komplikationer forbundet med at finde en helix i livmoderen.

Juno arbejder på samme princip som andre spiraler, der påvirker alle led i kæden for at forhindre uønskede graviditeter. Tiltrer og prisen på dette produkt - omkring 400-500 rubler.

Spiral Nova T (Nova T)

T-formet spiral indeholdende kobber og sølv (kobbertråd med sølv i kernen). Som i Juno, i en Nova T-spiral, forhindrer sølv den tidlige fragmentering af kobber. Men forskellen er brugsperioden - Nova T skal ændres hvert 5. år. For andre handlingsmekanismer er funktionerne ikke fremhævet.

Prisen er ca. 1500-2000 rubler.

Mirena Spiral (Mirena)

Et af de mest almindelige midler til intrauterin prævention er hormonsystemet Mirena. Dette værktøj indeholder i sin sammensætning et syntetisk progestogen - levonorgestrel. Den fordeles pr. Dag i en bestemt mængde, som er tilstrækkelig til at udføre to funktioner - prævention og terapeutisk. Derfor anbefales denne spiral ofte til kvinder med gynækologiske sygdomme (fibroider, endometriose osv.).

Mirena hæmmer ægløsning og forhindrer dannelsen af ​​ægget, hvilket øger antikonceptionsvirkningen. Perleindekset for det hormonelle intrauterinske system er 0,1-0,5, mens det for konventionelle IUD'er nås 3.

  • Spiralen påvirker ikke hormonerne.
  • Ikke kontraindiceret hos kvinder med metalallergier.
  • Tilladt til brug under amning.
  • Det er en helix af 3. generation.

Mirena holdbarhed er 5 år. Yderligere anvendelse anbefales ikke på grund af udtømningen af ​​hormonet i spiralen og øger muligheden for at udvikle infektionssygdomme i bækkenorganerne.

Dette præventionsmiddel har en høj pris - omkring 10-12 tusind rubler.

Kære piger og kvinder! Husk at for præcist og korrekt udvælgelse af spiralen er det nødvendigt at konsultere en læge, fordi hver kvindes krop er unik og unik!

Mirena eller ikke-hormonal spole - hvilket er bedre?

Hormonale og ikke-hormonale IUD'er tilhører samme gruppe antikonceptionsmidler, men de har også betydelige forskelle. Hvad er bedre - Mirena eller almindelig spiral? Hvad betyder at vælge, og hvad er den grundlæggende forskel mellem dem? Læs nedenfor - og du vil finde svar på alle nye spørgsmål.

Hvorfor har jeg brug for en intrauterin enhed?

Ikke-hormonelle IUD'er bruges til at fremkalde en antikonceptionsvirkning og beskytte mod uønsket graviditet. I modsætning til ikke-hormonelle lægemidler forstærker Mirena antikonceptionsvirkningen og har samtidig helbredende egenskaber og forhindrer udviklingen af ​​visse sygdomme.

Det hormonelle lUD har fundet anvendelse i behandlingen af ​​sådanne lidelser:

  • Uterin fibroids: hæmmer væksten af ​​knuder og reducerer de ubehagelige symptomer på sygdommen.
  • Endometrial hyperplastiske processer.
  • Overtrædelser af menstruationscyklussen. Takket være Mirena bliver menstruationen knap og mindre smertefuld, mens æggestokkene fortsætter med at fungere normalt.

Diagrammet nedenfor viser de vigtigste fordele ved Mirena hormonsystemet i sammenligning med konventionelle spiraler og p-piller. Det kan ses, at Mirena kombinerer fordelene ved Navy og orale præventionsmidler og eliminerer nogle af ulemperne ved begge midler.

Effektiviteten af ​​intrauterin udstyr

For at bestemme pålideligheden af ​​præventionsmetoden anvendes en speciel indikator - Pearl-indekset. Jo lavere det er, jo bedre antikonceptionsegenskaber har agenten. Den ikke-hormonelle lUD har en værdi på 0,9-3, og Mirena - 0,1-0,5. Dette tyder på, at hormonal lUD er mere effektiv, og risikoen for uplanlagt graviditet er lavere.

Installationstid

Miren sat i 5 år og ikke mere. Faktum er, at dens antikonceptionsvirkning falder i løbet af denne tid. Doseringen af ​​levonorgestrel reduceres gradvist, og ved den angivne tid er hormonet fuldstændigt forbrugt.

Hvad angår de ikke-hormonelle IUD'er, er de fleste af dem også sat i 5 år. Der er dog sådanne arter, hvis varighed er 10-15 år. Dette er en intrauterin enhed med guld: metallet korroderer ikke og giver dig mulighed for at forlade præventionen i livmoderen i lang tid.

Hvordan intrauterine enheder virker, og hvad er forskellen mellem dem

  • Bidrage til ødelæggelsen af ​​sæd.
  • Brød embryoets implantering til livmoderen.
  • Æggelederne påvirkes, og det befrugtede æg kommer for tidligt i livmoderen og dør.
  • Helixen fungerer som fremmedlegeme, hvilket fører til udvikling af aseptisk inflammation med metaboliske lidelser. Prostaglandiner produceres, der øger livmoderaktiviteten.

Kobber, som er en del af mange ikke-hormonelle spoler, har en spermatotoksisk virkning: det dræber hanlige kimceller i livmoderen. Det stimulerer også indfangning og eliminering af sædceller med specielle immunceller - makrofager.

I modsætning til de ikke-hormonelle IUD'er frigiver Mirena konstant 20 μg levonorgestrel om dagen fra dets reservoir. Hormonet har en gestagen effekt, hæmmer den regelmæssige proliferation af cellerne i livmoderens indre slimhinde og forårsager en atrofisk proces i den. Som følge heraf bliver perioder knappe eller forsvinder helt. Samtidig bryder systemet ikke ægløsning og ændrer ikke den hormonelle baggrund.

Virkning på menstruationscyklussen

Efter indførelsen af ​​ikke-hormonelle IUD'er oplever kroppen stress og skal tilpasses til svangerskabsforebyggende midler. Dette kan medføre en kort forsinkelse af menstruationen, ikke over 3 uger. Hvis amenoré overholdes i lang tid, bør en kvinde konsultere en læge uden fejl.

I de fleste tilfælde ændres arten af ​​menstruation i retning af stigende blødning og deres varighed. 3 måneder efter montering af antikonceptionsmiddel skal den månedlige genindvende sig til den fysiologiske norm. Men det er ikke altid tilfældet, og mange kvinder bemærker: Efter indførelsen af ​​en ikke-hormonal spiral bliver menstruationen rigelig og lang.

Mirena's hormonelle system fungerer forskelligt. Spiralen påvirker kvindens cyklus, og under antikonceptionsfunktionen bliver menstruationen mindre rigelig og praktisk talt smerteløs. Nogle kvinder udvikler reversibel amenoré, og menstruation kommer slet ikke. Dette aspekt bør tilskrives hormonsystemets plusser, fordi kvindens tilstand forbedres med et fald i mængden og varigheden af ​​den månedlige udledning. Brug af Navy Mirena reducerer risikoen for jernmangelanæmi, gør menstruationscyklussen regelmæssig og menstruation - behagelig.

Nogle kvinder har blodig udledning eller lunken blødning uden for menstruation ved brug af lUD. Hvis de holder længe og ikke forsvinder, er det nødvendigt at konsultere din læge.

Evne til at installere hos kvinder, der ikke har født

Brugen af ​​både ikke-hormonale intrauterinske enheder og Mirena hos ikke-givende kvinder anbefales ikke af gynækologer af følgende årsager:

  1. Antikonceptionssystemet traumatiserer livmoderhalsen med livmoderhalskanalen, hvilket fører til en krænkelse af deres funktion og udviklingen af ​​livmoderhalskræft under fremtidig graviditet. Denne patologi anses for at være en af ​​årsagerne til abort og for tidlig fødsel.
  2. Hos kvinder, der ikke har født, falder spiralen ofte spontant på grund af den lille størrelse af livmoderhulen.
  3. Under anvendelse af IUD øges sandsynligheden for en ektopisk graviditet, hvilket er yderst uønsket til den første graviditet.
  4. Den inflammatoriske proces, der er opstået i vagina, langs spolerens antenner, kan passere ind i livmoderhulen og føre til endometritis. Dette er en ekstremt uønsket komplikation for kvinder, der ikke har født, da der på grund af enlometritis kan infertilitet eller problemer opstå under en kommende graviditet.
  5. Der er en lille chance for perforering af livmoderen, hvilket i sidste ende fører til kirurgisk indgreb, og i nogle tilfælde til fjernelse af organet. En hysterektomi i en ufødt kvinde sætter en stopper for sin evne til at blive moder.

Brug af Mirena's intrauterinale system til kvinder, der ikke har født, er kun mulig under strenge indikationer og udelukkende til medicinske formål. Som en antikonceptionsflåde inden den første fødsel er ikke indstillet.

Sandsynlige bivirkninger

Alle intrauterin udstyr har følgende bivirkninger:

  • På den del af reproduktionssystemet - udvikling af vulvovaginitis, infektion i bækkenorganerne, tab af spiral fra livmoderhulen, blødning og ubehag under seksuel kontakt, perforering af livmoderen.
  • Menstruationens skiftende karakter.

I modsætning til den ikke-hormonelle spole er Mirena mere tilbøjelige til at have bivirkninger på grund af indholdet af levonorgestrel i den. Disse virkninger omfatter:

  • Overtrædelse af natur og cyklisk menstruation indtil amenoré.
  • Allergiske reaktioner i form af urticaria, angioødem.
  • Udseendet af ovariecyster, mastopati.
  • Forstyrret funktion af det kardiovaskulære system - hypertension.

Der er mange forskelle mellem ikke-hormonale og hormonelle intrauteriniske enheder. Hvilken form for prævention er egnet til en kvinde, beslutter behandlende læge på grundlag af samtidige sygdomme, anamnese og kontraindikationer.

Ikke-hormonal spole

Interesseret i meninger om kvalitet og anmeldelser, som brugte eller lært for sig selv.

Navnet på stykket er PARAGARD sat på 10 år.

Sidste år havde jeg 2 hormoner. Første blev forkert, den anden blev god, men min libido forsvandt. Min sag er speciel, jeg har noget galt med hormoner, så der var problemer med O. I gynækologens hukommelse er dette det første tilfælde.

Hun trak en spiral ud i december, og kun i marts blev cyklen igen som et ur. Ønsket er vendt tilbage, men et skræmmende ansigt strømmes ind, ligesom i 15, jeg har lyst til en teenager)) men det er halvt besværet.

I solen startede cyklen ikke om dagen (og jeg kan virkelig skrive en kalender i min cyklus), jeg kunne ikke finde et sted for mig selv! Jeg beslutter næppe for en abort, og i de næste mange år mange planer, der ikke omfatter et barn. Så nervøs, jeg er ikke klar! Om aftenen kom "helligdage")))

Alt det hormonale dræber min libido, men forbedrer huden, den første er vigtigere for mig))) Den smukkeste hud var i de sidste trimester af graviditeter)))) fra et blad)))

Hvad synes du om den ikke-hormonale spiral?

PS Hvem kom ved et uheld telefon mugging ordet non-hormonal!

Intrauterin enhed: typer, priser, hvordan man vælger det bedste


Den intrauterin enhed (forkortet Navy) er populært i temmelig lang tid blandt kvinder i den fødedygtige alder. Og på trods af den høje præventionsvirkning tvivler de fleste kvinder på behovet for at installere en lUD, idet de argumenterer for deres afvisning ved forekomsten af ​​bivirkninger og komplikationer.

Med det rigtige valg af helix er lægenes professionalisme (administrationsproceduren), under hensyntagen til indikationerne og kontraindikationerne, den mest vellykkede præventionsmetode, som ikke kræver en streng selvdisciplin, som f.eks. Når man tager hormonelle tabletter.

Intrauterin enhed er

En intrauterin antikonceptionsmiddel eller intrauterin indretning er en anordning fremstillet af et syntetisk materiale (medicinsk plast), der indsættes i livmoderhulen, hvilket forhindrer uønsket graviditet i at udvikle sig. Moderne lUD'er er små i størrelse, fra 24 til 35 mm, og de indeholder enten metaller, der ikke fremkalder betændelse (kobber, sølv eller guld) eller hormonet levonorgestrel (LNG-IUS).

Historisk baggrund

Udviklingen af ​​intrauterin antikonceptionsmetode begyndte i 1909, da Dr. Richter foreslog at anvende et antikonceptionmiddel fremstillet af to silketråder, der var forbundet med en bronstråd. Opfindelsen var ikke populær. Siden 1920 begyndte gynækologen Grafenburg eksperimenter, der skabte mønstre af silkeormtråde og senere designet en ring af silketråder, der blev flettet med sølvtråd. Men en alvorlig ulempe ved ringen var dens spontane udvisning (nedfald).

Senere i 1961 producerede Dr. Lippes en navy-serpentin-konfiguration (dobbeltbogstav S), og selvom enheden hedder Lippes eller Lippes-sløjfen, er zigzagformen mere som en spiral, der gav navnet til moderne intrauterin-enheder - den intrauterinske enhed.

Handlingsmekanisme

Den intrauterinske enhed har flere virkningsmekanismer:

  • Inhibering af ægløsning, undertrykkelse af ovariefunktion

På baggrund af iUD'en bærer hypotalamus-hypofysen en smule aktiveret, hvilket fører til en lille stigning i LH-sekretion, men til bevarelsen af ​​produktionen af ​​østrogen og progesteron. Samtidig er der en stigning i østrogenindholdet og et skift af deres top i midten af ​​cyklussen med 1 til 2 dage.

  • Forebyggelse eller nedsættelse af implantatet

I anden fase er der en mere signifikant stigning i progesteron, men et fald i varigheden af ​​anden fase. Selv om endometrium ændres cyklisk, forstyrres synkroniciteten af ​​disse transformationer: Den første fase forlænges, og sekretoriske ændringer forsinkes (utilstrækkelig modning af livmoderforingen), hvilket forhindrer indførelsen af ​​et befrugtet æg i endometriumet. På grund af tilstedeværelsen af ​​kobber i helixen øges absorptionen af ​​østrogener, og LNG-IUS stimulerer den tidlige modning af endometrium og dens afvisning, når ægget endnu ikke har formået at få fodfæste i livmoderen. Dette er den abortive effekt af helixen.

  • Forringet sædfremskridt og aseptisk inflammation i livmoderen

IUD, mens i livmoderen irriterer sine vægge, hvilket fremkalder udskillelsen af ​​prostaglandiner (biologisk aktive stoffer) ved livmoderen. Prostaglandiner stimulerer ikke kun udskillelsen af ​​LH og utilstrækkelig modning af endometriumet, men også aseptisk inflammation i livmoderen. Niveauet af prostaglandiner øges i cervikal slim, hvilket hæmmer spermatets gennemtrængning i livmoderhulen. Som et resultat af aseptisk inflammation, som stammer fra livmoderhulen som reaktion på indførelsen af ​​IUD som fremmedlegeme, øges indholdet af leukocytter, makrofager og histiocytter. Alle disse celler forøger phagocytose (fortæring) af sædceller og isolerer det befrugtede æg, hvilket forhindrer det i at implantere i endometriumet.

  • Ændring af arten af ​​fremdriften af ​​æggeleddet af et befrugtede eller ikke-befrugtede æg

De udskillede prostaglandiner accelererer æggeledernes peristaltik, som følge heraf enten en ubefrugt ægcelle kommer ind i livmoderen, og mødet med sædcellen forekommer i røret eller den befrugtede, men for tidligt, når endometriumet endnu ikke er klar til dets implantation.

Varianter af intrauterin udstyr

Intrauterinapparater kan være af forskellige typer og varierer både i form og indhold af det medicinske stof eller metal i det.

Derudover, som nye intrauterine enheder er udviklet, er alle IUD'er opdelt i udseende i 3 generationer:

1st generation Navy

Sådanne spiraler er lavet af plast og indeholder ikke noget metal, så de er inerte (neutrale). Den antikonceptive virkning opnås kun ved provokation af aseptisk inflammation og forhindrer implantationen af ​​et befrugtet æg. Den første generation er Lippes løkke. Men deres anvendelse er blevet forbudt af WHO siden 1989 på grund af den lave præventionsvirkning, en høj sandsynlighed for at udvikle inflammatoriske sygdomme i livmoderen og appendages og spontan udvisning.

2. generation Navy

Anden generation af spiraler er metalholdige. Først kom flåden med et kobberindhold, som har en anti-antagonistisk virkning, det vil forhindre implantation. Kobberholdige spiraler består af plastik (bunden af ​​Navy), spiralbenet er pakket med kobbertråd. Afhængigt af mængden af ​​kobber er disse intrauterin indretninger opdelt i lavgradige IUD'er og højtydende IUD'er. Senere begyndte de at producere spiraler, der indeholdt sølv i lumen af ​​benet eller med guld, i form af wire viklet rundt om benet. Sølv- og guldholdige spiraler betragtes som mere effektive med hensyn til prævention (præventionsvirkning når op på 99%), forhindrer udviklingen af ​​inflammatoriske sygdomme, og virkningsvarigheden øges til 7 - 10 år.

3rd generation Navy

Den nyeste generation af spiraler indbefatter intrauterin udstyr, som omfatter progestin-levonorgestrel. Deres andet navn er LNG-Navy. Populære hormonholdige intrauterine enheder er Mirena og Navy LNG-20. LNG-IUS har ikke kun en næsten 100 procent antikonceptionsvirkning, men har også en helbredende virkning (derfor anbefales de til kvinder med livmodermyom af den lille størrelse eller endometriehyperplasi).

Spiralformer

Navy adskiller sig ikke kun i sammensætning, men også i form. I dag er der omkring 50 typer spiraler af forskellig form. Formen og sammensætningen af ​​det intrauteriniske præventionsmiddel anbefales og udvælges af lægen på grundlag af anamnese, fysik, individuelle anatomiske træk og andre ting. Derfor er det svært at bestemme "on the fly", hvilken intrauterin enhed er bedre. Populære former for spiraler:

semi-oval

En anden form for intrauterin præventionsmiddel kaldes en paraply eller en hestesko. Der er små spidser på de ydre fremspring - "bøjlerne" af helixen, som gør det muligt for enheden at klæbe fast i livmoderen og forhindre udstødningen.

En af fordelene bør bemærkes deres næsten smertefri introduktion (spiralen er velkonfigureret, når livmoderhalskanalen passerer og i livmoderen udvider sig), sjælden spontan prolaps af enheden på grund af pigge på "skuldre", et minimum af smertefulde fornemmelser, når de bæres. "Horseshots" er ideel til kvinder i historien, hvor der kun var uafhængige fødsler eller kvinder, hvis livmoderhalsen var "ikke fødende" (efter operativ arbejdskraft).

Rund eller halvcirkelformet

Et andet navn til sådanne præventionsmidler er en ring eller en halv ring. I Kina er populære Navy-ringe, der ikke har en "antenne" og med en krølle.

Fra praksis: Ringformede spiraler er ret ubelejligt. De fleste patienter klager over smerte, i nogle tilfælde meget signifikant, på tidspunktet for indsættelse af helixen. "Ringen" er dårligt konfigureret, og den livmoderhalske kanal går næppe over, hvilket forårsager smerte. Derudover har kvinder med en enkelt fødselshistorie ofte klaget over smertefuld menstruation. Derfor er denne form for svangerskabsforebyggelse efter min opfattelse absolut ikke egnet til kvinder efter en kejsersnit eller kun en selvstændig fødsel. Men de patienter med flere patienter klagede hverken under introduktionen eller i færd med at bære. Den antikonceptive virkning forbliver høj på trods af formen af ​​enheden.

T-

Den mest almindelige type spiral i Rusland. Eksternt ligner præventionen bogstavet "T", det vil sige det har en stang indpakket med kobber eller sølv (guld) og 2 "bøjler". Hvis vi snakker om de bedste intrauterine enheder, så er denne form mest foretrukket, den er så let indsat, den er behagelig at bære (kvinden oplever ikke ubehag), fjernes uden problemer og fastgøres sikkert i livmoderen på grund af fleksibiliteten af ​​"bøjlerne".

Manglen på en T-formet spiral er efter min mening kun en - procentdelen af ​​spontan udvisning er højere end for spiraler af andre former. Anbefales til kvinder efter kejsersnit eller efter enkelt uafhængige leverancer (cervixkanalen er mere eller mindre lukket, hvilket reducerer risikoen for tab).

Oversigt over populære flåde

Mirena

Den indeholder de mest aktive af gestagens - levonorgestrel, som giver de spiral antiøstrogeniske og antigonadotropiske egenskaber ud over en høj antikonceptionsvirkning. Levonorgestrel undertrykker endometrisk proliferation og forårsager dets atrofiske ændringer, så dette præventionsmiddel introduceres ofte til terapeutiske formål (med dysfunktionel livmoderblødning, tunge og langvarige menstruationer, dysmenorré, livmodermomentum, præmenstruelt syndrom). Mirena anvendes også som hormonudskiftningsterapi i post- og perimenopause. Garanteret levetid er 5 år. Dens form er T-formet.

Mirena og spiraler som det anbefales at vælge kvinder 40 år og ældre, fordi efter 35 år er muligheden for at blive gravid stadig der, men COC er allerede ordineret med forsigtighed, især af rygere.

Den gennemsnitlige pris på Mirena spiraler er 12.000 rubler.

Spiral Juno

Det har mange sorter:

  • Juno Bio-T i form af en sko eller en ring med en kobberkomponent;
  • Juno Bio-T Ag i form af en hestesko eller bogstavet "T" med en kobber-sølvkomponent;
  • Juno Bio-T Super, lavet i form af "T" bogstaver, indeholder kobber og propolis, som giver en antiinflammatorisk virkning;
  • Juno Bio-T Au - indeholder guld, der er velegnet til kvinder, der er allergiske over for metaller.

På grund af dets sammensætning har denne type spiraler en generel antiseptisk virkning, det vil sige risikoen for inflammatoriske sygdomme i uterus og appendages er ret lav. Derfor anbefales Juno-typen helix til patienter med kronisk adnexitis eller endometritis.

Gennemsnitsprisen for Bio-T Ag Spiral er 400 rubler.

Nova T Cu Ag

Garanteret levetid på op til 5 år. Den er lavet i form af bogstavet "T", enhedens ben er pakket med kobbertråd med en sølvkerne (sølv nedsætter korrosion af kobber, hvilket forlænger brugen af ​​helixen).

Et effektivt antikonceptionsmiddel med en temmelig lang slitageperiode. Det anbefales, at unge kvinder med 1 til 2 fødsler lider af inflammatoriske sygdomme i livmoderen eller appendages.

Den gennemsnitlige pris på en spiral Nova T 2500 rubler.

Multiload

Lavet i form af en hestesko med pigge på ydersiden af ​​bøjlen. Kernen i enheden er indpakket med kobbertråd. To typer Multiload-spiraler fremstilles (afhængigt af kobberoverfladen): Cu- 250 (kobberareal 250 kvadrat mm) Cu 375 (375 kvadrat mm). Gyldighedsperiode, henholdsvis 5 og 5 - 8 år.

Måske den bedste spiral af alle tilgængelige på markedet i dag. Det introduceres og bæres nemt, gyldighedsperioden er lang, præventionen er høj, den har antiseptiske egenskaber (på grund af kobber). Som regel anbefaler gynækologer Multiload kvinder, der først besluttede at introducere enheden.

Den gennemsnitlige pris i Moskva er 3500 rubler.

Gravigard - Cu-7

Lavet af USA i form af figur 7, er benet dækket af kobbertråd (kobberareal 200 kubik mm). Installeret i 2 - 3 år.

Da enheden kun har en "skulder", indføres den næsten smertefrit, derfor er den velegnet til kvinder, der ikke har født, herunder dem, hvis første fødsel er afsluttet med en kejsersnit. Risikoen for at falde ud af spiralen i dette tilfælde er meget lav, men Gravigard Cu-7 anbefales til kvinder med høj paritet (tre eller flere fødsler).

Navyens gyldighed

Hvor meget kan en spiral stå? Et lignende spørgsmål bekymrer alle kvinder, der beslutter at anvende denne antikonceptionsmetode. Levetiden for en lUD er forskellig for forskellige typer intrauterin antikonceptionsmidler og afhænger af mængden af ​​metal eller lægemiddel, der er inkluderet i deres sammensætning (i mangel af bivirkninger i løbet af brugen af ​​helixen):

Kobberflåde

Varighed af brugen afhænger af det samlede overfladeareal af kobber. Gyldigheden varierer fra 2 til 3 år, op til 5 til 8 år.

Silver Navy

Levetid fra 5 til 7 år.

Gold Navy

Gyldighedsperiode 5 til 7 år, muligvis længere iført, op til 10 år.

LNG-IUS

Præceptive og terapeutiske virkninger er garanteret i 5 år med at bruge et antikonceptionsmiddel, men vedvarer i 1 til 2 år efter afslutningen af ​​den officielle gyldighedsperiode.

Introduktion af intrauterin antikonceptionsmiddel

Før du beslutter dig for installationen af ​​en intrauterin enhed, skal du besøge en gynækolog og gennemgå den nødvendige undersøgelse:

  • omhyggelig indsamling af anamnese og gynækologisk undersøgelse med henblik på at identificere kontraindikationer til brug af intrauterin indretning
  • Levering af smøre på mikrofloraen fra livmoderhalskanalen, urinrøret og vagina
  • PCR for kønsinfektioner (hvis angivet);
  • UAC (udelukker anæmi, allergisk reaktion - en stigning i eosinofiler og en skjult inflammatorisk proces);
  • OAM (udelukker urinvejsinfektion);
  • Pelvic ultralyd (udelukker gynækologiske sygdomme, graviditet, herunder ektopiske og uterine misdannelser);
  • colposcopy (ifølge indikationer: baggrundsprocesser i livmoderhalsen).

På tærsklen til antikonceptionsproceduren anbefales det:

  • Overholdelse af seksuel hvile i 2-3 dage før proceduren
  • afslag på udtørring og anvendelse af intravaginale midler (suppositorier, piller og cremer)
  • Afvisning af brug af intim hygiejne.

IUD er indsat ved menstruationens slutning, ca. 4-5 dage, hvilket forhindrer dets tab (menstruationsblødning falder, og den eksterne svælg er stadig røv, hvilket letter indførelsen af ​​et antikonceptionsmiddel).

Introduktionsprocedure

  1. patienten er anbragt på en gynækologisk stol, et Simps spejl sættes ind i vagina, udsætter nakken, nakke og vagina behandles med et antiseptisk middel (proceduren udføres på ambulant basis og er praktisk talt smertefri);
  2. livmoderhalsen fastgøres af kuglepincer målt ved længden af ​​livmoderproben;
  3. en plastikleder (fastgjort til lUD) indsættes i livmoderhalskanalen, som skubbes ind i livmoderhulen, så bliver antikonceptet skubbet ud med et plastikstempel (ideelt set skal helixen "hænge ud" i livmoderbunden); Hvis spiralen er T-formet, lægges tidligere "bøjler" ind i lederen (trækker trådene på lederens bagside);
  4. lederen fjernes forsigtigt, fra livmoderhalsen i skeden er der lange tråde, der skæres til den ønskede længde og skaber en "antenner" - de vil stikke ud fra den eksterne svælg, som er nødvendig for selvovervågning af placeringen af ​​lUD i livmoderen;
  5. hele introduktionsprocessen tager ikke mere end 5 minutter.

Efter introduktionen

  • lægen fastsætter datoen for installationen, helixmodellen på ambulant kort og oplyser patientens varighed
  • kontrol udvælgelse udpeget efter 10 dage;
  • seksuel hvile, afvisning af at løfte vægte, tage afføringsmidler og varme bade i 14 dage efter placeringen af ​​den intrauterinske enhed;
  • afvisning af at anvende vaginale tamponer (7 - 10 dage).

Umiddelbart efter proceduren anbefales kvinden at sidde, og hvis der er tilstande og ligge ned i 15 - 30 minutter. Måske udseende af smerter i underlivet (sammentrækning af livmoderen som reaktion på at være i hulrummet af en fremmedlegeme), som forsvinder uafhængigt efter 30 - 60 minutter.

En kvinde bør regelmæssigt (en gang hvert halve år) kontrolleres af en gynækolog og overvåger selvstændigt placeringen af ​​antikonceptet (fornemmelsen af ​​"antenner" med fingrene på den eksterne svælg). Hvis "antennerne" ikke kan mærkes eller den nederste ende af enheden mærkes (ufuldstændig spontan udvisning) - skal du straks kontakte en specialist. Også grundene til at gå til lægen er:

  1. forsinket menstruation (mulig graviditet);
  2. blødning eller intermenstruel udladning med blod
  3. lavere mavesmerter (intens under menstruation og ubehag ud over menstruation);
  4. feber, tegn på forgiftning
  5. Udseendet af unormale vaginale sekretioner (med lugten, grønlig eller gullig farve, skummende, rigelig);
  6. smerte under coitus
  7. stigning i menstruationsblodtab (forlængelse af menstruation, stigning i blodtab).

Kontraindikationer og komplikationer

Indførelse af intrauterin antikonceptionsmiddel har en række kontraindikationer.

Det absolutte er:

  • graviditet eller mistanke om det
  • genitaliets kræft, mistanke om det eller arvelige dispositioner;
  • akut og forværring af kroniske inflammatoriske sygdomme i kønsorganerne
  • promiskuøst sexliv (høj sandsynlighed for seksuelt overførte infektioner);
  • blødning fra kønsorganerne af ukendt ætiologi

Til den relative omfatter:

  • forbi betændelse i livmoderen / appendages;
  • kroniske inflammatoriske sygdomme i livmoderen / appendages;
  • smertefulde perioder;
  • tung, langvarig menstruation eller intermenstruel blødning
  • endometrial hyperplastiske processer;
  • endometriose;
  • underutvikling af livmoderen og misdannelser (septum i livmoderen, tohårede eller sadleformede livmoder);
  • ektopisk graviditet i fortiden;
  • cervikal deformitet, anatomisk isthmisk-cervikal insufficiens;
  • anæmi og andre blodsygdomme;
  • manglende fødsel
  • tager immunosuppressive midler
  • kroniske inflammatoriske almindelige sygdomme, herunder tuberkulose;
  • kardiovaskulære sygdomme;
  • stenose i livmoderhalskanalen;
  • submucøs myoma;
  • intolerance over for metaller eller hormoner;
  • spontan udvisning af flåden i fortiden.

Bivirkninger og komplikationer

Mulige komplikationer og bivirkninger under eller efter indførelsen af ​​intrauterin indretning omfatter:

  • cervikal skade, blødning og perforering af livmoderen med indførelsen af ​​antikonceptionsmiddel;
  • intens smerte i menstruationsperioden med hul intimitet i den intermenstruelle periode
  • spontan udvisning af antikonceptionsmiddel
  • krænkelse af cyklusen (forlængelse af menstruation, tunge perioder, intermenstruel blødning);
  • graviditet, herunder ektopisk;
  • kronisk endometritis og adnexitis efter helix fjernelse, infertilitet;
  • anæmi (med hyperpolymenera);

Fordele og ulemper

Brugen af ​​intrauterin prævention har sine fordele og ulemper som enhver anden form for beskyttelse mod uønsket graviditet.

Navy fordele

  • rimelig pris;
  • varighed af brug
  • økonomiske besparelser (der er ikke behov for konstant at købe præventionskontrolpiller og kondomer);
  • kræver ikke streng selvdisciplin (regelmæssige piller);
  • hurtig genoprettelse af reproduktiv funktion efter fjernelse
  • høj effektivitet (op til 98 - 99%);
  • forekomsten af ​​en antikonceptionsvirkning umiddelbart efter indgift
  • Muligheden for nødprævention mod ubeskyttet coitus;
  • terapeutisk virkning (med fibroider, tunge menstruationsperioder, intrauterin adhæsioner - synechia);
  • befrielse under intimitet (manglende frygt for at blive gravid);
  • egnet til prævention i postpartumperioden
  • fraværet af bivirkninger og komplikationer, når der tages hensyn til kontraindikationer og korrekt valg og indførelse af et antikonceptionsmiddel;
  • kompatibilitet med medicin og alkohol
  • anti-inflammatorisk effekt på grund af indholdet af kobber, sølv, guld og propolis.

Ulemper ved flåden

  • øget risiko for ektopisk graviditet (undtagen LNG-IUD);
  • risikoen for spontan (og umærkelig kvinde) tab af svangerskabsforebyggende midler
  • øget risiko for infektion med seksuelt overførte infektioner og forekomsten af ​​adnexitis / endometritis i tilfældigt køn;
  • en stigning i volumen og varighed af menstruationsblodtab og udvikling af anæmi;
  • risikoen for skader på livmoderen eller halsen ved introduktion eller fjernelse af et antikonceptionsmiddel
  • kræver regelmæssig kontrol af tilstedeværelsen af ​​spiralen;
  • udbrudets graviditet og som regel behovet for ophør
  • Navyens hovedvirkning er abortiv, hvilket ikke er acceptabelt for troende kvinder;
  • Introduktionen og udvælgelsen af ​​spiralen er lavet af en specialist.

Indførelsen af ​​Navy efter...

Den optimale tid til indføring af intrauterin antikonceptionsmiddel:

  • 6 uger efter en uafhængig fødsel (heling af sårstedet i livmoderen efter adskillelse af efterfødslen og dannelsen af ​​livmoderhalskanalen);
  • seks måneder efter operativ levering (sidste helbredelse af livmoderen ar og dens levedygtighed);
  • efter 35 år uden kontraindikationer eller i nærværelse af endometrielle hyperplastiske processer (LNG-IUS);
  • efter en abort, enten umiddelbart eller i løbet af den første periode;
  • efter ubeskyttet coitus i 5-7 dage.

Spørgsmål svar

Ingen gynækolog vil give et klart svar på et sådant spørgsmål. En læge, der observerer dig, kan kun anbefale en form for enhed med en bestemt sammensætning. Valget afhænger af de overførte inflammatoriske sygdomme i bækkenorganerne, hormonelle lidelser (uanset om der var dysfunktionel blødning, cyklusfejl eller hyperplastiske processer), antallet af fødsler og deres opløsning (uafhængige eller operative), konstitutionelle funktioner (fysik, livmoderkurve) og andre faktorer. Og selv efter en grundig undersøgelse af historie og undersøgelse er det umuligt at sige med sikkerhed, at denne særlige spiral vil fungere. Når man vælger en enhed, bør man ikke styre prisen (jo dyrere jo bedre) og ikke efter råd fra veninder (jeg har denne formular og fast, ingen problemer), men efter lægeens anbefaling. Udvælgelse og installation af Navy kan kun sammenlignes med valg af sko. Mens du ikke måler, ved du ikke, om skoene er passende eller ej, er det ligegyldigt, at størrelsen er den samme (padsens form, fodens bredde, stigningen og meget mere er vigtige). Det samme kan siges om spiralerne. Selv efter en vellykket introduktion og en vellykket påføring i løbet af en måned i menstruationsperioden, kan der opstå så alvorlig smerte, at patienten løber til lægen og beder om at fjerne enheden.

Det er nødvendigt at virke for gynækologen. Det er muligt at spiralen faldt ud, og du bemærkede ikke, så graviditet er mulig. Men det er muligt, at "tendrils" simpelthen "skjulte" i livmoderhalskanalen, og gynækologen med en tang vil trække dem ud med en let slæbebåd.

Ja, denne metode har ikke 100% antikonceptionsvirkning. Graviditet er mulig i 1 - 2% af kvinderne. Dens risiko er særlig høj med ufuldstændig spontan udvisning, når ikke kun "antennene" men også helixstammen stikker fra den eksterne svælg.

Hvis brugen af ​​et præventionsmiddel ikke forårsager ubehag og ikke forårsager bivirkninger, skal du fjerne det enten efter udløbsdatoen eller på kvinders anmodning på en hvilken som helst cyklusdag (helst under menstruation - mindre smertefuld). Fjernelsen er lavet af gynækologen, fanger "antennerne" med pincet eller tang og nipper dem på sig selv. Det er muligt, at spiralens tråde ikke er synlige i den ydre hals eller kommer ud, når de greb med tang. Derefter fjernes lUD'en med en særlig krog, indsætter den i livmoderhulen og hæver antikonceptet bag "bøjlerne". Nogle gange kræver situationen på kort sigt indlæggelse for at fjerne enheden med en krog og derefter curettage af livmoderen (signifikant overskridelse af tiden for at bære iUD, manglende ambulant spiraludtrækning, livmoderblødning eller overdreven proliferation af endometrium, bekræftet af ultralyd).

Betingelser for fertilitetsgenopretning er individuelle. Men forekomsten af ​​den ønskede graviditet ses hos 96% af kvinderne i løbet af året.

Hvis spiralen er valgt korrekt, idet der tages hensyn til størrelsen og længden af ​​livmoderen, kontraindikationer og anatomiske egenskaber, tager det cirka 1 til 3 måneder at tage rod.

Hvis manden ikke kan lide disse følelser, kan du have forladt for lange "antenner" efter indførelsen af ​​et antikonceptionsmiddel. Du kan bede gynækologen om at forkorte dem noget (men der er stor sandsynlighed for deres efterfølgende forsvinden i livmoderhalskanalen, hvilket gør det vanskeligt for selvkontrol af tilstedeværelsen af ​​en spiral).

Hvis iUD ikke forårsager uønskede reaktioner, kan installationen af ​​en ny foretages i en måned, men helst i 3 for at sikre, at menstruationscyklussen er normal og undersøges nærmere.